Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator PP cu GU50 si 6N8S, GU50-Grommes

iora

Postări Recomandate

deocamdata cablajele sunt puse in stand-by, insa am comandat un nou transformator de retea care are ecranaj electrostatic intre infasurari si un ecran electromagnetic la exterior,plus ca este turnat in rasina sistemul de prindere si partea de dedesubt,intre transformator si cauciucul de izolalare.nu necesita ecranare,dupa spusele producatorului.

Posted ImagePosted Image

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 189
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• iora

78

• mariusamplifier

13

• zal

10

• blue

4

Top autori în acest subiect

Imagini postate

deocamdata cablajele sunt puse in stand-by, insa am comandat un nou transformator de retea care are ecranaj electrostatic intre infasurari si un ecran electromagnetic la exterior,plus ca este turnat in rasina sistemul de prindere si partea de dedesubt,intre transformator si cauciucul de izolalare.nu necesita ecranare,dupa spusele producatorului.

De unde comanda si cat a costat un astfel de transformator ?
Link spre comentariu

De unde comanda si cat a costat un astfel de transformator ?
furnizorul este acelasi care a facut si transformatoarele de iesire - PETRA - transformatorul simplu in prima varianta ,fara ecranaj si rasina a costat 200 lei ,iar acesta 260 lei,tocmai il testez si sunt multumit de rezultat- mai precis - e foarte silentios.
Link spre comentariu

.... :jytuiyu sincer , sunt dezamagit de modul cum evolueaza acest topic , nu am vazut nici o schema modificata , nici un cablaj modificat ...mestere iora nu ne-ai prezentat nici un cablaj , asa cum ai promis , colaborare zero .Sincer as fi vrut sa fac acest amplificator , pt ca am deja versiunea cu 6P3C si sunt incantat de cum suna ..... Material ma descurc ,si am posibilitati , cred ca pana la urma imi fac cablajul fotografic acasa , asa cum sunt obisnuit .Cablaje in stand bye ? Un pret , ceva cat de cat , la PCB -uri , cred ca erau si altii interesati de acest proiect ....dar ma rog , asta e . :nebunrau: Alex.

Link spre comentariu

.... :jytuiyu sincer , sunt dezamagit de modul cum evolueaza acest topic , nu am vazut nici o schema modificata , nici un cablaj modificat ...mestere iora nu ne-ai prezentat nici un cablaj , asa cum ai promis , colaborare zero .Sincer as fi vrut sa fac acest amplificator , pt ca am deja versiunea cu 6P3C si sunt incantat de cum suna ..... Material ma descurc ,si am posibilitati , cred ca pana la urma imi fac cablajul fotografic acasa , asa cum sunt obisnuit .Cablaje in stand bye ? Un pret , ceva cat de cat , la PCB -uri , cred ca erau si altii interesati de acest proiect ....dar ma rog , asta e . :nebunrau: Alex.

inteleg ce vreti sa spuneti :jytuiyu ,insa momentan sunt nevoit sa renunt la comanda de cablaje,insa pentru o perioada scurta sper,amplificatorul le merita. modificarea e simpla ,doar trebuie refacut traseul pentru stabilizatorul de 285V, treabă de 20 min... oricum sunt perfect functionale si cele facute de mine,insa nu sunt la fel de aspectuoase si de fiabile ca unele industriale.nu vad ce va opreste sa participati la realizarea lor. pretul minim pentru un pachet de cablaje cu sursa inclusa ajunge la 170 lei ,comanda minima 20 cablaje ,adica 10 seturi. cablaj cu grosimea de 2,5mm si strat de cupru dublu.
Link spre comentariu

Posted ImagePosted Image

Ecran electrostatic între primar şi secundar are, dar cel magnetic de la exterior nu se vede, de obicei e o foaie din tablă de tolă rulată peste bobinaje, exact pe unde sînt lipite etichetele. Polonezii făceau aşa la trafurile toroidale din amplifurile fabricate ptr Germania, prin anii 90.
Link spre comentariu

Am solicitat explicatii referitoare la pozitionarea ecranelor la producator... comunic rezultatul. insa in testele ce le-am facut nu induce brum in montaj ,cu ecranul legat la masa

Link spre comentariu

Am solicitat explicatii referitoare la pozitionarea ecranelor la producator... comunic rezultatul. insa in testele ce le-am facut nu induce brum in montaj ,cu ecranul legat la masa

raspunsul este acesta "Ecranul electrostatic este facut ,pentru a avea o inductanta cit mai mica,dintr-o banda adeziva de aluminiu. Ecranul bobinat ar avea multe spire,inductanta mare si nu mai are eficienta la frecventele mari.Ecranul magnetic este plasat la exteriorul transformatorului si este realizat dintr-o banda de tabla silicioasa laminata la rece cu cristale orientate."
Link spre comentariu

Eu tot nu văd banda aia de tablă care ar trebui să fie la exterior, mi-e teamă de o ţeapă.Iar la ecranul electrostatic dintre primar şi secundar, dacă e din bandă adezivă de aluminiu, cum au lipit firul de legătură la pămînt de ea?Tot o oală din tablă de oţel montată la exterior e soluţia.

Link spre comentariu

Eu tot nu văd banda aia de tablă care ar trebui să fie la exterior, mi-e teamă de o ţeapă.Iar la ecranul electrostatic dintre primar şi secundar, dacă e din bandă adezivă de aluminiu, cum au lipit firul de legătură la pămînt de ea?Tot o oală din tablă de oţel montată la exterior e soluţia.

nu este cazul de ecranari suplimentare. brum obtin doar daca apropii ceva de lampile 6N8S, care sunt cam sensibile le bruiaje.
Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...

Buna seara tururor. Odata cu sosirea anotimpului ploios mi-am facut timp sa continui si eu acest proiect de amplificator. Am terminat de bobinat transformatoarele de iesire, PCB-urile celor doua canale si cel al sursei de alimentare. Am hotarat sa folosesc LM338K pentru stabilizarea tensiunii de filamente; sper sa nu intampin dificultati legate de stabilitatea acestuia, deoarece D-l "Iora" mentioneaza in acest topic unele probleme legate de acest lucru. Pentru stabilizarea UG2 +285V am realizat montajul cu IRFP prezentat tot de userul "Iora", din pacate negasind schema acestuia "redesenata" de D-l "Valderama". Transformatoarele de iesire sunt bobinate dupa indicatiile D-lui Lazaroiu, iar carcasele si tolele fiind procurate de la D-l Moldovan, avand sectiunea de 24Cm patrati. Mai ramane sa comand transformatorul de alimentare, deoarece in acest scop doresc sa folosesc unul toroidal, apoi sa realizaz carcasa amplificatorului. Asadar, pe masura ce voi inainta lucrarile, voi mai posta aici demersul lucrurilor si eventualele probleme intampinate. Mii de multumiri tuturor membrilor pt sfaturile acordate !

post-56918-13982968565_thumb.jpg

post-56918-139829685679_thumb.jpg

post-56918-139829685708_thumb.jpg

post-56918-139829685737_thumb.jpg

post-56918-13982968577_thumb.jpg

Link spre comentariu

Dupa dimensionarea aleasa pentru imprimarea cablajelor mi-a ramas aprox. 1,5 mm. Nu am avut in vedere acest aspect; sper sa nu intampin probleme din aceasta cauza. Credeti ca ar putea sa apara descarcari intre traseul anozilor si masa pcb-ului ?? Multumesc pt atentionare !

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Mai ramane sa comand transformatorul de alimentare, deoarece in acest scop doresc sa folosesc unul toroidal,

Sper ca nu l-ai comandat la 8V pentru alimentarea filamentelor in c.c. asa cum are neamtul in schema!
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări