iora Postat Octombrie 15, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 15, 2010 am modificat rezistentele la valoarea de 220k si rereglat curentul la 65mA prin finale.a crescut tensiunea de atac la 50Vvv la 1Khz pentru 2,2Vvv la intrare,tot prea putin din pacate. si limitarea : Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 15, 2010 Partajează Postat Octombrie 15, 2010 Ce tensiuni aveti in anozi la tubul defazor ?(ca sa reusiti sa "dati peste cap" tuburile finale GU50 ,ar fi necesar un minim de 90Vvv-atac pe fiecare g1 tub final daca negativarea este in jur a -45V). Link spre comentariu
iora Postat Octombrie 15, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 15, 2010 Ce tensiuni aveti in anozi la tubul defazor ?-40,4Vcc G1 Gu50 . 173 si171,5Vcc in anozi defazorsemnalul la iesire la 17Hz 2,1Vvv semnal la intrare semnalul la iesire la 25Hz: la 40Hz : Link spre comentariu
iora Postat Octombrie 15, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 15, 2010 Ce tensiuni aveti in anozi la tubul defazor ?(ca sa reusiti sa "dati peste cap" tuburile finale GU50 ,ar fi necesar un minim de 90Vvv-atac pe fiecare g1 tub final daca negativarea este in jur a -45V).si cum pot rezolva problema folosind schema aceasta? cu Williamson stiu ca s-ar rezolva elegant.ce inseamna aceasta distorsiune la 17Hz? la iesire. Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 15, 2010 Partajează Postat Octombrie 15, 2010 Practic cu tuburile finale scoase din soclu etajul defazor trebuie sa furnizeze pe fiecare iesire in parte cca 100Vvv nelimitat(g1 tub final) -de aici trebuie plecat.Ce Y aveti acum ?(V/diviziune?),potentiometrul de Y trebuie dat la maxim si tinut cont de sonda 1/10.__Ati modificat valorea C6-C7(100nF) ca sa putem discuta de 17Hz ?!(la 40Hz am vazut ca nu va apare acea distorsiune !,si amplitudinea este ceva mai mare). Link spre comentariu
iora Postat Octombrie 15, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 15, 2010 Practic cu tuburile finale scoase din soclu etajul defazor trebuie sa furnizeze pe fiecare iesire in parte cca 100Vvv nelimitat -de aici trebuie plecat.Ce Y aveti acum ?(V/diviziune?),potentiometrul de Y trebuie dat la maxim si tinut cont de sonda 1/10.folosesc intrarea A cu sonda normala 1:1. am setat la 10V/div sonda legata in paralel cu rezistenta de sarcina. este calibrat osciloscopul.sonda de 1:10 o folosesc pe intrarea B la masurarea tensiunilor mari 100-200V Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 15, 2010 Partajează Postat Octombrie 15, 2010 Puneti si o oscilograma la 1Khz-sinus in prag de limitare pentru momentul actual (iesire trafo-out) sa putem aprecia "pierderile" pentru 17Hz-sinus.Conform oscilogramei de acum(17Hz-sinus) aveti cam 46-47Vvv circa 16,2Vef in sarcina,-ce valoare are sarcina ? Link spre comentariu
iora Postat Octombrie 15, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 15, 2010 Puneti si o oscilograma la 1Khz-sinus in prag de limitare pentru momentul actual (iesire trafo-out) sa putem aprecia "pierderile" pentru 17Hz-sinus. Conform oscilogramei de acum(17Hz-sinus) aveti cam 46-47Vvv cca 16,2Vef in sarcina,-ce valoare are sarcina ? 1khz cu condensatori de 300n(3 de 100 in paralel ca nu am la indemana unul): si la 16-17Hz: si limitarea la 1Khz : amplificatorul in cauza: Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 15, 2010 Partajează Postat Octombrie 15, 2010 Practic la 1Khz aveti cam 17,6Vef in sarcina(ce valoare are sarcina ?) piedeti circa un volt-si efectiv pentru 17Hz nu ar fi rau. Link spre comentariu
iora Postat Octombrie 15, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 15, 2010 8ohmi poza cu sarcina... sarcina stiu ca e inductiva... insa e cea mai ieftina solutie. sunt 4 grupuri de rezistente in paralel a cate 8,2ohmi si una de 150ohmi,inseriate Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 15, 2010 Partajează Postat Octombrie 15, 2010 NU conteaza ca_i putin inductiva acea sarcina 8Ω la 1KHz sau 17Hz(stati linistit din acest punct de vedere). __Trebuie stabilt foarte clar cit poate furniza defazorul pe fiecare ramura nelimitat-sinus (cu tuburile finale GU50 scoase din montaj),dupa care putem vedea ce_i de facut("unde_i buba"). Link spre comentariu
iora Postat Octombrie 15, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 15, 2010 Trebuie stabilt foarte clar cit poate furniza defazorul pe fiecare ramura nelimitat-sinus (cu tuburile finale GU50 scoase din montaj),dupa care putem vedea ce e de facut("unde_i buba").bine . scot tuburile finale si masor cu sonda de 10: 1 si postez rezultatul.semnalul il iau direct din soclurile finalelor.(pin 2) Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 15, 2010 Partajează Postat Octombrie 15, 2010 Cred ca amplitudinea tensiuni de atac furnizata de devazor este corecta (destul de mare peste 90Vvv) dar NFB nu ne lasa sa vedem acest lucru ! (din aceasta cauza cer verificare amplitudini de atac fara GU50 in montaj).In functie de acest rezultat vedem cum stati ca Raa (posibil prea mic),ramine de vazut...,Ce Raa ?!,estimati ca aveti ?.Acum asa cum se afla aveti circa 38W in sarcina(8Ω) pentru 1KHz-sinus(oricum peste 20W/8Ω care faceati vorbire in MP-initial). Link spre comentariu
iora Postat Octombrie 15, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 15, 2010 Trebuie stabilt foarte clar cit poate furniza defazorul pe fiecare ramura nelimitat-sinus (cu tuburile finale GU50 scoase din montaj),dupa care putem vedea ce e de facut("unde_i buba").bine . scot tuburile finale si masor cu sonda de 10: 1 si postez rezultatul.semnalul il iau direct din soclurile finalelor.(pin 2)la V3 pe G1 ,cu sonda 10:1 intrarea B 20V/div(pt sonda 10:1) oscilogramele la 1 Khz arata asa: am marit semnalul la intrare si am obtinut scala 50V/div intrarea B, sonda 10:1 : la V4 g1 aceleasi conditii: si la marirea semnalului 50V/div: transformatoarele sunt comandate la Petra cu impedanta Za de 5K, asa cum apare ca ar trebui pe sire-ul lui Jogis.ar trebui sa studiez cum se masoara impedanta reala ca sa aflu exact... Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 15, 2010 Partajează Postat Octombrie 15, 2010 Cam 70-72Vvv sinus-nelimitat practic tensiunea pe care o poate furniza defazorul NE_limitat este prea mica ar trebui un minim de 90Vvv in cazul -45VUg1.E bine as putea spune!=adica nu luam in discutie inca Raa ,trebuie sa ajungeti la 100Vvv cu defazorul(pentru a se constitui si o "rezerva" de 10-15Vvv minima).__S_ar parea ca limitarea in aceasa situatie este data de V1,verificati va rog si acest lucru(adica in prag de limitere sinus vedeti ce se intimpla si in circuitul de grila V2). Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum