bogdan_ Postat Noiembrie 20, 2011 Autor Partajează Postat Noiembrie 20, 2011 E cea mai zdravana din ce am vazut! Eu nu am vazut diferente, dar am folosit 2 tipuri. O singura data, unul cu substrat de carton presat, sau ce o fi, mai prost(vazubil in poze aici: http://www.electrobob.com/ego-box/ ) si in rest de cel normal, de la bungard, cumparat de la conex. Mereu a mers cu 2 minute. Diferentele cred ca apar din grosimea stratului si tipul de fotorezist folosit. Link spre comentariu
Myhayxx Postat Noiembrie 20, 2011 Partajează Postat Noiembrie 20, 2011 .....si cateva poze a "cutiei" cu leduri UV.. ca cele care le-am postat au disparut Link spre comentariu
GeoMar Postat Noiembrie 20, 2011 Partajează Postat Noiembrie 20, 2011 Intradevar difera timpul in functie de cablaje, mi-am facut un obicei si la fiecare placa fac un test pe o bucatica de cablaj.Da este bine si testat pe o bucatica de cablaj inainte, dar daca iau cablaj de firma X stiu acum timpul de expunere, iar cablaj de la firma Y deasemenea stiu timpul. Daca tot au disparut atasamentele, re-atasez din nou si eu poze cu UV Box-ul meu: Link spre comentariu
nickrvl Postat Noiembrie 20, 2011 Partajează Postat Noiembrie 20, 2011 Uitase-m ce e mai important in cea ce priveste ledurile, initial am luat vre-o 40 buc de proba de la o oarecare firma, dupa care, mai tirziu, am completat stocul de citeva sute de bucati de la alta firma, dupa ce le-am lipit pe toate pe placa, surpriza?! cele din prima transa erau sub orice critica, uitati o poza:Nu se vede bine in poza insa nu luminau uniform, se vede in coltul din dreapta, numai la acelea ma refer, asa ca atentia marita ce si de unde luati leduri. Link spre comentariu
edy_wheazel Postat Decembrie 4, 2011 Partajează Postat Decembrie 4, 2011 Daca nu gasiti LED-urile UV "clasice" se pot folosi si alt model. Eu am facut teste cu modelul OSV4HAZ161D in urmatoarele conditii: - distanta dintre LED si placuta: 2cm - distanta dintre varfurile LED-urilor: 1.5 cm - timp de expunere: 5 minute Link spre comentariu
edy_wheazel Postat Decembrie 8, 2011 Partajează Postat Decembrie 8, 2011 Daca nu gasiti LED-urile UV "clasice" se pot folosi si alt model. Eu am facut teste cu modelul OSV4HAZ161D in urmatoarele conditii: - distanta dintre LED si placuta: 2cm - distanta dintre varfurile LED-urilor: 1.5 cm - timp de expunere: 5 minute Erata: din cauza faptului ca am experimentat cu placute mici de cablaj, mi-am dat seama ulterior ca distanta dintre LED-uri nu este cea optima. Revin cu precizari. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Decembrie 9, 2011 Partajează Postat Decembrie 9, 2011 Uitase-m ce e mai important in cea ce priveste ledurile, initial am luat vre-o 40 buc de proba de la o oarecare firma, dupa care, mai tirziu, am completat stocul de citeva sute de bucati de la alta firma, dupa ce le-am lipit pe toate pe placa, surpriza?! cele din prima transa erau sub orice critica, ...Nu se vede bine in poza insa nu luminau uniform, se vede in coltul din dreapta, numai la acelea ma refer, asa ca atentia marita ce si de unde luati leduri.Ai luat de la Tehnoelctric?Sau de la ceva magazin obscur?Incearca sa masori curentul de alimentare la ledurile cu probleme si la ledurile ok. Daca e acelasi curent,ai luat teapa.Oricum,ledurile difera de la lot la lot,daramite de la alt producator. Dupa ce ai facut masuratorile in curent,masoara si tensiunea care pica pe ele.UV nu e vizibil,daca o transa de leduri are emisia luminoasa cu o lungime de unda mai apropiata de spectrul vizibil,acelea par mai luminoase. Link spre comentariu
nickrvl Postat Decembrie 9, 2011 Partajează Postat Decembrie 9, 2011 Ai luat de la Tehnoelctric?Sau de la ceva magazin obscur?Incearca sa masori curentul de alimentare la ledurile cu probleme si la ledurile ok. Daca e acelasi curent,ai luat teapa.Oricum,ledurile difera de la lot la lot,daramite de la alt producator. Dupa ce ai facut masuratorile in curent,masoara si tensiunea care pica pe ele.UV nu e vizibil,daca o transa de leduri are emisia luminoasa cu o lungime de unda mai apropiata de spectrul vizibil,acelea par mai luminoase.De la Ade....., ledurile au luat de mult drumul cosului de gunoi....., nu am mai stat de experimente insa cert e ca nu luminau la fel nu numai in comparatie cu celelalte ci si intre ele, daca te uiti cu atentie la poza de mai sus pusa de mine doar la ledurile alea din colt care se vad ca un patrat mai slab luminat o sa vezi ca si intre ele nu lumina la fel. Link spre comentariu
Dr.L Postat Decembrie 11, 2011 Partajează Postat Decembrie 11, 2011 Poate e totusi alta lungime de unda...E si normal sa lumineze diferit daca au alta lungime de undaOricum,toata placa trebuie sa aiba leduri de aceelasi tip,pt o expunere uniforma Link spre comentariu
nickrvl Postat Decembrie 11, 2011 Partajează Postat Decembrie 11, 2011 Poate e totusi alta lungime de unda...E si normal sa lumineze diferit daca au alta lungime de undaOricum,toata placa trebuie sa aiba leduri de aceelasi tip,pt o expunere uniformaMa tot chinui sa explic si se pare ca nu se intelege, sau poate nu explic bine asa ca am decupat zona cu pricina, uitati-va cu atentie, ledurile nu lumineaza uniform, or avea ele lungime de unda diferita dar nu trebuie sa lumineze la fel? celelalte sint toate la fel, numai aici in aceasta zona lumineaza unul mai slab si altul mai puternic, acu` m-ati inteles?Si cum am mai spus, in poza se vede bine si nu prea, in realitate se vedea diferenta clar..... Link spre comentariu
high_voltage_tm Postat Decembrie 11, 2011 Partajează Postat Decembrie 11, 2011 Cred că tu ești cel care nu a înțeles... Lungime de undă diferită înseamnă și „luminozitate” diferită - adică ochiul tău percepe ca o diferență de intensitate luminoasă acea diferență a lungimii de undă; Oricum, cea mai mare parte a emisiei se face (sau ar trebui) în spectrul UV, adică invizibil pentru ochiul uman. Link spre comentariu
lorik199 Postat Decembrie 11, 2011 Partajează Postat Decembrie 11, 2011 N-a priceput nimeni ce vrea sa zica omul...Led-urile acelea din alt lot, chiar daca sunt cu lungime de unda diferita, nu ar trebui sa lumineze egal UNUL FATA DE ALTUL?Celelalte din al doilea lot, lumineaza la fel unul fata de altul Link spre comentariu
Dr.L Postat Decembrie 11, 2011 Partajează Postat Decembrie 11, 2011 Nici cele din al 2-lea lot nu par sa lumineze la fel... download/file.php?id=8003&mode=view Link spre comentariu
srdjan Postat Decembrie 12, 2011 Partajează Postat Decembrie 12, 2011 as avea si eu nevoie de o concluzie privind led-urile din cadrul topicului de la cei care si-au facut unealta.pana la urma led-urile UV de la polonezi (OSSV53E1A) cu unghi de 140 (405nm) sun bune?care ar fi distanta intre led-uri si de la led la pcb cu rezultate bune?vreau sa-mi fac si eu animalul si sa stiu ce sa comand.multumesc! Link spre comentariu
nickrvl Postat Decembrie 12, 2011 Partajează Postat Decembrie 12, 2011 Cel putin lorik a inteles despre ce e vorba, ceilalti faceti cum credeti....Dr.L ca sa fac o poza cit de cit buna am acoperit ledurile cu o foaie de hirtie (toata placa) si de acea par sa nu lumineze la fel.Srdjan, OSSV53E1A sint ledurile luate de mine de la Polonezi (alea bune) si folosite in acest proiect, pentru amanunte citeste te rog un pic inapoi (o pagina doua). Intre timp am mai modificat un pic cutia in sensul ca am micsorat distanta intre leduri si sticla insa nu am mai avut timp de probe, cind o sa fac o sa revin cu detalii. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum