Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

led cree 242 lm

Vizitator raid

Postări Recomandate

Vizitator raid

salutvreau sa alimentez acest led cu o celula de laptop ceea ce am si reusit pana acum cu ajutorul unui regulator de curent care era deja pe lanterna dar s-a defectat intre timp si as vrea sa incerc sa fac altul sau sa cumpar unul dc ar fi ieftin.ideaa e ca am pus pasta termoconductoare intre el si corpul lanternei dar se incalzeste prea tare fara acest regulator si consuma celula destul de rapid ajunge si la consum si de 1,5 m desi in sepc scrie max 1A. dar din cate am inteles cree sunt mai durabile si mai bune decat oricare altele dar tot mi frica sa il lasa fara .Am citit pe forum diferite pareri dar tot nu am gasit una care sa ma incente cred ca pana acum in sensul ca trebuie sa fie si micut sa intre intre baterie si les si cu LM317 cred ca era ma gandesc ca are si pierderi de energie ma gandesc nu ? cu alte cuvinte mi-ar fi bun asa ceva ce am gasit aici viewtopic.php?f=209&t=51866&p=552806#p552806aveti idee unde as gasi ?ms

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• pavy

2

• addysoftware

1

Vizitator tyc

Pe lm317 e necesara o cadere de tensiune(~4V) pt a functiona corect,deci tre sa ai 4V+Uled,rezulta ca nu ai atat pe accu si va consuma 2x cu integratul ala.Foloseste un LDO similar cu 317(gasesti pe MB de la un calculator vechi).Sau faci o scc in comutatie(alea au cadere de 250mV),randament de 94%.La R2 daca il alimentenzi prin scc cu 317 da-i max .75A , iar daca e scc cu lm3400 series poti sa-i dai 1A.De incalzit,o sa se incalzeasca dupa ce curent are(radiatoare tot din calcu ala vechi).Pt scc de-a gata intreaba-l pe Acrobatu.

Link spre comentariu

34063 in configuratie buck/boost scoate pana la 1.5A, e extrem de ieftin, necesita o bobina, o dioda schottky si trei-patru rezistente, un circuit cu un operational folosit ca detector de curent, etc. Daca vrem sa facem ceva complex dar precis.O alta solutie, extrem de simpla si la indemana, este un fir de sarma (de 0.3-0.4 mm) suficient de lung pentru a avea o rezistenta de 0.2-0.3 ohmi (R=ro*L/S, unde R in ohmi, ro cupru = 0.017, L in metri, S in milimetri patrati ). Aceasta va limita curentul la valoarea necesara, efectul scazand pe masura ce elementul pe litiu se consuma si isi scade tensiunea. E o simpla rezistenta, asa ca nu va asigura un curent constant, dar pana la urma este o solutie simpla, cea mai simpla posibila.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări