Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cutie expunere UV cu LED-uri.

bogdan_

Postări Recomandate

Ceva cablaj realizat cu cutia mea UV.

da intr-adevar foarte reusite cablajele... schema di pozele tale daca nu ma insel este sursa reglabila digitala....ai reusit sa o realizezi? sunt curios cum se comporta?
Link spre comentariu

da intr-adevar foarte reusite cablajele... schema di pozele tale daca nu ma insel este sursa reglabila digitala....ai reusit sa o realizezi? sunt curios cum se comporta?

NU sunt cablajele pentru sursa digitala.Primul cablaj, cel mare, este un controller pentru acvariu, iar in a 2-a poza sunt cablaje la adaptor ZIF pentru Pickit si cateva cablaje adaptoare pentru memorii. :da
Link spre comentariu

se poate dar eu am vazut schema pe care sunt asezate cablajele si m-am gandit fara sa mai studiez atent ca ar fi rezultatul schemei respective de care sunt sigur ca e de la sursa digitala!!

Link spre comentariu
Vizitator yo3imm

Buna ziua domnilor,Am si eu urmatoarele intrebari:1=de unde se pot procura PCB cu strat fotorerezistiv gata aplicat - link-rile magazine pot fi utile2=PCB-urile realizate le-ati protejat la final cu ceva pentru a rezista in timp, lac protector; cu ce anume ?Orice sfat este bine venitMultumesc anticipatMihaiM - YO3IMM

Link spre comentariu

Sa tot scris despre asta...., bineinteles ca am trecut si eu prin toate "stadiile", la inceput am inceput cu un bec sa vad daca si cum merge, greu de utilizat la cablaje mai maricele/mari, de fapt asta este problema majora, lumina neuniforma, am trecut mai departe la tuburi de neon de 8W frumos aliniate intr-o cutie de scaner, aceasi poveste lumina neuniforma, greu de crezut dar adevarat, un timp de expunere era la centru altul la capete, si asa am trecut la stadiul trei, leduri UV, foarte costisitor intreg ansamblul (comparativ cu celelalte) dar calitate ireprosabila, indiferent unde asez "placa" am acelasi timp de expunere, in concluzie cu un singur bec e greu de obtinut lumina uniforma, pentru formate mici merge. Merge si cu becuri economice obisnuite, de la Chinezi ca sint mai proaste si scot mai mult UV. Si o sa ai parte de multe teste oricum.

Sau cumperi 3 tuburi de neon "black light" de 6-8W, atasezi la ele 3 placi electronice de la becurile economice chinezesti de 8W fiecare si le dispui uniform intr-o cutie de sigurante automate, adecvata ca dimensiuni, mai folosesti un cordon de alimentare, un intrerupator (sau timer) si o palca de sticla de 3 mm.Timpul de expunere va fi cam de 4-5 minute si cu asta ai o lampa UV de realizare a cablajelor prin metoda foto.Costuri totale: 65-70 lei.
Link spre comentariu

Am terminat si eu jumatate de cutie. Pentru cealalta parte mai trebuie sa cumpar doar led-urile si balamalele. Va urma si ea. Mai am de facut si controlul de timp.

post-30012-139829455117_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Astazi am primit si eu jucariile, 200 de bucati ma apuc acum sa vad ce distanta intre ele si apoi intre leduri si placa la ce distanta imi fac lumina uniforma.Orice sugestie este binevenita. Eventual cam ce grupari sa fac si ce rezistente tinand cont ca am posibilitatea de 2 surse una de 12 volti pe 4 amperi si una de 5 volti la 6 amperi.Intentionez sa fac cu leduri rosii printre cele uv pentru aliniere (am doar 92 rosii dintr-un semafor pietonal sper sa ajunga)

Link spre comentariu

Am facut niste teste ... nu stiu la restul colegilor care au facut asa uv box-uri cum arata lumina pe o foaie de hartie ... dar la mine arata ca in pozele de mai jos. Am alimentat la 12 volti cate 3 leduri serie cu o rezistenta de 270 ohmi. Ledurile au unghi de 25 grade ceea ce nu imi permite o distanta mare intre ele, fara conuri de umbra, la distanta mica de foaie. Cred ca pot sa ma departez un pic de foaie ca sa intercalez leduri rosii intre ele dar asta ma obliga sa ma ridic fata de foaie (ramane sa testez cat spatiu intre ele )Practic daca reusesc sa fac o arie cam cat 2-3 pachete de tigari cred ca e suficient... pana acum nu m-am aruncat la cablaje mai mari, eventual mai cumpar leduri si mai maresc aria, dar pentru inceput vreau sa iasa cablajul bine chiar daca inseamna sa pun led langa led.Orice idee e binevenita...LE: am mai rarit ledurile dar trebuie sa ma ridic la 6 centimetrii ... o lumina uniforma (fara tot felul de umbre, dungulite si alte chestii ) o am pe la 12-15 cm dar cred ca e deja prea mult ...

Link spre comentariu

trebuie sa pui cam dese ledurile de 25 grade. 6 cm mi se pare cam mult. eu am led-uri de 140 grade, distanta intre led-uri de 1.25 cm, distanta led-cablaj, 3 cm. grupuri de cate 3 cu rezistor de 47 ohm, alimentate la 10.7 volti si merge perfect. timp de expunere, 3 minute 45 secunde

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări