mirceacra Postat Decembrie 31, 2014 Partajează Postat Decembrie 31, 2014 (editat) Noutati in acest proiect? Editat Decembrie 31, 2014 de mirceacra Link spre comentariu
spark Postat August 11, 2015 Partajează Postat August 11, 2015 salut mai are cineva schema temporizatorului cu pic 16 f 628A cu display lcd 2x16 (versiunea cu 5 butoane) multumiri Link spre comentariu
kidomorphine Postat August 11, 2015 Partajează Postat August 11, 2015 a incercat cineva sa faca cu banda de leduri uv? Link spre comentariu
dinoslmn Postat August 25, 2015 Partajează Postat August 25, 2015 (editat) Eu am folosit banda cu leduri UV Cauta pe google asa ceva : 300 LED UV Ultraviolet 395nm 5050 SMD (60 de leduri pe metru liniar) Cel de la care an cumparat eu ( Pe EBay) a disparut le-am lipit pe o bucata de tabla de aliminium de 2.5 m"m grosime si legate in serie Am folosit ca sursa un alimentator asa ceva. http://www.aliexpress.com/item/12V-6-3A-72W-Power-Supply-AC-to-DC-adapter-Converter-transformer-switch-for-LED/1450298596.html le-am asezat intercalat adica banda a doua decalata cu jumatatea pasului dintre leduri iar intre benzi e pasul dintre leduri..... In felul acesta ai o dispersare mai uniforma. Poti sa folosesti si o folie de calc peste geam Cel mai bun material e dintr-un ecran LCD ce poate fi demontat. Distanta pina la geam cam 3.5-4 cm sau departezi pina ce lumina devine uniforma si nu apar centrele ledurilor. Timpul de expunere trebue experimentat in functie de calitatea PCB-ului Nu am finalizat in cutie.....dar e in plan. Dino P. S De aici m-am inspirat eu Editat August 25, 2015 de dinoslmn Link spre comentariu
kidomorphine Postat August 30, 2015 Partajează Postat August 30, 2015 banda de leduri am cumparat-o deja....acelasi proiect voiam sa-l fac si eu , dar cu sticla de la un xerox sau chiar toata partea de xerox de deasupra sa pun benzile pe carusel si sa l plimb de colo colo Link spre comentariu
dinoslmn Postat August 30, 2015 Partajează Postat August 30, 2015 Nu cred ca merita sa pui banda pe carusela. Fa calcul cite treceri prin acelasi punct ca sa ai o expunere totala de 3-3.5 minute Daca ai 5 metri de banda e suficienta sa faci 2 placi de 200 x 160 Doar daca faci placi mari Pune segmente de banda direct pe fundul cutiei ca sa ai cei 3-4 cm pina la sticla Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Octombrie 1, 2015 Partajează Postat Octombrie 1, 2015 Salut, De ceva vreme ma bate gindul realizarii unei cutii de expunere UV. M-am hotarit sa folosesc un scaner functional,la care vreau sa fac unele modificari. Pe carul care deplaseaza lampa(pe care o voi scoate), ma gindesc sa fixez o placuta de cablaj de test(tinkertoy) cu lungimea aproximativ egala cu latimea unei coli format A4. Latimea placutei de aproximativ 45mm. Pe placuta respectiva vreau sa distribui uniform trei rinduri de LED-uri UV, OSV5YL57E1A (If=30mA, Uf=3,1V),legate in paralel. Cu partea de comanda a motorasului pas cu pas, ma va ajuta fiul meu. Am vazut un scaner modificat pentru developarea cablajelor,la un bun prieten. Am ramas de-a dreptul impresionat de calitatea cablajelor. Prietenul meu mi-a facut citeva cablaje. Au iesit super faine. Acuma sint in faza de achizitionare a materialelor. Link spre comentariu
GeoMar Postat Octombrie 1, 2015 Partajează Postat Octombrie 1, 2015 (editat) ... M-am hotarit sa folosesc un scaner functional,la care vreau sa fac unele modificari. Pe carul care deplaseaza lampa(pe care o voi scoate), ma gindesc sa fixez o placuta de cablaj de test(tinkertoy) cu lungimea aproximativ egala cu latimea unei coli format A4. Latimea placutei de aproximativ 45mm. Pe placuta respectiva vreau sa distribui uniform trei rinduri de LED-uri UV, OSV5YL57E1A (If=30mA, Uf=3,1V),legate in paralel ... De ce incerci sa te complici cu LED-urile puse pe "carul" care deplaseaza lampa? Pentru economie de LED-uri? Acum au pret accesibil. Asa cred ca vei avea timpi de expunere mult mai mari, trebuie sa treaca de cateva ori peste toata placa (mai ales la una de marime ceva mai mare). Mai bine montezi pe fundul carcasei de la scaner un cablaj cu LED-uri UV dispuse incrucisat, asa au procedat majoritatea colegilor (inclusiv eu, vezi UV-Boxul meu aici http://www.elforum.info/topic/83924-realizare-cablaj-metoda-foto/?p=913436) si vei avea timpi de expunere de cca 2-4 minute. Editat Octombrie 1, 2015 de GeoMar 1 Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Octombrie 1, 2015 Partajează Postat Octombrie 1, 2015 (editat) De ce incerci sa te complici cu LED-urile puse pe "carul" care deplaseaza lampa? Pentru economie de LED-uri? Acum au pret accesibil. Asa cred ca vei avea timpi de expunere mult mai mari, trebuie sa treaca de cateva ori peste toata placa (mai ales la una de marime ceva mai mare). Mai bine montezi pe fundul carcasei de la scaner un cablaj cu LED-uri UV dispuse incrucisat, asa au procedat majoritatea colegilor (inclusiv eu, vezi UV-Boxul meu aici http://www.elforum.info/topic/83924-realizare-cablaj-metoda-foto/?p=913436) si vei avea timpi de expunere de cca 2-4 minute. Deocamdata merg pe varianta prezentata de mine. Placuta cu leduri fixata pe "carul" scanerului se va deplasa cu o viteza pe care o s-o pot regla dupa dorinta,actionind asupra motorasului pas cu pas. Prietenul meu mi-a spus ca viteza de deplasare a "carului" este de aproximativ 10mm/min developarea fiind extrem de buna. Oricum multumesc pentru sfaturi. Nimic nu e batut in cuie. Editat Octombrie 1, 2015 de GEO 53 BN Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Decembrie 25, 2015 Partajează Postat Decembrie 25, 2015 Salut si sarbatori fericite. Eu ma tot ''screm'' de ceva vreme sa-mi fac o cutie in care sa montez ledurile UV. Pina la urma am primit de la un bun prieten o cutie de scaner. Ledurile le-am cumparat (OSV5YL57E1A) cu capatul plat,intensitatea luminoasa de 70 mcd la pretul de 0,7 lei bucata, fara TVA. Cred ca sint bune. Dupa sarbatori cred ca ma apuc de ''manufacturat'' dracia. Cind ma apuc de treaba va tin la curent cu evolutia lucrarilor. Link spre comentariu
kidomorphine Postat Martie 4, 2016 Partajează Postat Martie 4, 2016 (editat) cam asa arata cutia mea...banda de leduri inca nu e prinsa...urmeaza sa mai fac o cutie pentru dubla expunere. http://i.imgur.com/j7txfT1.jpg http://i.imgur.com/m4REMpM.jpg Editat Martie 4, 2016 de kidomorphine Link spre comentariu
wally_gatter Postat Martie 4, 2016 Partajează Postat Martie 4, 2016 cam asa arata cutia mea...banda de leduri inca nu e prinsa...urmeaza sa mai fac o cutie pentru dubla expunere. http://i.imgur.com/j7txfT1.jpg http://i.imgur.com/m4REMpM.jpg de unde ai luat coltarele alea mandre? a iesit faina cutia cu ele Link spre comentariu
kidomorphine Postat Martie 4, 2016 Partajează Postat Martie 4, 2016 sunt proiectate de mine si facute la 3d printer Link spre comentariu
kidomorphine Postat Martie 16, 2016 Partajează Postat Martie 16, 2016 cam asa a iesit partea de jos a cutiei...urmeaza sa o fac si pe cea de sus la fel mi se pare mie sau pe margini nu e asa puternica lumina? Link spre comentariu
spark Postat Martie 16, 2016 Partajează Postat Martie 16, 2016 super _montate in cutie parca au o intensitate mai mare Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum