Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

defectiune hidrofor

Vizitator marcel2010

Postări Recomandate

Vizitator marcel2010

salut!am si eu un hidrofor si nu mai functioneaza.nu mai decupleaza, pe manometru am 3bar?.presiune in rezervor 2.5.cind deschid un consumator scade brusc presiunea,. curge putina apa dupa care hidroforul functioneaza in gol.inchid consumatorul presiunea creste iar la 3bar? dar tot nu decupleaza presostatul.am prea mare presiune in rezervor?(sint incepator)multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• nelu F

1

• bassbox

1

• blazeu

1

Top autori în acest subiect

Incearca sa fi un pic mai consecvent:

pe manometru am 3bar?.presiune in rezervor 2.5.

Ai manometru separat pentru rezervor? :bataieE clar ,ca ori ai membrana sparta,ori nu ai presiune in "perna de aer".Incearca sa deschizi supapa (tip camera auto)de la perna de aer.Daca curge apa =) ai membrana sparta.Daca nu curge apa ,s-a dezumflat perna de aer:trebuie umflata cu o pompa la cca 1,5 bari.Presiunea se controleaza cu un manometru pentru camere auto.Vezi ,sa elimini si cauza din care s-a dezumflat...Acum intervine partea adoua:de ce nu se decupleaza presostatul la 3bari?De regula acest presostat se regleaza :cuplare la 1,5 bari,decuplare la 2,5 bari.Daca nu se decupleaza la 3 bari ar cam fi trei cauze:1)manometru defect(cam putin probabil)2)presostat reglat la peste3 bari3)pompa nu reuseste sa faca presiune de peste 3 bari,deci e uzata sau ai scapari de presiuneDupa ce incerci acestea mai revino cu alte informatii.Succes!
Link spre comentariu

Presiunea pernei de aer o masurati cu pompa oprita si presiunea pe apa descarcata. (din descrierea Dv nu am inteles ca ati efectuat acea descarcare; in aceste conditii, eu stiu ca se aplica 1,5 bar aer)Din fraza "merge in gol", eu deduc ca desi motorul merge, apa nu mai curge; totusi spuneti ca presiunea va creste; unde? pe manometrul de la pompa? aveti manometru in casa, pe instalatie? (eu am si pe pompa, sa pot verifica pragurile presostatului, si in casa, pentru control "la distanta")Cel mai probabil aveti uzura la paletii (de obicei din plastic) pompei, ceea face ca presiunea sa nu mai urce peste pragul de declansare al presostatului, motiv pentru care pompa nu se mai opreste.Mai exista posibilitatea ca pompa sa "traga aer", printr-o neetanseitate din amontele pompei (unde presiunea e negativa, adica sub cea atmosferica), dar in acest caz, presiunea nu ar trebui sa mai creasca, iar apa nu mai curge deloc.Din practica depanarii, acumulata personal, am constatat ca adesea descrirea "clientului" nu corespunde cu ceea ce ajunge sa constate depanatorul, mai ales ca urmare a unor interpretari sau deficiente de exprimare...Greu de estimat din 2 propozitii, enuntate de o persoana care recunoaste, cu onestitate, ca nu e cunoscator.Spor!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări