Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Receptor US cu tuburi metalice 6J4P (CCCP)

Vizitator

Postări Recomandate

RTX acesta este sincrodina pe receptie si DSB pe emisie , practic nu prea seamana decat la circuitul de acord al intrarii.....nu prea are ce cauta EF89 in audio , mai degraba EF86 sau orice pentoda cu panta fixa

Se poate conecta intre iesirea mixerului cu ECC81 si intrarea amplificatorului cu EF80 un filtru cu cuarturi care ar elimina una din benzile laterale, insa emitatorul va lucra in SSB doar pe o singura frecventa ...Normal nu se face asa. Semnalul audio moduleaza o purtatoare de frecventa redusa, cam 20kHz iar la iesirea din modulator (mixer) se pune un filtru cu mai multe celule L-C care atenueaza mult una din benzile laterale. Frecventa redusa este obligatorie pentru ca filtrul L-C are o panta de atenuare convenabila scopului doar la frecvente mici.Apoi semnalul se mixeaza din nou cu o frecventa de ordinul sutelor de kHz, iar se pun filtre si abia a 3-a frecventa de mixare este variabila (VFO) si aduce emitatorul in banda de lucru.Intr-adevar nu are ce cauta EF89 in audio, probabil e o greseala de notatie.
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 65
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• hpavictor

12

• mila

12

• +_Florin_+

7

• YO7DIG

3

Top autori în acest subiect

RTX acesta este sincrodina pe receptie si DSB pe emisie , practic nu prea seamana decat la circuitul de acord al intrarii.....nu prea are ce cauta EF89 in audio , mai degraba EF86 sau orice pentoda cu panta fixa

Intr-adevar nu are ce cauta EF89 in audio, probabil e o greseala de notatie.
Da aveti dreptate dupa dispunerea terminalelor in schema poate fi si un EF80aici: http://www.radiomuseum.org/tubes/tube_ef80.html :rade:
Link spre comentariu

1. Don" sef, permiteti sa raportez: la tuburile rusesti metalice, lipseste de regula litera finala(asta iti spune ca este metalica). 2. Imi creste inima de bucurie cand vad cu cata satisfactie vorbiti toti de montaje cu care era mai normal sa va incepeti cariera. Vedeti ce inseamna sa arzi unele etape ?? probabil ca majoritatea dintre dvs ati inceput electronica direct cu semiconductorii. Ce va bucura pe dvs astazi m-a bucurat si pe mine acum 45 de ani, cand m-a lovit boala asta(consider electronica o boala nu o meserie). Felicitari tuturor si succes in tot ce faceti !!!

Link spre comentariu

Pai daca e o boala,mai sunt si recidive :rade: Si eu ingropasem lampile pana acu' cativa ani,da sa vezi belea,cand ziceam ca am scapat,m-a plesnit din nou...e drept ca nu mai am rabdare sa ciocanesc fel de fel de montaje,da am inceput sa adun tot felul de aparate (si) cu lampi :rade:

Link spre comentariu

Pe de o partre, ca si in alte domenii si in electronica aplicata montajele cu lampi sunt la moda si este o chestie ciclica, sunt reorientari repetitive cam din 20 in 20 de ani, deci "moda vintage" ocupa primul loc pe anumite perioade de timp.In montaje realizate in tehnologie SMD nu prea e nimeni incantat sa investeasca la nivel de amator, mai bine le cumperi ca sunt chiar ieftine. Pe de alta parte cand eram la inceput de drum pe domeniul vast al electronicii nu am avut "jucarii" cu tuburi fiind considerate periculoase cu tensiunile alea anodice de sute de volti.Azi tot periculoase sunt dar au un farmec aparte, apartin unei perioade cu mult mai fascinanta decat traim noi azi, desi avem tehnologie super tare la dispozitie. :rade:

Link spre comentariu

Daca-mi permiteti , va expun cateva idei , sper sa va fie de folos !

Din ideile prezentate a iesit urmatoarea carcasa :

Posted Image

Posted Image

Posted Image

A fost ceva de munca dar eu zic ca s-a meritat; Proiectul are deja o forma finala desi sunt necesare si cateva operatii de finisare.

:dans: :dans: :dans:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări