bogdy165 Postat Iunie 25, 2010 Partajează Postat Iunie 25, 2010 Cu ce as putea inlocui acest tranzistor?Am cautat prin oras si nu am gasit modelul acesta.Un pic de ajutor....va multumesc. Link spre comentariu
djdansmart Postat Iunie 25, 2010 Partajează Postat Iunie 25, 2010 E chiar asa greu sa cauti un datasheet la el? Merge un BC normal npn..uita-te la tensiuni.. Link spre comentariu
danzup Postat Iunie 25, 2010 Partajează Postat Iunie 25, 2010 Cu ce as putea inlocui acest tranzistor?Am cautat prin oras si nu am gasit modelul acesta.Un pic de ajutor....va multumesc.2sc1815 Link spre comentariu
bogdy165 Postat Iunie 25, 2010 Autor Partajează Postat Iunie 25, 2010 dati-mi varog un program ceva sau eu stiu pentru echivalente intre tranzistori va rog.Sau macar toti care se potrivesc cu acesta.Va multumesc. Link spre comentariu
mosfet Postat Iunie 25, 2010 Partajează Postat Iunie 25, 2010 Cauti prin datasheet-uri si tu - http://www.datasheetcatalog.com si compari 2SC1815 cu BC550, BC546 de exemplu.... Link spre comentariu
zal Postat Iunie 25, 2010 Partajează Postat Iunie 25, 2010 Orice trz npn de mică putere cu Uce minim 50V, Ic peste 100mA. Dacă în montaj e alimentat la o tensiune mai mică, se pot pune şi alţi trz cu Uce mai mic. Link spre comentariu
Marian Postat Septembrie 18, 2011 Partajează Postat Septembrie 18, 2011 dati-mi varog un program ceva sau eu stiu pentru echivalente intre tranzistori va rog.Sau macar toti care se potrivesc cu acesta.Va multumesc.Atasez un catalog general tranzistori, este util pentru referinta, poti gasi mai usor echivalenti, in principiu orice tranzistor care are caracteristici minime cel putin la fel ca cel lipsa poate fi folosit, te inspiri din catalog cam ce ar merge apoi cauti prin datasheet date mai detaliate sa fii sigur ca este cel putin la fel de bun.Succes. Link spre comentariu
zal Postat Septembrie 18, 2011 Partajează Postat Septembrie 18, 2011 Din păcate catalogul e greşit din cauza faptului că se dă Ucb0 la trz şi nu Uce0, la mulţi trz cele două nu sînt egale. Sigur e un catalog folosit de magazinele de piese electronice, ăia au tot interesul ca trz vînduţi să pară mai capabili decît sînt. Aşa a ajuns prostimea să creadă că 2N3055 are 100V în loc de 60V, 2N3442 şi 3773 160V în loc de 140V... etc. Link spre comentariu
Marian Postat Septembrie 18, 2011 Partajează Postat Septembrie 18, 2011 Totusi am specificat ca trebuie verificat datasheet-ul pentru siguranta, acel catalog poate folosi ca punct de plecare, de referinta insa datasheetul trebuie sa fie cel care decide ce si daca este bun. Link spre comentariu
remus68 Postat Septembrie 18, 2011 Partajează Postat Septembrie 18, 2011 Catalogul ala are ZECI de greseli !!! Citeva exemple? Spune ca A1062, A1345, A1566 sint ... NPN !!! Sint foarte multe greseli in ceea ce priveste datele Ic, Pd, Ucbo... ATENTIE ! A se consulta aceste foi de catalog inainte de a lua de bun ceea ce scrie acolo: http://www.alldatasheet.com/ http://www.datasheetcatalog.com/ Link spre comentariu
Marian Postat Septembrie 18, 2011 Partajează Postat Septembrie 18, 2011 Ok atunci imi cer scuze ca l-am postat, oricum nu eu sunt autorul lui, si inutil sa ma repet ca si eu am recomandat ca principala sursa de informatie pdf-urile componentelor. Link spre comentariu
zal Postat Septembrie 18, 2011 Partajează Postat Septembrie 18, 2011 Din păcate, nici ECA dacă era şi tot nu era perfect, însă ptr cine are posibilitatea să-l achiziţioneze, e un bun început.Cataloagele de echivalenţe sînt foarte slabe, electronistul trebuie să-şi pună mintea la contribuţie şi să aleagă singur trz potriviţi. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum