Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Dereglare pozitie clapa aer conditionat

rimache

Postări Recomandate

M-a mancat ca pe alpinisti si am rotit cu mana clapita care dirijeaza fluxul de aer (cea actionata de motoras).

Acum cand inchid cu OFF din telecomanda, clapita se roteste pe pozitia INCHIS si totul e ok, dar daca am o intrerupere de tensiune (chiar cu aparatul oprit), la revenirea tensiunii,clapa se aseaza intr-o pozitie semideschisa si ramane asa sau revine in aceasta pozitie la off din telecomanda pana cand o inchid cu mana.

Deci totul e ok pana la intreruperea tensiunii de alimentare cand motorasul uita pozitia inchis si i se pare lui ca alta ar fi pozitia.

Intrebare:

Exista vreo posibilitate de memorare a pozitiei clapitei (sau reset) ca la revenirea tensiunii de alimentare sa ramana inchisa?

P.S. - mecanic nu se poate rezolva, cuplajul intre axul motorasului si clapa de plastic fiind cu cheie.

AC INVENTOR SI/SO 12

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• rimache

2

• sorinpavel

1

Top autori în acest subiect

Incearca sa scoti eleronul (adica clapita) sau clapitele(banuiesc ca sunt 2) cu grija sa nu rupi "moturile" de fixare si lasa motorasul sa se duca liber la scoaterea de sub tensune,apoi montezi clapitele la loc. Vezi ca in capul opus motorasului ai un sistem care angreneaza a 2 clapita (cel putin asa e la mine).Verifica si acolo.Succes

Link spre comentariu

Tocmai asta-i smecheria ca axul motorului are o tesitura si nu pot sa pun eleronul (eu am unul) decat intr-o pozitie. Nu stiu de ce, motorul revine intotdeauna la conectarea alimentarii intr-o pozitie mediana.Cat aparatul este in priza si daca am inchis eleronul manual, motorasul memoreaza pozitia si inchide/deschide foarte bine din telecomanda, dar uita pozitia la deconectarea de la priza. Daca am o intrerupere de tensiune gasesc eleronul semideschis.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări