iora Postat Iunie 28, 2010 Autor Partajează Postat Iunie 28, 2010 am folosit bY550/1000 la redresare. raman la schema si componentele pe care le-am montat.incalzirea e in limitele normale. Link spre comentariu
Kosmin Postat Iunie 28, 2010 Partajează Postat Iunie 28, 2010 De curiozitate ai incercat sa folosesti direct cei 6,3c.a. sa vezi daca te deranjeaza brumul? Ca mai apoi sa te decizi daca pui stabilizare sau nu.... Link spre comentariu
iora Postat Iunie 28, 2010 Autor Partajează Postat Iunie 28, 2010 initial nici nu am vrut sa fac stabilizare , de aceea am comandat traful cu infasurare de 6,3V.as verifica dar nu am finalizat montajul. m-am blocat la stabilizatorul ce o sa inlocuiasca VB408.In schema originala IRFP450 alimenteaza doar finalele cu 430V . caut o schema in care sa folosesc tot IRFP450 care sa stabilizeze la 285v. am zenere de 180V si 110v.curent mic 20mA Link spre comentariu
iora Postat Iunie 29, 2010 Autor Partajează Postat Iunie 29, 2010 pentru a inlocui VB408 am sa construiesc urmatorul montaj: dispun de diode zener BZX85C110GP,BZX85C150GP,BZX85C180GP.conform datasheet-ului cel mai mic curent suportat ,la legarea in serie a diodelor pentru a rezulta o tensiune echivalenta aproape de valoarea de 285V necesara, il are dioda BZX85C180GP, de doar 5,2mA maxim.am ales o valoare de siguranta de 2,5ma prin diode,,deoarece daca sunt fluctuatii ale tensiunii de intrare ,acestea se regasesc in modificarea curentului prin diode.Tensiunea dupa stabilizare obtinuta de mine este de 428Vcc.caderea de tensiune ar fi 435-(110+180)-Vbe si rezulta o valoare de (435-290-3)/0.0025=56.8K -aleasa 56k/0.5W.zenerul il voi lega in paralel cu un condensator cu valoare 10uf/450v.Ca tranzistor o sa folosesc unul recuperat din finalele video.curentul va fi mic max 30mA cred. Link spre comentariu
zal Postat Iunie 29, 2010 Partajează Postat Iunie 29, 2010 Mai bine se pun mai multe diode zener de tensiuni mai mici, înseriate, oricum vor merge fierbinţi, iar rez serie cu ele cît mai mare, de zeci de kOhmi/1-2-3W, în funcţie de căderea de tens pe ea, un curent de 2mA prin zenere e optim. Trz npn consumă mult pe bază, tens stabilizată de zenere e posibil să scadă mult, mai bine un trz mosfet, cu o rez înseriată între zenere şi poartă, de ordinul kOhmi... zeci de kOhmi şi un cond între poartă şi masă (aceeaşi schemă cu rez de 1M şi cond de cîţiva uF poate fi folosită ca sursă temporizată). Nu trebuie uitată dioda antiparalel pe trz.Ptr filamente, e suficientă redresarea doar ptr lămpile de atac, o punte zdravănă, filtrare cu 1-2 celule pi, rez dintre cond reglează tens pe filamente. Ultimii cond e bine de pus chiar pe pinii soclului. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 29, 2010 Partajează Postat Iunie 29, 2010 Acest model de regulator CC folosesc eu in cazul filamentelor(Vi-V0 aprox. 2,2-2,5V in sarcina) atunci cind e cazul ,cablajul din imagine este pt 4 x ECCXX(cam 1,2A acum-3w putere disipata pe tranzistorul T1 ,bine se poate si mai mult cu radiator ceva mai mare_etc ,se poate elimina T4 si cele doua rezistente aferente din schema daca nu exista probabilitate de scurt circuit la iesire...),jonctiunile compuse T1-T2 au o tensiune de prag de cca 0,6V astfel devenind posibila o diferenta mica Vi-V0 chiar si 1,5-2V in sarcina ...,desigur poate va intrebati de ce minus 6,3Vcc la iesire in raport cu masa ?!,uneori ?!(pentru cine da raspunsul corect dau o bere). Link spre comentariu
carageae Postat Iunie 29, 2010 Partajează Postat Iunie 29, 2010 @zal: Poti incropi te rog o schema concreta? - sa zicem pentru IRFBC30 sau IRF840, ca din astea am...Am incercat si eu schema in varianta cu bipolare si zenner, inca am folosit niste finale video din ceva tv sau monitor color cu beta destul de mare - mult mai mare ca BF457-459. Montajul era pentru stabilizarea G2 la un amplif. SE cu 6P3S. Rezultatul a fost dezamagitor: desi stabiliza perfect tensiunea, aveam un tarait ca de greieri indiferent ce am incercat sa pun pe diodele zenner, filtraj si cu 0,1uF, si cu 10uF...si simultan, schimbam doar continutul in armonici... Link spre comentariu
aygun Postat Iunie 29, 2010 Partajează Postat Iunie 29, 2010 Daca nu va suparati , nu prea inteleg intrebarea , de ce reiese -6,3 V la iesirea stabilizatorului ? sau de ce utilizati acel stabilizator pe filamente ? Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 29, 2010 Partajează Postat Iunie 29, 2010 @zal: Poti incropi te rog o schema concreta? - sa zicem pentru IRFBC30 sau IRF840, ca din astea am... Am incercat si eu schema in varianta cu bipolare si zenner, inca am folosit niste finale video din ceva tv sau monitor color cu beta destul de mare - mult mai mare ca BF457-459. Montajul era pentru stabilizarea G2 la un amplif. SE cu 6P3S. Rezultatul a fost dezamagitor: desi stabiliza perfect tensiunea, aveam un tarait ca de greieri indiferent ce am incercat sa pun pe diodele zenner, filtraj si cu 0,1uF, si cu 10uF...si simultan, schimbam doar continutul in armonici... Incearca un generator de curent constsnt cu un PNP final video iesirea din generator (colectorul) o inchizi la masa prinr_o rezistenta variabila(sau partial variabila) astfel incit pe aceasta rezistenta sa obtii potentialul dorit de tine ,acest potential gata obtinut va fi repetat apoi de un tranzistor NPN (Ucb mare-NPN_uri din circuitul de intrare in surse de PC tip 1307 sau ce o mai fi... ) in emitor prin intermediul unei rezistente de 100-200 ohmi si un C_eu de 10-20uF/400V...,totul va fi fara "tarait ca de greieri"Desigur poti folosi si FET ca element regulator sau chiar in generatorul de curent constant ,asadar sint necesare doua tranzistoare (din care unul/ va fi montat pe un mic radiator). Link spre comentariu
iora Postat Iunie 29, 2010 Autor Partajează Postat Iunie 29, 2010 Pentru a inlocui VB408, voi folosi urmatoarea schema, chiar daca nu ofera aceleasi performante: Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 29, 2010 Partajează Postat Iunie 29, 2010 Pentru a inlocui VB408, voi folosi urmatoarea schema, chiar daca nu ofera aceleasi performante: Nu e buna schema-in sensul e zgomotoasa ,daca vrei o pot redesena pt zgomot mic/lipsa !,marcajul GDS gresit !. Link spre comentariu
iora Postat Iunie 29, 2010 Autor Partajează Postat Iunie 29, 2010 desigur ca vreau. acuma lucram la constructia ei... . e binevenita interventia. am disponibile 3 bucati de IRFP450. sursa pentru alimentarea filamentelor e in regula cea cu LM338T - 2 bucati in paralel cu Vout legate prin rezistor de 0,1R/2w plus ca dispune de soft start.am testat-o si raman la acea schema. Link spre comentariu
Kosmin Postat Iunie 29, 2010 Partajează Postat Iunie 29, 2010 Trebuie o sursa de curent constant(cel mai simplu un fet mic cu G si S unite) pt zennerele alea si eventual 1-2 diode normale in serie pt compensare termica. Link spre comentariu
iora Postat Iunie 29, 2010 Autor Partajează Postat Iunie 29, 2010 o schema concreta ar fi binevenita. Link spre comentariu
RockDok Postat Iunie 29, 2010 Partajează Postat Iunie 29, 2010 desigur poate va intrebati de ce minus 6,3Vcc la iesire in raport cu masa ?!,uneori ?!Eu asi folosi -6.3V la negativarea grilei finalilor evident cu ajustarile pentru punctul de functionare ales. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum