kidomorphine Postat Martie 17, 2016 Partajează Postat Martie 17, 2016 distanta de la leduri pana la sticla e de aproximativ 8 cm...avand in vedere ca inaltimea cutiei e de 9cm.....sa mai micsorez distanta ? Link spre comentariu
spark Postat Martie 17, 2016 Partajează Postat Martie 17, 2016 la mine are 5 cm , si am facut rost de o foliea raster mata care se foloseste la display-urile lcd paentru a creea difuzie eu m-am oprit din teste ca timplaru lui peste mi-a gresit cutia__tot secretul sta in timpul de expunere , intreaba-l pe @marian dar el a folosit led-uri UV normale alege o distanta convenabila si fa teste cu diferite marimi de trasee si diferiti timpi de expunere__la trasee subtiri trebuie o expunere putin mai mare a iesit ok Link spre comentariu
kidomorphine Postat Martie 17, 2016 Partajează Postat Martie 17, 2016 folia ai pus o pe geam?...sau sub el?....am si eu niste display-uri sparte de laptop....dar nu stiu care i folia....inca nu am facut rost de folia aceea verde pentru aplicarea pe cablaj Link spre comentariu
cipri_mury Postat Martie 17, 2016 Partajează Postat Martie 17, 2016 ....inca nu am facut rost de folia aceea verde pentru aplicarea pe cablaj La asa ceva va referiti?http://www.ebay.com/itm/Dry-film-solder-mask-Dynamask-5000-0-3m-x-1m-/281908131503 Link spre comentariu
spark Postat Martie 17, 2016 Partajează Postat Martie 17, 2016 (editat) am pus-o sub geam si a fost prinsa in citeva puncte de adeziv , a fost montata provizoriu pina cind era gata cutia (din placaj tip TEGO) chestia aceasta cu folia am vazut-o in spania la o masina de expunere pentru stampile__cine pune folie trebuie sa stie ca trebuie intinsa bine pe sub geam__probele de inceput le-am facut intr-o cutie de pantofi geamul din sticla normala opreste un pic radiatia UV__cine are un scaner model mai vechi ii recomand pentru ca sticla de la scaner este mai speciala cine produce pcb-uri in serie cu trasee mai subtiri este super-PRO temelia ramine toner-transfer , este mai rapida pentru prototipuri__acesta tehnica trebuie inbunatatita si perfectionata__daca observati inca se mai produce folii speciale pentru tone-transfer numai ca nu se gaseste pe la noi http://www.pcbfx.com/main_site/pages/products/transfer_paper.html http://www.aliexpress.com/item/5-meter-30cm-Photosensitive-dry-film-instead-of-thermal-transfer-production-PCB-board-photosensitive-film-longth/1783412168.html?spm=2114.031010208.3.22.3U3dlN&ws_ab_test=201526_3,201527_3_3_2_1_5_4,201409_5 pentru solder-mask_http://www.tme.eu/ro/details/bun-soldermask-25/materiale-pentru-producerea-pcb/bungard/soldermask-30mil-305mm-x-25m/# si cite or mai fi Editat Martie 17, 2016 de spark Link spre comentariu
cipri_mury Postat Martie 17, 2016 Partajează Postat Martie 17, 2016 daca observati inca se mai produce folii speciale pentru tone-transfer numai ca nu se gaseste pe la noi Dar autocolante banuiesc ca se vor gasi mereu si la noi.Vreau sa fac rost de suport autocolant pentru a incerca din nou metoda pnp deoarece am auzit ca da cele mai bune rezultate si se poate procura chiar gratis. Link spre comentariu
kidomorphine Postat Martie 17, 2016 Partajează Postat Martie 17, 2016 da cipri_mury...la filmul acela ma refeream....e destul de scump la noi in tara....pe aliexpress am gasit mult mai ieftin...deci o sa mai dureze pana ajunge Link spre comentariu
spark Postat Martie 17, 2016 Partajează Postat Martie 17, 2016 nu am auzit de autocolant pentru toner transfer , dar tot ce se poate , sunt useri pe forum care poate au cumparat din strainatate autocolantul mai rau te-ar incomoda , ca odata ce l-ai fixa nu-l mai poti misca pentru potrivire_avem hirtie adeziva sau scotch metoda pnp este buna dar folia este scumpa_ si sunt cam multi nemultumiti de ea_nu merge pe laminator normal chiar asa de bine decit pe plita de laminare sau un fier de calcat mai customizat in curind cinaeva v-a gasi o solutie sunt sigur de asta_rapid ieftin si de calitate pentru a face comanda pentru alliexpress se pot uni mai multi cumpara unul si imparte la toti_chestia aceasta s-a mai facut si la multimetre Link spre comentariu
cipri_mury Postat Martie 17, 2016 Partajează Postat Martie 17, 2016 autocolantul mai rau te-ar incomoda , ca odata ce l-ai fixa nu-l mai poti misca pentru potrivire_avem hirtie adeziva sau scotch Ma refeream la suportul de autocolant,deci nu partea care se lipeste ci cealalta. da cipri_mury...la filmul acela ma refeream....e destul de scump la noi in tara....pe aliexpress am gasit mult mai ieftin...deci o sa mai dureze pana ajunge Banuiam eu dar ati scris ca n-ati reusit sa faceti rost de el si din acest motiv v-am pus acel link.Adevarul este ca ies trasnet cablajele acoperite cu dynamask.N-am folosit asa ceva niciodata dar am auzit ca dupa ce aplici filmul dynamask trebuie facuta si o stanare a locurilor neacoperite de acesta(padurile) pentru a nu exista riscul oxidarii lor.Multa bafta! Link spre comentariu
GanMark Postat Februarie 7, 2017 Partajează Postat Februarie 7, 2017 avand in vedere ca demult nu s-a mai discutat pe aici....mai recapitulam ceva.... incerc sa fac si eu un mini UV-BOX azi am primit LED-rile de....departe cutia e de la o minibormasina pe acumulator defrisata , si am decupat o placa de 19 x 14 cm , ce intra la fix distanta intre led-uri orizontal 2 cm vertical 1 cm total 83 buc dupa led-urile ce am , alimentat intre 3,2 - 3,5v am pus 3 led-uri in serie cu o rezistenta de 180 ohm si alimentat la 12v oricum sursa de tensiune va fi reglabila , intre 12 - 13 v acum la 12 v imi consuma 330 mA urmeaza asamblarea , sticla intre led ( parca 3 cm ) dar testam temporizatorul cu sursa....etc deocamdata cam atat daca e ceva gresit , poate ceva sugestii...... 2 Link spre comentariu
djvas Postat Februarie 10, 2017 Partajează Postat Februarie 10, 2017 Mi-au venit si mie LED-urile de pe Ebay. Au urmatoarele specificatii : Lungime unda : 400-405 nm Unghi vizibilitate : 20 grade; DC : 3.6V , max 4V Curent : 20mA Ce distanta intre led-uri recomandati ? Link spre comentariu
wally_gatter Postat Februarie 10, 2017 Partajează Postat Februarie 10, 2017 Mi-au venit si mie LED-urile de pe Ebay. Au urmatoarele specificatii : Lungime unda : 400-405 nm Unghi vizibilitate : 20 grade; DC : 3.6V , max 4V Curent : 20mA Ce distanta intre led-uri recomandati ? distanta fte mica deoarece ai unghiul mic.. doar 20 de grade !!! deci va trebui o distanta de aproximativ 1,5 cm intre ele dar distanta pana la sticla d4 minimum 12 chiar 15 cm .. daca vrei sa scazi distanta de la sticla la ele trebuie sa le lipesti unul de altul. erau bune de la 40 de grade in sus... LE: le pui la ce distanta doresti tu dar departezi fata de sticla pana ai rezultat optim. ca sa vezi asta , pui pe sticla o coala A4 opaca si le distantezi pana dispersia luminii UV este uniforma si omogena.. incearca le intai oar cateva pe o bucata de cablaj de test/. Link spre comentariu
kinderu56 Postat Martie 10, 2017 Partajează Postat Martie 10, 2017 http://laex.su/upload/UV_timer.zip Link spre comentariu
stazis Postat Mai 24, 2017 Partajează Postat Mai 24, 2017 Se poate folosi si la stergerea de memorii EPROM? Ma intereseaza daca are putere suficienta. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum