Vizitator Postat Aprilie 29, 2013 Partajează Postat Aprilie 29, 2013 ce neoane s-ar preta mai bine pentru activitatea noastra ? cele UV-A pentru unghii false sau cele destinate reptilelor/terrariu. ?Va rog sa-mi recomandati niste neoane sigure, caut sa-mi cumpar neoane..poate sa-mi spuna cineva care foloseste neoane UV de 3 x 9W cat trebuie tinut la expus cablajul ? Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 30, 2013 Partajează Postat Aprilie 30, 2013 apoi eu vorbeam cam la subiect dar mna...in fine. multumim.in alta ordine de idei. poate ma ajuta totusi cineva cu raspunsul urmator. pentru ca pana acum...nu mai e nimeni interesat.se spune ca developarea se face la lumina rosie. evident, asta pentru ca nu vedem ce lucram. ok. dar cata lumina rosie poate fi maxim admisa ? m-am gandit sa pun leduri rosii dintr-acelea banda, gata facute. am luat cat 2 metrii, si lumina aia e considerabila. poate face probleme daca e rosie lumina ? stie cineva concret ? Link spre comentariu
nel65 Postat Mai 1, 2013 Partajează Postat Mai 1, 2013 nu e chiar obligatoriu sa lucrezi la lumina rosie.fotorezistul e sensibil la ultraviolete unde si acolo tot trebuie cateva minute pentru a se impresionaLa lumina naturala dintr-o camera cata radiatie ultravioleta crezi ca exista?Practic ,eu sting becurile complet si am grija sa stau cu spatele spre fereastra ,sa fac un pic de umbra pentru placa de cablaj ,astfel incat in cele 10-15 secunde cat dureaza de cand desfac folia de protectie si pana o pun in cutia de expunere, sa nu prea cada lumina pe placa.Si cam atat,fara lumina rosie ! 1 Link spre comentariu
wally_gatter Postat Mai 1, 2013 Partajează Postat Mai 1, 2013 se poate lucra lejer la lumina zilei intr-o camera daca pe geamuri se aplica folie ce filtreaza razele UV , este o folie de culoare galbena , cam ca cea de la ochelarii de schi. Fotorezistul positiv20 (cu care sunt date majoritatea cablajelor fotosesnibile) este sensibil la lungimea aproximative de 400nM , ceea ce niste LED-uri rosii nu emit. Nu stiu exact lungimea de unda a LED-urilor rosii dar pot sa-ti spun ca fiecare culoare are o alta lungime de unda, iar din cate stiu eu , LED-urile rosii nu au componenta UV , deoarece din constructie dioda luminescenta este imbogatita cu un anume amestec de metale , specific fiecarei culor , de regula se foloseste galiul , astatinul , fosforul , bariul... Link spre comentariu
wally_gatter Postat Mai 21, 2013 Partajează Postat Mai 21, 2013 Ce soi de LED sa folosesc pentru iluminarea "backlight" ,pentru alinierea filmului cu cablajul ? As merge pe cateva bucati de alb cald , doar ca nu am idee cat de intens vor lumina si ce numar e nevoie pentru o suprafata echivalenta cu A4 la o distanta a led-ului de partea de expunere de aproximativ 3,5cm Link spre comentariu
edy_wheazel Postat Iunie 14, 2013 Partajează Postat Iunie 14, 2013 In sfarsit am terminat scanner-u' cu UV. http://i40.tinypic.com/2rm78cm.jpg http://i43.tinypic.com/6718ya.jpg http://i40.tinypic.com/4gc35.jpg Link spre comentariu
Myhayxx Postat Iunie 17, 2013 Partajează Postat Iunie 17, 2013 felicitari! ceva teste ai facut? sunt curios de rezultate.. Link spre comentariu
edy_wheazel Postat Iunie 20, 2013 Partajează Postat Iunie 20, 2013 Singurul test care a ramas de facut este cel de adaptare a vitezei de deplasare in functie de numarul de curse. Daca bratul sta pe loc timpul de developare este de 3 minute si 30 de secunde. Va trebui sa fac 2 teste, unul pentru cursa completa si unul pentru jumatate de cursa (se selecteaza printr-un comutator), am optat si pentru jumatate de cursa pentru economie de timp in cazu' cablajelor mai mici. Link spre comentariu
bercioiu Postat Iunie 20, 2013 Partajează Postat Iunie 20, 2013 Cat preconizezi ca va fi timpul de expunere in total? Din momentul in care dai "start" pana cand se opreste carul?Multumesc! Link spre comentariu
edy_wheazel Postat Iunie 22, 2013 Partajează Postat Iunie 22, 2013 Nu am avut timp de teste, da' la un calcul preliminar in jur de 25 de minute pentru o placa de maxim 150/176mm (pozitia 1 comutator). Pentru o placa de 295/176mm (pozitia 2 comutator) se dubleaza. Dezavantajul scannerului consta in faptu' ca banda de LED-uri este destul de ingusta, 20mm. Link spre comentariu
bercioiu Postat Iunie 22, 2013 Partajează Postat Iunie 22, 2013 Timpul este ENORM de mare...Dupa ce te joc putin cu el, monteaza-i ceva lămpi in iinterior ... Link spre comentariu
briobit Postat Iunie 22, 2013 Partajează Postat Iunie 22, 2013 deci sa inteleg ca eu cu 2 minute sunt bine? (poate vrea D-zeu sa am si eu un pic de timp liber sa fac o cutie la jucarie ) Link spre comentariu
edy_wheazel Postat Iunie 22, 2013 Partajează Postat Iunie 22, 2013 Normal ca esti bine cu 2 minute. Chiar fara miscarea bratului am nevoie de 3 minute 30. Problema in cazu' meu a fost ca nu puteam jongla cu distanta LED - geam. Timpul (25 min, placi mai mari nu cred ca o sa fac) este mare, dar' constructia m-a costat bani marunti, plus ca este foarte subtire.@ bercioiu - te referi la lampi UV? Link spre comentariu
sonic11 Postat Iulie 24, 2014 Partajează Postat Iulie 24, 2014 (editat) Am cumparat si eu de la tme leduri model OSV5YL57E1A 400-405 nm 140 grade flat, au spus ca sunt inlocuitoarele celor folosite in deschiderea acestui subiect,ossv53e1aAm testat cu o bagnota si apar elementele de siguranta.Ce ziceti sunt bune pt uv-box? Editat Iulie 24, 2014 de sonic11 Link spre comentariu
sonic11 Postat August 11, 2014 Partajează Postat August 11, 2014 Va felicit domnilor, a-ti reusit sa faceti praf acest forum............. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum