hpavictor Postat Iulie 5, 2010 Partajează Postat Iulie 5, 2010 Nu este absolut sigur , exista posibilitatea ca Radio Romania International sa preia emisiuni cu diverse tematici de interes pentru ascultatorii sai de la Radio Romania Actualitati , in fond au acelasi stapan SRR....si culmea , aceiasi oameni ! Dar treaba cu nenorocitele de armonice este reala si cunoscuta de mult....ce putere reala are emitatorul din Iasi ? Aveti cumva date cam ce zona geografica poate deservi in conditii decente de receptie ? Sper sa ne scuze autorul postului de offtopic.... Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 5, 2010 Partajează Postat Iulie 5, 2010 @Cristian74 : "Postul care se aude atat de bine in limba romana este Radio Romania International si care m-a surprins."Nu este Romania International, poate fi Romania Actualitati de pe unde medii, mai precis una dintre armonici (fiind langa emitator, eu prind pe unde scurte armonicile Radio Iasi n x 1053 kHz, n = 2,3,4,5,...).Programul receptionat este chiar RR International care la ora 18 preia in emisie programul de stiri de la RR Actualitati , pentru edificare uite un tabel cu toate programele care se pot receptiona pe US in limba RO in jurul orelor 20-21;Am filtrat pe UTC 18h, dar la ora 18 ora Romaniei, R.R. International emite si in banda de 16mIn zona Argesului este greu sa se receptioneze armonici pe US pt ca cel mai apropiat emitator pe UM al RR Actualitati este cel din Bucuresti la peste 110Km.Cristian Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 6, 2010 Partajează Postat Iulie 6, 2010 Si ca sa fiu putin mai riguros cu realizarea acestui proiect de receptor, am construit un 3D, dupa care se va realiza carcasa si amplasarea pieselor.Va fi un tuner US cu iesire pentru amplificatorul cu tuburi deja realizat intr-un proiect mai vechi. download/file.php?id=46473&mode=viewPentru schimbarea benzilor de receptie in US voi folosi bobina schimbatoare . Link spre comentariu
hpavictor Postat Iulie 6, 2010 Partajează Postat Iulie 6, 2010 Montajul va fi fara etaj final audio , fara difuzor , fara scala si cu sursa externa ? Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 6, 2010 Partajează Postat Iulie 6, 2010 Etaj final este acesta: RECEPTORUL va avea pe panoul din fata gradate benzile US in dreptul reperului butonului de acord (deci fara scala cu reper in linie) Iar sursa de alimentare in interiorul carcasei (alimentarea unui tub nu necesita un traf voluminos) Deci va fi un tuner US simplu cu tubul si bobinele montate pe exterior Link spre comentariu
hpavictor Postat Iulie 6, 2010 Partajează Postat Iulie 6, 2010 Daca-mi permiteti , va expun cateva idei , sper sa va fie de folos ! Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 6, 2010 Partajează Postat Iulie 6, 2010 very nice!(Scala este asa cum m-am gandit si eu). Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 6, 2010 Partajează Postat Iulie 6, 2010 da, e stilul "Pionier" Link spre comentariu
hpavictor Postat Iulie 7, 2010 Partajează Postat Iulie 7, 2010 Acestea sunt aproape toate tipurile de receptoare cu reactie studiate pana in prezent , avand fiecare avantajele si dezavantajele sale , in functie de evolutia tehnicii electronice in epoca de aur ( adica a tuburilor ) .....pentru cei ce doresc sa experimenteze ! Amatorii pot modifica usor cele cateva conexiuni la soclul tuburilor , si pot evalua diferentele de sensibilitate , stabilitate , fidelitate pentru a se alege solutia optima , eu am ales modelul de reactie ECO cu reactie in catod ( pentru pentoda EF80 ) si consider ca este cel mai stabil montaj dintre toate ( inclusiv in banda de radiodifuziune de 13m ) cu rezultate spectaculoase datorita raportului simplitate/performanta ! Puteti experimenta si va veti convinge.....Recomand folosirea doar a tuburilor moderne pentoda , cu panta fixa gen cale comuna TV ( EF80 , EF184 sau echivalentele sovietice sau americane ) iar pe net am gasit numai cuvinte de lauda la adresa unor pentode de putere medie gen EL84 folosite in etajul detector cu reactie , acesta functionand stabil pana in 144 MHz.....idei sunt multe ! Link spre comentariu
YO7DIG Postat Iulie 7, 2010 Partajează Postat Iulie 7, 2010 Salutare . felicitari domnilor pentru faptul ca sinteti pasionati de constructii , eu am facut zeci de receptoare de la cele cu ,, galena '' pina la superheterodina dubla conversie cu 18 tuburi , cu tranzistori asemenea , inca mai construiesc , placerea de a construi si experimenta nu dispare oricite aparate am , succes in continuare ....YO7DIG - Mihai. Link spre comentariu
hpavictor Postat Iulie 8, 2010 Partajează Postat Iulie 8, 2010 Consider ca subiectul nu a fost epuizat nici pe departe....mai sunt multe de spus , dar mai ales de facut . In ultimul timp am studiat aceasta problema si cred ca sunt multiple exemple pozitive de urmat in constructia unui receptor de calitate , in sensul celor descrise de autorul subiectului , pentru satisfactia de a asculta in bune conditii posturi radio ( chiar DX ) la un montaj facut cu propria mana in stil vintage..... :daCu permisiunea autorului subiectului , daca aveti informatii mai deosebite despre receptoare simple dar eficace , in masura in care pot constitui un bun exemplu pedagogic pentru colegii de forum , puteti sa le postati.....trebuie sa salvam de la uitare solutii tehnice ce par perimate , iar aplicarea lor in viziune moderna si spiritul de constructor ne satisfac pasiunea pentru lampi !Va urez auditii placute si succes in constructii de calitate ! Link spre comentariu
YO7DIG Postat Iulie 8, 2010 Partajează Postat Iulie 8, 2010 Da sint multe de spus despre receptoare , uite unu facut de mine viewtopic.php?f=29&t=47669 , a fost ceva de lucru dar a iesit destul de bine , succes ...YO7DIG. Link spre comentariu
mila Postat Iulie 8, 2010 Partajează Postat Iulie 8, 2010 Da s-a revigorat la vintage in sfarsit si topicuri de constructii noi ,ma pasioneaza subiectul aparatelor radio cu reactie si superreactie.Atasez un link spre un forum interesant. http://theradioboard.com/rb/viewforum.p ... a3caa0f07d Link spre comentariu
YO7DIG Postat Iulie 8, 2010 Partajează Postat Iulie 8, 2010 Am facut toate tipurile de aparate inclusiv cu reactie , dar tot superheterodina e mai buna , receptorul cu reactie are avantajele si dezavantajele lui , la pragul de acros sensibilitatea e buna dar atentie la stabilitatea alimentarii , o simpla variatie a tensiunii schimba pragul de oscilatie si implicit parametrii receptorului , sint multe de spus dar orice montaj aduce satisfactie si merita efortul de a-l construi ... Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Iulie 8, 2010 Partajează Postat Iulie 8, 2010 Asa este, in cazul receptoarelor cu reactie tensiunea anodica trebuie stabilizata in special daca receptorul lucreaza in partea superioara a undelor scurte spre 30MHz, altfel apar probleme mari de stabilitate.Pentru a pastra performante de receptie relativ constante in toata gama de unde scurte, sa nu uitam solutia construirii unui detector cu reactie care sa lucreze intr-un interval fix de frecvente (de ex 1000 ... 2000kHz) si translatarea benzii de unde scurte (dupa impartirea ei prealabila in sectiuni de 1MHz) in plaja de frecvente in care lucreaza detectorul.O trioda/pentoda de genul 6F1P sau chiar un ECH81 rezolva elegant problema, pentoda (hexoda) poate fi mixer iar trioda oscilator local pilotat cu quartz-uri comutabile ... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum