srdjan Postat Martie 4, 2012 Partajează Postat Martie 4, 2012 4543 e si buffer. ai putea folosi si 4511 sau orice al driver BCD-7 segm. Daca aveti magazin de electronice in Resita ma indoiesc ca nu au si asa ceva.Cu altceva nu prea ai cu ce inlocui decat daca-ti faci tu driverul din porti logice si eventual bistabile, caz in care nu se merita efortul pentru cat sunt taxele postale. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Martie 4, 2012 Partajează Postat Martie 4, 2012 4543 e si buffer. ai putea folosi si 4511 sau orice al driver BCD-7 segm. ...4511 e pt leduri ,la cristale trebuie 4543.Only.costyy86 ,tocmai ti-am spus ce poti sa faci cu el ...PSF. La 4$ am cumparat unul de pe ebay ,dot matrix 2x8 si pe albastru .Uni ,la firme care se ocupa cu aparatura care necesita afisoare ,au incercat sa refoloseasca din tot felul de scule LCD-urile ...dar na! nu prea le-a mers. Si aia aveau alte resurse. Link spre comentariu
srdjan Postat Martie 4, 2012 Partajează Postat Martie 4, 2012 M-am uitat strict la schema si acolo e vorba de display LED. Iar la o cautare de IC-uri BCD to 7-segm LCD am primit urmatoarele rezultate: 4054, 4056, 4511, 4513, 4543. uite aici este tabelul dupa care se face un asemenea driver din porti logice. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Martie 4, 2012 Partajează Postat Martie 4, 2012 Ok.Pune 4511 si mai discutati. Link spre comentariu
costyy86 Postat Martie 4, 2012 Partajează Postat Martie 4, 2012 Inca numa-m hotarat...nu stiu care sa il fac...o sa am de comandat ceva piese..si vreau sa ma hotarasc sa stiu ce mai comand...am gasit o schema cu pic16F628 si cu LCD 2x 16 ..am gasit si lcd la 15 lei..doar ca ma-m uitat pe siteul de unde este schema si nu are afisare secunde...doar ore si minute...pe mine ma interesa sa afiseze secunde si minute....atasez si schema..as vrea totusi afisaj cu LCD parca arata mai frumos... Link spre comentariu
edy_wheazel Postat Martie 4, 2012 Partajează Postat Martie 4, 2012 Daca vrei o schema cu LCD intra pe site-ul celor de la Elektor si cauta Tiny Timer. Iti faci cont si gasesti totu' acolo, ii un timer cu Attiny2313 care iti afiseaza pe un LCD cu doua randuri: pe primu' rand timpu' setat (ultimu' timp setat ramane in memorie) si pe al doilea timpul ramas. L-am realizat si merge bine, are putine piese. Link spre comentariu
nel65 Postat Martie 4, 2012 Partajează Postat Martie 4, 2012 L-am realizat si merge bine, are putine piese.pai daca l-ai realizat ,de ce nu pui tu documentatia? evident cu specificatia de unde o ai Link spre comentariu
edy_wheazel Postat Martie 4, 2012 Partajează Postat Martie 4, 2012 L-am realizat si merge bine, are putine piese.pai daca l-ai realizat ,de ce nu pui tu documentatia? evident cu specificatia de unde o ai Pentru ca nu am dreptu', iar daca o fac imi inchid contu'. Oricine poate sa o faca daca intra la ei pe site, nu-i mare lucru. Link spre comentariu
costyy86 Postat Martie 6, 2012 Partajează Postat Martie 6, 2012 Am cautat pe acel site dar nu am gasit nimic....a gasit altundeva tot cu Attiny2313....atasez mai jos arhiva sa va dati cu parerea Link spre comentariu
costyy86 Postat Martie 8, 2012 Partajează Postat Martie 8, 2012 Gata ma-m hotarat dupa indelungi cautari ce sa folosesc, voi folosi schema propusa de Geomar, adica asta, dar din ce am citit eu , nu prea le am cu engleza asa bine, se poate pune si Pic16F628....asa este? am citit ca are si hex-ul facut pentru acest pic....si imi este buna schema pentru ca este cu Anod Comun. Multumesc. Link spre comentariu
bogdan_ Postat Martie 8, 2012 Autor Partajează Postat Martie 8, 2012 Aoleu! Schema aia e mai rau decat scarpinare cu mana stanga la urechea dreapta...Are 3 integrate fara de care tot se putea face...unu e ULN2003 folosit pentru curent prin segmenti. Apoi a folosit 4543 care e pentru LCDnu pentru leduri(de aici ULNul). Nici macar nu avea nevoie de decodor 4 - 7 seg pentru ca putea sa foloseasca cei 3 pini care acum sunt dedicati pentru butoane. A folosit si un 555 pentru buzzer in loc sa se foloseasca de generatorul intern de frecventa....Parerea mea e ca schema aia e trasa de par rau de tot(in sensul de hai sa vedem cum putem sa facem sa nu folosim procesorul ala la maxim). Daca nu tii sa fie musai cu pic, timerul meu poate fi folosit si cu anod comun si cu catod, sunt ambele variante de soft. Ce-i drept...nu am buzzer la el... Link spre comentariu
costyy86 Postat Martie 8, 2012 Partajează Postat Martie 8, 2012 Nu ma intereseaza buzer si daca e pot pune unu pe releu care decupleaza ...atunci daca se poate te rog sa imi dai si mie schema cu toate alea inclusiv softul pentru anod comun.L.E. Am gasit pe siteul din semnatura ta am descarcat toate cele necesare, dar in schema am vazut acel IC3 care nu are denumire,ce e cu el?Multumesc. Link spre comentariu
bogdan_ Postat Martie 9, 2012 Autor Partajează Postat Martie 9, 2012 My bad, a scapat de pe schema. E vorba de afisor, e descris intext: "The display is a KW4-361ASB from Luckylight. " Poti pune un releu normal si te folosesti de contactul NC si comun. Softul inclus la mine pe site este pentru anod comun. Cel pentru catod e atasat aici in topic putin mai in urma.Acum nu sunt la calculator cu soft disponibil, dar in viitor cred ca o sa le includ pe ambele in arhiva aia de pe site. Link spre comentariu
costyy86 Postat Martie 9, 2012 Partajează Postat Martie 9, 2012 Am banuit dar nu eram sigur...nu am spus crezand ca spun vre-o prostie .....o sa fac acest timer dar fac alt cablaj deoarece nu po face trasee asa subtiri cu transfer...o sa pun Attiny normal nu smd.Multumesc pentru schema. Link spre comentariu
costyy86 Postat Martie 9, 2012 Partajează Postat Martie 9, 2012 @bogdan o sa comnand componente si vreau sa fac si acel timer de care mi-ai spus...dar problema e ca nu prea gasesc acel TSM2302...ce as putea folosi in loc..nu vreau neaparat SMd..ca oricum poate o reproiectez putin deoarece nici condesatori de 18pf nu am gasit deloc..si nici nu prea am cumsa fac cablajul cu trasee asa subtiri prin transfer...deci in principiu ma-ar interesa cu ce as putea inlocui acel mosfet...cu ceva mai uzual....eventual sa imi comande un releu...sau pot pune un tranzistor care sa comande un releu care cupleaz-decupleaza ledurile? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum