GeoMar Postat Noiembrie 18, 2010 Partajează Postat Noiembrie 18, 2010 Eu sper sa le poti pune cum zici tu, eu am led-uri de 140 de grade si 3.5cm e cam distanta minima la care mergea. E posibil ca la tine sa fie nevoie de o distanta mai mare...Da, ai dreptate referitor la led-urile folosite de tine, daca este nevoie, am sa pun led-urile mai "dese", atat cat se poate pentru a reduce investitia la minim.Avand in vedere unghiul mai mic la led-urile folosite de mine, fata de cele folosite de tine si faptul ca sunt "Super Flux", cred ca am sa incerc sa reduc din luminozitatea lor.Asta este un avantaj la folosirea led-urilor in locul neoanelor, marirea/micsorarea fluxului de UV emis, in functie de necesitati.Teoria ca teoria, dar ... practica ne omoara. :rade:Ramane sa vad ce va iesi, referitor la randament/investitie. Link spre comentariu
bogdan_ Postat Noiembrie 18, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 18, 2010 Tot de unde ai luat tu led-urile le-am luat si eu. Vezi poate poti folosi la fel... Link spre comentariu
GeoMar Postat Noiembrie 18, 2010 Partajează Postat Noiembrie 18, 2010 Tot de unde ai luat tu led-urile le-am luat si eu. Vezi poate poti folosi la fel...NU au pe stoc ... in tara,poate mai tarziu. Am sa testez cu astea, daca nu imi place randamentul, imi iau modelul folosit de tine.Am sa testez cu 3 led-uri inseriate cu o rezistenta de 91-100 ohmi la 12 Vcc alim. Link spre comentariu
bogdan_ Postat Noiembrie 19, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 19, 2010 OK!. daca poti pune ceva poze cu rezultatele ar fi foarte bine... Link spre comentariu
kh9005 Postat Decembrie 11, 2010 Partajează Postat Decembrie 11, 2010 Am terminat de construit cutiuta si sunt foarte multumit de rezultat. Il felicit pe Bogdan pentru ideea avuta.Eu am mai construit boxuri UV si am incercat multe surse de lumina UV,dar nu am fost multumit de niciuna. Proiectul propus de catre Bogdaneste ideal pentru un electronist amator. Link spre comentariu
bogdan_ Postat Decembrie 11, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 11, 2010 Felicitari, felicitari!Poti pune si ceva poze? Link spre comentariu
Vizitator vicius_the_one Postat Decembrie 11, 2010 Partajează Postat Decembrie 11, 2010 Eu am la dispozitie o sursa de laptop, incarcator de laptop mai exact. Scoate 18V cu 3,5 A. As putea-o folosi. Ce merge folosit de reducerea curentului la 12v CC? Am gasit aici o schema cu LM 317 : http://www.electronics-lab.com/articles/LM317/LM317.gif Merge folosita cu ceva valori schimbate la piesele din schema respectiva ? Link spre comentariu
kh9005 Postat Decembrie 11, 2010 Partajează Postat Decembrie 11, 2010 Revin cu detalii, Link spre comentariu
manolo Postat Decembrie 11, 2010 Partajează Postat Decembrie 11, 2010 Frumoasa realizare,mai ramine de facut rama cu geam si placa de presare,sint curios cum vei realiza una dubla. Link spre comentariu
kh9005 Postat Decembrie 11, 2010 Partajează Postat Decembrie 11, 2010 rama cu geam si placa de presare Link spre comentariu
Vizitator vicius_the_one Postat Decembrie 11, 2010 Partajează Postat Decembrie 11, 2010 Super realizare, bravo. Imi dati si mie un raspuns va rog Link spre comentariu
bogdan_ Postat Decembrie 11, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 11, 2010 @vicius_the_one ca tot esti nerabdator.... da merge, faci regulator de 12V cu LM315 daca te incadrezi cu consumul la 1.5A. @kh9005 foarte frumos facuta! Ai probat-o pe o placa? merge? Pentru timer ce ai folosit? Link spre comentariu
kh9005 Postat Decembrie 11, 2010 Partajează Postat Decembrie 11, 2010 Ai probat-o pe o placa? merge? Pentru timer ce ai folosit? Am folosit timerul propus de tine, dar am refacut placa pentru piesele care le aveam disponibile(Attiny2313-20PU si display de 0.56"). Am expus placa la boxul construit. La proiectarea PCB-uluiam gresit un traseu in sensul ca nu l-am unit cu un pad. Am observat greseala, dar l-am lasat asa. Am vrut sa vad daca va iesi si pe placa dupa corodare. Era vorba de o zecime de mm. A iesit tot 1/10. Nu degeaba spun eu ca e cel mai bun proiect de UV BOX. Am folosit un alimentator de imprimanta HP care scoate 32V/563mA,de unde am alimentat ledurile (cate 8 in serie) si 16V/533mA, care stabilizat cu 7805 alimenteaza timerul. Link spre comentariu
Vizitator jazz Postat Decembrie 12, 2010 Partajează Postat Decembrie 12, 2010 kh9005, un cost al proiectului ne poti spune? mersi Link spre comentariu
Vizitator vicius_the_one Postat Decembrie 12, 2010 Partajează Postat Decembrie 12, 2010 @bogdan merci, scuze cu nerbdarea, asa e cand vrei sa faci ceva . Ai zis LM315. Cu LM317 nu merge sa fac ? Sau ai zis gresit LM315?...ca nu am gasit datasheetul la lm 315 ! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum