costyy86 Postat Februarie 28, 2012 Partajează Postat Februarie 28, 2012 Vreau si eu sa imi fac o cutie de expunere cu leduri UV...si am cautat o schema de timer digital cu microcontroler si digiti cu 7 segmete...am deja segmente destule dar toate sunt cu Anod comun, si ce scheme am gasit..inclusiv una aici cred ca de la Geomar,sunt cu catod comun...si nu as mai da bani pe alte segmente...Multumesc. Link spre comentariu
GeoMar Postat Februarie 28, 2012 Partajează Postat Februarie 28, 2012 Vreau si eu sa imi fac o cutie de expunere cu leduri UV...si am cautat o schema de timer digital cu microcontroler si digiti cu 7 segmete...am deja segmente destule dar toate sunt cu Anod comun, si ce scheme am gasit..inclusiv una aici cred ca de la Geomar,sunt cu catod comun...si nu as mai da bani pe alte segmente... Multumesc. Uite aici un proiect cu Anod Comun, proiectul asta mi-a fost recomandat si mie, dar eu vroiam cu Catod Comun.Daca nu iti convine, vezi ca parca a realizat @bogdan_ unul simplu cu Attiny 2313 si cred ca poate modifica softul (tot de el) pentru Anod Comun sau Catod Comun. Spor la mesterit. Link spre comentariu
nickrvl Postat Februarie 28, 2012 Partajează Postat Februarie 28, 2012 Vreau si eu sa imi fac o cutie de expunere cu leduri UV...si am cautat o schema de timer digital cu microcontroler si digiti cu 7 segmete...am deja segmente destule dar toate sunt cu Anod comun, si ce scheme am gasit..inclusiv una aici cred ca de la Geomar,sunt cu catod comun...si nu as mai da bani pe alte segmente...Multumesc.Daca te intereseaza am si eu un timer facut cu Attiny2313 si afisaj cu anod comun, foloseste trei butoane, 1-reset, 2-Start+alege digit pentru incrementare valoare, 3-incrementare valoare, si de asemenea memoreaza ultima valoare de timp setata.Il folosesc pentru cutia mea cu leduri, e postata ceva pagini mai in urma.... Link spre comentariu
costyy86 Postat Februarie 28, 2012 Partajează Postat Februarie 28, 2012 Da e super ...Multumesc mult. Link spre comentariu
pop_ady44 Postat Februarie 28, 2012 Partajează Postat Februarie 28, 2012 multumiri colegului geomar pt promptitudine si eu cautam ceva de genu Link spre comentariu
GeoMar Postat Februarie 28, 2012 Partajează Postat Februarie 28, 2012 Daca te intereseaza am si eu un timer facut cu Attiny2313 si afisaj cu anod comun, foloseste trei butoane, 1-reset, 2-Start+alege digit pentru incrementare valoare, 3-incrementare valoare, si de asemenea memoreaza ultima valoare de timp setata.Il folosesc pentru cutia mea cu leduri, e postata ceva pagini mai in urma....Unde este postat timerul? Am cautat si nu il gasesc. Poti posta o arhiva cu toate cele necesare, schema, soft, hex ? As fi si eu interesat de unul cu Attiny2313. Mersi. Link spre comentariu
costyy86 Postat Februarie 28, 2012 Partajează Postat Februarie 28, 2012 Am gasit eu..era pe prima pagina timer-documentation.zip Link spre comentariu
nickrvl Postat Februarie 28, 2012 Partajează Postat Februarie 28, 2012 Unde este postat timerul? Am cautat si nu il gasesc. Poti posta o arhiva cu toate cele necesare, schema, soft, hex ? As fi si eu interesat de unul cu Attiny2313. Mersi.Nu e postat timerul, doar cutia....Se pare ca am facut o gresala, la vremea respectiva nu am facut copii de siguranta pentru proiect si am pierdut o parte din el. Am facut acest timer pe doua etaje suprapuse, pe cel de deasupra este afisajul impreuna cu butoanele de comanda iar pe cel de-al doilea se afla alimentarea, Mc-ul, releul si comanda acestuia, din pacate schema si cablajul pentru acest etaj l-am pierdut, insa nu e chiar asa de tragic, cu un pic de munca se poate reconstituii, din fericire pe schema cu afisajul se afla notat pe padurile de legatura pinii Mc-ului asa ca se stie precis la ce pini sint legati, mai trebuie inventat restul, chiar si releul il putem deduce la ce pin era conectat din soft. Poate cu aceasta ocazie il reproducem impreuna dar nu azi, si nici urmatoarele citeva zile, 1 Martie, deh....Asa ca postez ce am, schema + cablaj pentru fata cu afisaj si butoane (in fisiere pentru Proteus si pdf), softul in Bascom + hex si poze cu cutia mea, poze numai cu timerul nu mai am :sparge:Fisierul cu toate cele aici: http://www.2shared.com/file/DEw5_tL_/dir.htmlAm pus si tipul de afisaj folosit, am optat pentru acest tip pentru ca ma scapa de o gramada de trasee, nu e nici scump si e "cumparabil" de la TME. Link spre comentariu
bogdan_ Postat Februarie 29, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 29, 2012 @GeoMar, softul se poate compila cu Win AVR. Pentru a trece de la o varianta la alta trebuie sa te joci putin cu functia de display si sa inversezi setarile de iesire cu resetari. Am facut eu modificarile si atasez aici softul pentru catod comun. Te rog sa ma anunti daca merge sau nu. Trebuie sa schimbi extensia in hex. CCtimer.txt Link spre comentariu
GeoMar Postat Februarie 29, 2012 Partajează Postat Februarie 29, 2012 @GeoMar, softul se poate compila cu Win AVR. Pentru a trece de la o varianta la alta trebuie sa te joci putin cu functia de display si sa inversezi setarile de iesire cu resetari. Am facut eu modificarile si atasez aici softul pentru catod comun. Te rog sa ma anunti daca merge sau nu. Trebuie sa schimbi extensia in hex.Multumesc frumos. Am sa-mi desenez un cablaj si am sa incerc sa-l realizez. Revin la momentul potrivit cu amanunte/detalii/probleme. Link spre comentariu
costyy86 Postat Martie 4, 2012 Partajează Postat Martie 4, 2012 Detin un LCD...dar nu stiu cate caractere are nu scrie nimic pe el....are 28 picioare si o dimensiune de 70x 21mm. cum pot afla ce model ste..cate caractere are? poze: Multumesc. Link spre comentariu
edy_wheazel Postat Martie 4, 2012 Partajează Postat Martie 4, 2012 Detin un LCD...dar nu stiu cate caractere are nu scrie nimic pe el....are 28 picioare si o dimensiune de 70x 21mm. cum pot afla ce model ste..cate caractere are? LCD-u' sigur afiseaza caractere sau doar numere? Daca te uiti pe el, se vad patrate sau 8-uri? Vad ca e parte dintr-un sistem, mi se pare din poze ca are atasat un receptor IR. Oricum o sa-ti fie greu cu el, trebuie sa-l conectezi cu panglici din alea ciudate. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Martie 4, 2012 Partajează Postat Martie 4, 2012 Daca te uiti cu atentie pe el scrie ceva :PSF. Link spre comentariu
costyy86 Postat Martie 4, 2012 Partajează Postat Martie 4, 2012 Da este dintr-un sistem...si habar nam daca afiseaza doar numere....nu se vede nimic pe display..am incercat din mai multe unghiuri dar nu observ..este perfect transparent....nu ma sperii de acele panglici...presupun ca il pot lega direct de pe pini..si astfel pun alte fire... Daca te uiti cu atentie pe el scrie ceva :PSF.Da am bagat acel cod pe gogu..dar nu imi da decat modelul de cd-payer care este echipat cu acest display..dar nimic mai mult...am cautat carte service la acel cd-player..dar nu am gasit.Inscriptile de pe el sunt: MCD-3730MP3-04L.E. Am reusit sa descopar ce este...am pus multimetru pe dioda ai am inceput sa "pipai" pini...est un LCD special facut pentru acel CD-Player...are multe incriptii pe el..nu este bun decat de Multumesc. Link spre comentariu
costyy86 Postat Martie 4, 2012 Partajează Postat Martie 4, 2012 La acesat schema, care este pusa mai jos...in loc de acel driver pentru Display 4543N, nu se poate pune altceva? ca nu se merita sa comand de pe net nu am ce cumpara, doar acel driver imi lipseste... DarkroomTimer Schematic.pdf Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum