bogdan_ Postat Iunie 28, 2010 Autor Partajează Postat Iunie 28, 2010 Eu am ales metoda asta datorita simplitatii. Am pus pe cutie un LM317 reglat la 12V fix, in felul asta nu depind de alimentatorul extern. La 2 minute timpul de expunere, o viata de 1000 de ore a led-urilor va fi suficienta pentru mult timp, desi, la curent nominal cum sunt puse vor avea o viata suficient de mare.Nu se pune nici problema incalzirii, timpul de functionare este scurt. Nici chiar cand am facut teste cu 6-8 minute nu se incalzeau simtitor ledurile. Link spre comentariu
pavy Postat Iunie 28, 2010 Partajează Postat Iunie 28, 2010 Ma gandesc sa pun cate un led pe cm patrat. Sa acopere o coala A4 ar trebuie 600 de leduri. Daca gasesc si un scaner fai cred ca o sa iasa ceva deosebit. Vreau doar pentru o singura fata dar sa fie impecabil. Eram ingrijorat de sticla de la scaner sa nu opreasca din lumina. Link spre comentariu
pavy Postat Iulie 1, 2010 Partajează Postat Iulie 1, 2010 Ca sa nu lucrez pe intuneric as putea folosi o asemenea lampa? Link spre comentariu
stefan_k Postat Iulie 1, 2010 Partajează Postat Iulie 1, 2010 Pe vremuri cand developam filme/fotografii alb-negru, foloseam un bec cu filtru rosu/portocaliu. Bec clasic, cu incandescenta, de putere mica (40W) plus hartie colorata (2-3 straturi). Eventual mai nou am vazut becuri colorate cu "sticla" opaca, probabil sunt bune si acelea, si nu mai ai nevoie de filtre.Nu stiu cat de fotosensibil e stratul de pe cablaje, dar eu unul nu as folosi lampi fluorescente la asa ceva. Link spre comentariu
bogdan_ Postat Iulie 1, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 1, 2010 Nici eu nu recomand. Eu lucrez chiar si pe lumina mica in camera, dar ma misc foarte repede, placa sta secunde inainte de a ajunge in cutie la intuneric. Link spre comentariu
pavy Postat Iulie 2, 2010 Partajează Postat Iulie 2, 2010 Ce parere aveti de neoanele uv folosite la tuning-ul calculatoarelor? Sunt bune pentru nevoia noastra? Link spre comentariu
srdjan Postat Iulie 2, 2010 Partajează Postat Iulie 2, 2010 ai un link cu niste date despre ele? eu nu cred ca e acelasi lucru deoarece lumina cu lungimea de unda necesara expunerii fotorezistului este periculoasa pentru ochi si chiar si piele ceea ce ma face sa cred ca nu se foloseste decat cu izolare optica deci nu in scopuri "ornamentale" Link spre comentariu
bogdan_ Postat Iulie 3, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 3, 2010 Posibil sa fie vorba de acele 'black light' folosite si in discoteci. Asa foloseam eu, dar timpul de expunere era de vreo 15 minute pentru 1 tub la vreo 7-8 cm de placa. Link spre comentariu
pavy Postat Iulie 3, 2010 Partajează Postat Iulie 3, 2010 Bogdan are dreptate nu mai are rost sa pun nici un link... Link spre comentariu
pavy Postat Iulie 8, 2010 Partajează Postat Iulie 8, 2010 Neoanele astea 'black light' folosite si in discoteci sunt de tot rahatul. Am folosit unul de 18 W, desenul l-am facut pe o foaie transparenta speciala iar distanta pana la neon de 4 cm si abia dupa 30 de minute incep sa se vada rezultatele. Link spre comentariu
Spitfire Postat Iulie 8, 2010 Partajează Postat Iulie 8, 2010 Tuburile "blacklight" sunt din sticla Wood, plus ca au si pulbere fluorescenta pe interior, scot o mare linie spectrala pe 365 nm+cateva "maruntisuri"...normal ca nu sunt eficiente...se gasesc tuburi dezinfectie de 18 si 36W, cu o singura linie spectrala pe 254 nm, sunt cu tubul din cuart transparent, fara nici o pulbere...au o eficienta imensa la astfel de aplicatii. Link spre comentariu
pavy Postat Iulie 8, 2010 Partajează Postat Iulie 8, 2010 Sa inteleg ca daca folosesc un tub dezinfectie timpul ar putea scadea si de 10 ori? Stiam ca placile sunt sensibile undeva pe la 405 nm. Link spre comentariu
Spitfire Postat Iulie 8, 2010 Partajează Postat Iulie 8, 2010 Ma indoiesc ca placile au protectie pt. UV-B, asa ca da, timpul ar scadea foarte mult, cu tuburi dezinfectie, au efect fotochimic mai pregnant. Link spre comentariu
bogdan_ Postat Iulie 8, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 8, 2010 Din ce stiu eu, cam toti care aduc placi gata date aduc de la Bungard. Pe site-ul lor zice sa sunt sensibile maxim intre 350 si 400nm. Daca vrei sa realizezi expunere, pot sa iti spun ca merge cam cu orice: bec cfl ieftin cu lumina rece(am folosit eu prima data) timp pe undeva spre 20 minute la vreo 10-15 cm de placa(nu mai retin), bec normal mat de 100W la vreo 30cm era spre 20-30 de minute daca retin bine incercat de cineva pe forum, neon 'black light', soare, tuburi dezinfectie... Probabil mai sunt si altele. Link spre comentariu
nana Postat Iulie 9, 2010 Partajează Postat Iulie 9, 2010 eu folosesc un bec cu vapori de mercur de 150W timp de expunere max 3 minute, si distanta vre-0 10 15 Cm in functie de marimea placi. am scos trase si de 15 mils, pe cablaj cu fotorezist gata aplicat, merge mult mai bine decat dat cu spray-ul. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum