blue Postat Iunie 30, 2010 Partajează Postat Iunie 30, 2010 Rezistentele de pe poarta tranzistorul V-mos nu au cum sa se incalzeasca, curentul fiind de ordinul microamperilor, a-s adaoga la schema sugerata de Valderama un tranzistor pt protectia la supracurent, este extrem de utila o asemenea protectie ,chiar o siguranta bine calibrata nu strica Link spre comentariu
iora Postat Iulie 16, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 16, 2010 am facut un mic efort si am cumparat un osciloscop Tektronix 2215, un Versatester romanesc si un frecventiometru E0204( doua defapt) de la un prieten din Baia Mare ,iar dupa familiarizarea cu ele voi face testele de putere ale amplificatorulului,mai ales ca cel de-al doilea transformator de iesire de la Petra e deja pe drum.transformatoarele incap perfect in cutia amplificatorului,insa caut o idee de a acoperi in exterior ,macar cele de iesire cu ecran de tip "oala" de 15cm diametru.arata cam simplu ,numai lampile in afara,fara transformatoare. Link spre comentariu
iora Postat Iulie 19, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 19, 2010 aparatele cu pricina... are cineva vreo idee cu ce as putea acoperi transformatoarele toroidale de iesire? au 15cm max in diametru. Link spre comentariu
iora Postat Iulie 21, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 21, 2010 Astazi mi-a sosit si cel de-al doilea transformator de iesire comandat de la Petra. Aranjarea in carcasa a transformatoarelor am ales-o in acest mod: modulele amplificatoare au loc de-o parte si de cealalta a transformatorului de retea ,pe care e posibil sa trebuiasca sa il ecranez.in exteriorul carcasei vor fi doar lampile in caz ca nu gasesc ceva capace pentru toroidale. pe partea frontala a aparatului Casablanca este un afisor cu tub VFD ca si in aceste imagini: Interesant pentru mine ar fi sa pot folosi acest afisor , mai ales ca se alimenteaza doar cu 5V si are inclusa partea de alimentare a VFD-ului.modelul este CU20025CPB-U1J fabricat de NORITAKE ITRON JAPAN, datasheet-ul l-am gasit pe site-ul fabricantului, insa aplicatii nu prea... sau sa renunt la idee si sa las amplificatorul cat mai simplu. de asemenea aveti idee daca vre-un tip de condensator e mai "audiofil": Link spre comentariu
mila Postat Iulie 21, 2010 Partajează Postat Iulie 21, 2010 Bine ar fi sa pui toroidalul de alimentare pe exteriorul carcasei ,apare si fata de sus mai plina cu "oala" transformatorului si se ecraneaza si campul sau fata de transformatoarele de iesire. Link spre comentariu
iora Postat Iulie 21, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 21, 2010 as pune cele de iesire sus insa nu gasesc "oale" pentru transformatoare, bineinteles ca nu vor iesi de tot din carcasa. la teste la aceasta distanta brumul e zero. Link spre comentariu
zal Postat Iulie 22, 2010 Partajează Postat Iulie 22, 2010 ...de asemenea aveti idee daca vre-un tip de condensator e mai "audiofil": Amîndouă modelele sînt bune, contează care are gabaritul mai decent şi toleranţa reală cît mai mică, ptr sortarea unor perechi. Eu am folosit cond de filtre de reţea şi au fost foarte buni. Se exagerează în domeniul ăsta al audiofiliei. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Iulie 22, 2010 Partajează Postat Iulie 22, 2010 ...de asemenea aveti idee daca vre-un tip de condensator e mai "audiofil": Amîndouă modelele sînt bune, contează care are gabaritul mai decent şi toleranţa reală cît mai mică, ptr sortarea unor perechi. Eu am folosit cond de filtre de reţea şi au fost foarte buni. Se exagerează în domeniul ăsta al audiofiliei.de acord cu her Zalsunt si multe dume comerciale ,cu unii condensatori sa nu ma omoare audiofilii ,cei extremisti ce idee "audiofil extremist" Link spre comentariu
iora Postat Iulie 22, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 22, 2010 am niste monstre de condensatori ieftini ,insa cred ca sunt chinezesti , in afara de acestia. am testat amplificatorul prima data cu cei ieftini cumparati de pe net si nu am observat sa sune rau.insa vad pe forum ca se prefera condensatori wima , insa cred pentru orele mai multe de functionare.am sa testez pe amplificator cum se "aud" live. sunt curios de rezultat.cei din poze sunt insa performanti folositi la alimentarea plitelor electrice . Link spre comentariu
zal Postat Iulie 22, 2010 Partajează Postat Iulie 22, 2010 Wima, Philips, Rifa, Sprague... etc, oferă garanţia unei firme serioase, deci nu crapă fix la 630Vcc un cond inscripţionat astfel, poate unele chinezării mai au şi rebuturi, dar la tensiuni mai mici nu se observă. Bănuiala e că şi cond lor tot prin mica Chină sînt făcuţi azi, aşa apar clone identice cu altă firmă. Cond din poze mi se par normali, nici gunoaie, nici de fiţe, cu folie de aur în ceară de albine congoleze, sau alte prostii. P.S. Francezii au inventat un nou termen ptr cei snobi: idiofilie. Link spre comentariu
iora Postat Iulie 23, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 23, 2010 am inteles. voi testa si voi vedea cum se aud diferite tipuri de condensatori. Link spre comentariu
mila Postat Iulie 23, 2010 Partajează Postat Iulie 23, 2010 Cred ca intre Wima si Philips nu vei auzi nici-o deosebire!Restul e idiofilia! Link spre comentariu
blue Postat Iulie 23, 2010 Partajează Postat Iulie 23, 2010 Condensatorii se pot masura precis ,nu ma refer la capacitatea lor ci la tensiunea de strapungere si curentul de fuga, pt aceasta construieste-ti un generator de tensiune reglabila 200-600v cu un curent limitat la 100 microamp si cu un DVM microampermetru, vei vedea diferentele WIMA vs orez, chestia cu ascultatul condensatoarelor este inutila, doar o masuratoare a lor este corecta. In general condensatorii de cuplaj se comporta la fel indiferent de firma daca au parametrii normali ,in schimb pt filtrele de tip crossover , la valori de ordinul microfarazilor incepe sa conteze componenta inductiva ,ESR si doar citeva firme pot produce astfel de condensatoare Link spre comentariu
gedd Postat August 2, 2010 Partajează Postat August 2, 2010 ne puteti da va rog si valorile pieselor? valorile pieselor pt stabilizatorul de 360 si 285V multumesc Link spre comentariu
Vizitator Postat August 2, 2010 Partajează Postat August 2, 2010 ne puteti da va rog si valorile pieselor? valorile pieselor pt stabilizatorul de 360 si 285V multumescTensiumea la intrare poate fi 300Vca-315Vca in gol ,in sarcina tensiunea la bornele 270uF/450V nu trebuie sa scada sub 385Vcc-390Vcc. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum