Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cutie expunere UV cu LED-uri.

bogdan_

Postări Recomandate

Poze cablaj progamator

Felicitari @taxdoru :aplauze

Am proiectat si eu un cablaj (55/45 mm) pentru acest programator, dar nu am reusit sa-l realizez, am folosit JDM-ul facut de @simnakovi, varianta redusa care nu a dat "rateuri" pana acum.

Poate am sa-l fac si pe acesta, in caz de face figuri JDM-ul care il am, am altul de rezerva, daca tot se spune ca este bun.

Am mai desenat si un cablaj (30/30 mm) adaptor pentru Microwire EEPROM, sa fie, nu se stie cand este nevoie. :rade:

Cateva poze.

post-17385-139829426386_thumb.jpg

post-17385-139829426405_thumb.jpg

post-17385-13982942643_thumb.jpg

post-17385-139829426454_thumb.jpg

post-17385-139829426464_thumb.jpg

Link spre comentariu

Am incercat sa alimentez din baterie de 9v cu un 7805, dar aceiasi eroare 24 imi da , cu toate ca am lipit pini lui Attiny cu fire pe cablaj, este SMD nu m soclu pentru el...

Link spre comentariu

Am reusit sa fac programatorul cel prezentat in poza mea, sa functioneze, am programat cu Ponyprog cu functia Write Program Memory (FLASH) si am selectat casutele ca in poza, si nu functioneaza, nu se aprinde timerul deloc, desi am verificat lipiturile si traseele sunt ok, am 5v pe pinul 20, dar la display nu ajunge deloc tensiune...oare ce sa fie?

L.E. Am lipit fire direct pe pini lui Attiny, fara sa il dezlipesc de pe cablajul timerului, si nu il recunostae, da aceiasi eroare 24..din cauza ca este lipit pe cablaj?, il dau greu jos, deoarece este SMD.. :sparge:

Posted Image

Uploaded with ImageShack.us

Link spre comentariu

Am reusit sa il programez...dar acum alta problema, displayu se aprinde intermitent, si secundele dureaza mult mai mult, cam 3 secunde trec pana trece o secunda la timer, precizez ca exact asa imi arata si cand am simulat cu Proteus..

Videoclipul mai jos, oscileaza mult mai repede ca in videoclip, nu am camera si am filmat cu telefonul deaceea nu oscileaza asa repede..

Link spre comentariu

Am reusit sa il programez...dar acum alta problema, displayu se aprinde intermitent, si secundele dureaza mult mai mult, cam 3 secunde trec pana trece o secunda la timer, ...

Oare trebuie setati/scrisi fusebits-ii pentru alta frecventa de functionare, nu default? :nas: Poate gresesc eu, dar daca spui ca o secunda "dureaza" cam 3 secunde, probabil este treaba de stare/scriere fusebits, parerea mea, poate gresesc eu.Nu am studiat atent topicul sa vad daca ai postat schema si hex-ul timer-ului.
Link spre comentariu

Hexul impreuna cu schema in pentru Eagle si pcb-ul sunt postate la pagina 23, sunt facute de bogdan..atasez mai jos schema ca imagine.

In loc de acel Mosfet eu am pus un tranzistor cu un releu si o rezistenta de 4k7 in baza lui BC546

Posted Image

Uploaded with ImageShack.us

Link spre comentariu

Vad ca in schema se foloseste quartz de 4Mhz, posibil ca sa trebuiasca setati si fusebits-ii pentru alta frecventa.

Incearca si ia legaura cu @bogdan_, autorul proiectului, el te poate indruma/ajuta. :da

Link spre comentariu

Multumesc tutuiror, am reusit sa fac timerul cel facut de @bogdan_, desi el nu mi-a raspuns,(ultima lui vizita acum o luna), am depistat problema, trebuia setat cuart extern...acum merge super...

Link spre comentariu

... și n-ai reușit să blochezi Attiny-ul???nu de alta, dar eu ”am pe conștiință” 2 bucăți...

Nu am reusit...nici nu stiam ca se poate bloca :nebunrau: , si am rescris softul de cateva ori....
Link spre comentariu
Vizitator fisher

A incercat cineva ptr expunerea fotorezist-ului :

"Bec UV economic 25 W" (http://www.articoleuv.ro/index.php?/Sho ... -25-W.html) nu e mai avantajos financiar ?

Daca a incercat cineva sa ne impartaseasca parerea despre cum sa-l folosim

Ce timp de expunere se recomanda cu asta, ( becul neaparat in lampa cu reflector)/ la ce distanta de placa ?

Fotorezistul la ce lungime de unda {nm] e sensibilizat ? adica ar fi compatibil cu becul asta ?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări