nico_2010 Postat August 17, 2011 Partajează Postat August 17, 2011 Pe folie laser tiparita la inkjet,se duce cerneala cu mana(manjeste) ; dealtfel cu orice vine in contact.Este normal sa se intample asa!La folia pentru inkjet suprafata de tiparit este mai rugoasa (aspra), deoarece este acoperita cu un soi de adeziv care fixeaza tusul de imprimanta.Oricum, dupa tiparire, trebuie lasata sa se usuce circa 15 - 20 de minute.Fata tiparita (cea aspra) trebuie sa fie in contact cu fotorezistul altfel obtii cablajul in "oglinda".Eu folosesc frecvent aceasta metoda la realizarea cablajelor si nu am avut surprize. Link spre comentariu
bogdan_ Postat August 17, 2011 Autor Partajează Postat August 17, 2011 Am mai gasit un design interesant de cutie pe net: http://en.elektronicastynus.be/projects/81/ Link spre comentariu
wally_gatter Postat August 18, 2011 Partajează Postat August 18, 2011 foarte reusit noul design gasit de tine.. o foarte buna sursa de inspiratie pentru proiectele viitoare. mie mi-a placut solutia adoptata pentru stabilizarea tensiunii , si temporizatorul cu memorarea ultimului timp de expunere Link spre comentariu
taxdoru Postat Octombrie 24, 2011 Partajează Postat Octombrie 24, 2011 Am reusit si eu sa imi termin cutia UV . Link spre comentariu
wally_gatter Postat Octombrie 24, 2011 Partajează Postat Octombrie 24, 2011 e "misto" , a iesit super ok.. ce dimensiuni poti expune cu ea? ce timer ai folosit? ai expus vreun cablaj cu ea? timpi? distante? Link spre comentariu
taxdoru Postat Octombrie 25, 2011 Partajează Postat Octombrie 25, 2011 Nu am timp de sa testez , o sa revin cu detatali . Link spre comentariu
bogdan_ Postat Octombrie 25, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 25, 2011 Pai asteptam rezultatele..... nu te roade sa aflii? Link spre comentariu
taxdoru Postat Octombrie 30, 2011 Partajează Postat Octombrie 30, 2011 Primul test .Am incercat sa fac cu traseu 0.2 sa vad cum iese .Expunere 2.10 minDevelopare 20-30 sec.Distanta de la leduri la cablaj 3.5 cm. Link spre comentariu
Stefan Postat Octombrie 30, 2011 Partajează Postat Octombrie 30, 2011 taxdoru cum ai realizat filmul ? daca poti pune o poza cu filmul in lumina. la laser-ul meu ies cam ciuruite traseele chiar si daca suprapun doua folii. Link spre comentariu
taxdoru Postat Octombrie 30, 2011 Partajează Postat Octombrie 30, 2011 Am incercat cu folie retroproiectoare dar pt laser sa reziste la temperatura sa nu se deformeze , am si folie da calc mai groasa nu am incercat dar imprimanta sa fie setata pt. folie transparenta si setata imprimanta pe 1200 dpi si best pro sa fie cit mai negre si opace , (tusul negru) . Am pus doar o singura folie nu doua si eu zic ca a iesit destul de bine la traseu 0.2 dar cred ca e prea subtire am sa incerc cu 0.4 sau 0.5. Link spre comentariu
Stefan Postat Octombrie 30, 2011 Partajează Postat Octombrie 30, 2011 cablajul ti-a iesit foarte bine tinand cont ca nici filmul nu e perfect opac.depinde si cat ai experimentat la timpii de expunere .(presupun ca folosesti seno4007) Link spre comentariu
taxdoru Postat Octombrie 30, 2011 Partajează Postat Octombrie 30, 2011 E primul cablaj care il fac .O sa mai experimentez la setari imprimanta pt. folie retroproiectoare si hirtie de calc sa fie cit mai opac . La expunere 2.10 min si la developat 30 secunde pina a disparut culoarea rosiatica .Trebuia mai mult la expunere sau la developat si am folosit un singur film sa nu ma mai chinui sa calibrez doua filme cu traseu de 0.2 fiind lumina semi in camera . Link spre comentariu
edy_wheazel Postat Octombrie 30, 2011 Partajează Postat Octombrie 30, 2011 @taxdoru - inprimu' rand felicitari pentru realizare. Am si io acasa un scanner batran pe care vreau sa-l transform intr-o cutie de expunere, da' am o intrebare: ce distanta ai intre varful LED-ului si sticla scanner-ului? Link spre comentariu
taxdoru Postat Octombrie 30, 2011 Partajează Postat Octombrie 30, 2011 3.5 cm.Ceva poze la constructia cutiei UV. Cablajul l-am facut cu foaie A3 mai groasa si lucioasa putin si transfer toner pe cablaj cu calcatorul.Cablajul e alimentat la 12v si ledurile inseriate cite 3 si o rezistenta de 100 omi.Pun si fisierul cablajului. Cablaj Led UV.doc Link spre comentariu
edy_wheazel Postat Octombrie 30, 2011 Partajează Postat Octombrie 30, 2011 3.5 cm. Din pacate la mine am doar 3 cm in total, inaltimea sanner-ului, pentru dimensiunea A4 as avea nevoie de o gramada de LED-uri. Ma gandeam sa folosesc mecanismul scanner-ului pentru asta, numa' ca nu am lucrat niciodata cu motoate pas-cu-pas. O sa fac experimente sa vad ce iasa. Apropos, ce LED-uri ai folosit? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum