Ovidanie Postat Iunie 25, 2010 Partajează Postat Iunie 25, 2010 Am doua amplificatoare cu tuburi, producatorul sustine ca pot debita 330W sinus sau 450W putere muzicala. Ca aspect arata jalnic, metalul a ruginit sub stratul de vopsea. Nu merita restaurate, volumul de munca este mare si nici nu merita vandute asa cum sunt, pretul ar fi prea mic. Ma bate gandul sa fac cabinete din lemn si din amplificatoarele mele sa folosesc doar transformatoarele. Deocamdata nu am un plan concret, am doar niste idei neconturate. Sunteti invitatii mei, parerile si sfaturile dumneavoastra sunt binevenite. Amplificatorul este construit cu lampa 6R3 care este o dubla pentoda, asemanatoare cu GU19 si poate fi substituita cu doua pentode 6P3C. Deci ar fi douasprezece lampi 6P3c, cate sase lampi pe ramura, nu uitati ca amplificatorul este mono! Link spre comentariu
hbi Postat Iunie 26, 2010 Partajează Postat Iunie 26, 2010 in '96 am amplificat cu asa ceva basi de 18''. sigur merita sa fie restaurate cele 2 amplificatoare! lucreaza incredibil de bine la puteri mari si sint destul de liniare, in schimb pentru auditii de finete, lasa de doriti. cel putin la puteri mici. spor! Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 26, 2010 Partajează Postat Iunie 26, 2010 Din ce vad eu pare un hibrid etaj final pe tuburi driver pre cu tranzistori/integrate.....care ar fi tensiunea anodica pe finale? Link spre comentariu
Depanatoru Postat Iunie 26, 2010 Partajează Postat Iunie 26, 2010 Pacat ca nu mai sunt bune cutiile , altfel se putea mofica numai pe lampi .Traful de alimentare cu siguranta va fi bun la alt proiect , insa traful de iesire nu e prea sigur ca se incadreaza in normele hi-fi . De ghitara o fi bun totusi ... Link spre comentariu
zal Postat Iunie 26, 2010 Partajează Postat Iunie 26, 2010 Se poate adapta un montaj de atac/defazor inspirat de la Priboi, că e tot de la ruşi. La ce tensiune se alimentează?Eu le-aş face alte cutii, să iasă 2 monoblocuri elegante, carcase ptr trafo, etc. Link spre comentariu
Ovidanie Postat Iunie 26, 2010 Autor Partajează Postat Iunie 26, 2010 Voi masura marti tensiunile tranformatorul de alimentare. Se pare ca cea mai fericita alegere este amplificatorul hibrid, partea de intrare cu semiconductori si etajul de iesire cu tuburi.viewtopic.php?f=28&t=15103&p=261731&hilit=el34+hibrid#p261731In topicul asta nu discutam de HI-FI. Daca o fi sa refolosesc transformatoarele va fi o statie de instrument, formatiile rock sunt interesate de asa ceva. Pretul? Sub 500 euro nu merita munca peste aceasta suma greu de gasit clienti. Si pentru asemenea clienti e musai ca amplificatorul sa fie in totalitate cu lampi. Si o intrebare legata de schema: Cum ar arata un etajul defazor intr-un amplificator push-pull cu douasprezece 6P3C ? Link spre comentariu
mișa Postat Iunie 27, 2010 Partajează Postat Iunie 27, 2010 Ar fi interesant un transformator pentru atac, atacat la rindul lui cu 6n6 sau chiar cu 6p3. Cred ca ar merge grozav pe instrument. Link spre comentariu
Ovidanie Postat Iunie 30, 2010 Autor Partajează Postat Iunie 30, 2010 Am masurat transformatoarele. Sa incep cu cel de alimentare care cantareste 5,3Kg. Transformatorul este C+C sectiunea masurata este de 20cm patrati si este declarat de 400W . Secundarul pentru tensiunea anodica livreaza 210V si este bobinat cu sarma Ø 1mm. Secundarul pentru tensiunea de negativare livreaza 54V si este bobinat cu sarma Ø 0,6. Mai sunt doua secundare inseriate, de cate 19V fiecare, bobinate cu sarma Ø1mm Transformatorul de iesire cantareste 4,1kg, tole C+C, sectiune 16cm patrati. Infasurarile anodice sunt bobinate cu sarma Ø 0,6mm si sunt impartite in patru sectiuni. Secundarele sunt trei la numar, conectate in paralel. Maine masor si transformatorul de iesire. Link spre comentariu
zal Postat Iulie 1, 2010 Partajează Postat Iulie 1, 2010 Cel de alimentare pare puţin ''copt'', sau mi se pare? La secundarele de 19Vca se leagă filamentele, cîte 3 lămpi înseriate cu filamentele fiecăreia în paralel? Nu văd altă combinaţie posibilă.Probabil că cei 300W sînt aşa, rotunjiţi ca total, să fie o cifră frumoasă. Link spre comentariu
THOMAS Postat Iulie 1, 2010 Partajează Postat Iulie 1, 2010 Cum scrie pe masca amplificatorului ar fi fost foarte frumos sa aiba o putere de 450W(audio) cu un transformator de alimentare de 0,4KVA(!!!)....,mai ales cu un final cu tuburi electronice,dar sa nu luam in seama ce scrie pe masca,acolo e vb doar de ceva comercial.Transformatoarele sunt faine si dupa cum stiu,rusii au si miezuri de calitate.Cel de iesire trebuie folosit exact pentru un final cu Zaa mic (acolo sunt 2X6 finale in PP !!!),iar cel de alimentare poate fi folosit in multe scheme,este un transformator "capabil",mai ramane de vazut ce si cum se va proceda cu tensiunea de filament.Eu cred ca l-as fi reconditionat(amplificatorul),asta era cea mai frumoasa solutie. Link spre comentariu
Ovidanie Postat Iulie 1, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 1, 2010 Transformatorul de alimentare pare in regula, nu s-a incalzit dupa sase ore de functionare in gol. Mii de scuze, am uitat de secundarul pentru filamente, 13,3V bobinat cu sarma Ø 2mm. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Iulie 1, 2010 Partajează Postat Iulie 1, 2010 cu trafurile acelea faceam un amplificator de chitara bass ,darimam peretii si scena cu elsunt cam ofticos pe tine :cry: Link spre comentariu
Ovidanie Postat Iulie 1, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 1, 2010 In 1994 am auzit cum suna amplificatoarele din foto. Au fost proprietatea unui cetatean care sonoriza majorate si cumatrii, respectivul habar nu avea ca amplificatoarele sunt cu lampi. Dupa catva timp amplificatoarele au ajuns la Casa de Cultura unde asa, de curiozitate au fost testate si surpriza...pentru putere maxima au nevoie de semnal cu amplitudinea de 3V. Pot sa va spun ca au facut impresie foarte buna. Cetateanu' nu avea pupitru de mixaj, avea cateva casetofoane deck care livrau la iesire 0,7V si pe deasupra a aflat ca amplificatoarele sunt cu lampi...pur si simplu a abandonat amplificatoarele. Apoi au ajuns la discoteca din subsolol Casei de Cultura unde aproape un an, doar doua amplificatoare, au dus toata discoteca. Au maltratat amplificatoarele pana s-au topit lampile, la propriu. Nu conteaza ca scriptic nu debiteaza 300W sinus, amplificatoarele suna devastator iar pentru muzicanti si dj si asta conteaza. Link spre comentariu
zal Postat Iulie 2, 2010 Partajează Postat Iulie 2, 2010 Comparat cu trafurile de Priboi, de 75W, sînt mici cele de ieşire, chiar folosind aceleaşi lămpi, dar mai multe. Poate ar merge ca Raa combinate cu alte lămpi, poate 6C33C, la o tensiune mai mică, dar pînă nu se depistează datele trafo, e doar o ipoteză.Acum e clară şi alimentarea filamentelor, înseamnă că secundarele de 19V sînt ptr etajele de atac şi preuri. Link spre comentariu
Ovidanie Postat Iulie 2, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 2, 2010 Am alimentat transformatorul de iesire, intre infasurarile anod-anod cu 224V si in secundar am obtinut 17,2V. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum