Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Receptor US cu tuburi metalice 6J4P (CCCP)

Vizitator

Postări Recomandate

O alta solutie pe care o incerc acum e o superheterodina cu 2 tuburi ECH81 mixer+oscilator local si ECL82 detector cu reactie pe frecventa fixa (455Khz) + etaj AF .

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 65
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• hpavictor

12

• mila

12

• +_Florin_+

7

• YO7DIG

3

Top autori în acest subiect

Nu domnule Feri ,partea trioda din ECL82 va functiona ca un etaj clasic detector cu reactie pe frecventa intermediara de 455Khz iar partea pentoda din ECL82 ca amplificator AF cu iesire prin transformator pe difuzor.Practic nu inventez nimic nou! :jytuiyu

Link spre comentariu

Cu scuze... Am citit doar textul de pe ecran nu si ce era iesit... pe langa... Este clar, am si eu un radioreceptor Admira fabricat de AFA din Arad (din pacate nu am si cutia) cu reactie in FI realizata cu o bobina suplimentara montata intre bobinele transformatorului de FI. Gradul de reactie se regleaza cu un condensator variabil de 300 cm (izolatia de pertinax) cu axul montat in spatele aparatalui (?).

Link spre comentariu

...................... un condensator variabil de 300 cm (izolatia de pertinax) cu axul montat in spatele aparatalui (?).

:nebunrau: :nebunrau: :nebunrau: condensator variabil de 3 metri???
Link spre comentariu

Am ridicat schema de pe aparatul fizic... L-am si pus in functie... Am schema, dar trebuie sa dau de ea si sa o scanez si sa o atasez aici. (Nu sunt acasa saptamana asta...).

Asta este aparatul: http://www.proradioantic.ro/index.php?x=item&id_p=2288 din pacate nu este o poza reprezentativa, va trebui sa revin la ea...

P.S.

Pana prin anii '30 unitatea de masura a capacitatii era in "cm"...; 300 cm = 300 pF (aproximativ)

Link spre comentariu

Apropo de idei, cu doua tuburi s-ar putea face si o superheterodina clasica: ECH81 mixer+oscilator local, PFL200 cu rol de amplificator de frecventa intermediara (pentoda mica F) si amplificator audio (pentoda mare L).Detectia pe diode cu germaniu.Pentoda mica are panta variabila, se poate aplica usor RAA iar pentoda mare este foarte "nervoasa" are o panta (fixa) de 22mA/V (!!) deci o amplificare mare in audio ... Excelent tub PFL200 pentru astfel de aplicatii , pacat ca lumea l-a cam uitat. Era final video prin tv- urile cu lampi ...

Link spre comentariu

Foarte posibil sa mearga mai bine 6J4, insa EF183 sau 6K13P sunt de asemenea ecranate, ca de altfel toate pentodele care se foloseau in etajele de FI cale comuna ori FI sunet din tv- uri (cu mici exceptii cum ar fi 6J1P).Ecranul este in interiorul lampii, arata ca un anod care inconjoara anodul propriu-zis si este conectat la pinul 6.

Link spre comentariu

credeti ca schema din capul topicului merge cu EF183? ca am cateva bucati

Uite o aplicatie interesanta de receptor cu ECH83 in RF si un final audio cu EF183, alimentarea se face cu doua baterii de 9V

Deci in concluzie EF183 merge si in audio la tensiune anodica redusa

schema de la:http://home.online.no/~rumad/div/ech83-ef183_regen.jpg

Posted Image

Cristian

PS: ECH83 sunt f.f.f greu de gasit in Romania :rade:

Link spre comentariu

Un receptor fain pentru banda de 80m cu VFO (fara partea de emisie), iar circuitul de intrare este compus din doua circuite LC indentice cu cele din montajul experimental singura diferenta fiind banda de receptie

In primul etaj RF un tub EF184 :

http://www.dutch.nl/bdj/80m/schema.gif

Posted Image

Un alt receptor cu EF183 in RF si ECL80 finala audio alimentat cu 70V Ua,

aici http://www.jogis-roehrenbude.de/Leserbr ... Audion.htm

Link spre comentariu

RTX acesta este sincrodina pe receptie si DSB pe emisie , practic nu prea seamana decat la circuitul de acord al intrarii.....nu prea are ce cauta EF89 in audio , mai degraba EF86 sau orice pentoda cu panta fixa

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări