Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cutie expunere UV cu LED-uri.

bogdan_

Postări Recomandate

Vizitator vicius_the_one

În cazul asta cred că rămân pe ideea cu sursa de laptop. Rămâne să văd ce cădere de tensiune are în sarcina(exprimarea lasă de dorit, dar nu sunt de meserie, scuze)

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...
wally_gatter

postez si eu niste poze cu cutia mea in lucru , de fapt e doar placa cu LED-uri :rade:[attachment=1]10052011097.jpg[/attachment][attachment=0]10052011098.jpg[/attachment]

Link spre comentariu

postez si eu niste poze cu cutia mea in lucru , de fapt e doar placa cu LED-uri :rade:

Pana aici, felicitari. :aplauze :aplauzeAsteptam si ... restul. :da
Link spre comentariu
Vizitator Moş Crăciun

Domnilor, am o sugestie pentru o sursă de alimentare simplă şi precisă.Eu am folosit 35 LED-uri UV în serie şi 35 albe în serie.Sunt 2 surse de curent de constant de 20mA. Fiecare alimentează un grup de 35 LED-uri.Sursele de curent constant sunt alimentate direct la tensiunea de reţea, redresată şi netezită cu numai 10uF.Nu există separare de reţea. (Ştiu că aici strâmbaţi din nas dar cred că merită simplificarea; numai două tranzistoare!)Când o să-i fac şi timer o să pun 2 optocuploare în baza tranzistoarelor de putere.

Link spre comentariu
Vizitator Moş Crăciun

postez si eu niste poze cu cutia mea in lucru , de fapt e doar placa cu LED-uri

Eu zic că e poza unui display VGA color cu leduri. Sunt aşa de multe că n-au încăput în poză!(E o simplă glumă. De fapt o să iasă ceva bun.)
Link spre comentariu
wally_gatter

postez si eu niste poze cu cutia mea in lucru , de fapt e doar placa cu LED-uri

Eu zic că e poza unui display VGA color cu leduri. Sunt aşa de multe că n-au încăput în poză!(E o simplă glumă. De fapt o să iasă ceva bun.)
e ditamai placa de 35cm X 24cm :rade: am 330 LED-uri UV si tot atatea rosii.. ac ramane de realizat carcasa si sursa de curent constant :speriat ca sa nu mai zic de placa de comanda :nebunrau:
Link spre comentariu

Bravos! A fost ceva de munca la placa aia. Astept si eu sa vad rezultatul final. Solutia cu sursa direct de la retea e ok, daca izolezi totul bine.

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...
  • 2 săptămâni mai târziu...

Multumesc baieti. Bogdan ce zici atunic de sursa de laptop(incarcator de laptop la 19v iesire cu 3-4A)

pune 5 leduri inseriate cu o rezistenta de 100 ohmi,, si ai rezolvat si tensiunea :dans:
ma gandeam ca alimentare sa folosesc si eu o sursa de laptop la fel cu cea a colegului "vicius_the_one" initial am vrut sa o stabilizez la 12v cu lm317 dar consumul pentru 130 de leduri e cam mare si se arde lm317. eu am cablajul facut cu trei leduri inseriate cu o rezistenta de 100 ohm. acum ma gandeam sa schimb rezistentele cu unele de 180 ohm si sa le alimentez direct la 19v. am calculat valoarea rezistentelor dupa formula: (vs - vf) / if unde vs = 19v, vf = 3-3.2v iar if = 30ma asta pentru un led. iar pentru 3 leduri inseriate am impartit rezultatul la 3 si mi-a dat rotunjit 180 ohm. va rog daca am calculat gresit sa ma corectati.. inca nu am facut proba de teama sa nu ard ledurile astept si parerile voastre..multumesc!
Link spre comentariu

Era mai bine daca erau cate 4-5 leduri inseriate...asa se pierde pe rezistente

Valoarea lor e:

(vs - vf) / if unde vs = 19v, vf = 3*(3-3.2)v iar if = 30ma (sau mai bine 20-25mA)

Deci rezistentele vor fi: 330 ohmi pt 3v si 30mA si 470 ohmi,pt 3,2v si 20mA. Pe prima rezistenta vei disipa 0,3W iar pe a 2-a, 0,2W. Deci pune rezistente de 0,5W.

Cu 180 ohmi si 3,3v,obtii 50mA :speriat

Oricum,cel mai bine ar fi sa folosesti un alimentator de 12v,ca altfel o sa disipi multa caldura (nu ai scris cate grupuri ai,asa ca nu-ti pot spune cat exact)

Link spre comentariu

Era mai bine daca erau cate 4-5 leduri inseriate...asa se pierde pe rezistente

Valoarea lor e:

(vs - vf) / if unde vs = 19v, vf = 3*(3-3.2)v iar if = 30ma (sau mai bine 20-25mA)

Deci rezistentele vor fi: 330 ohmi pt 3v si 30mA si 470 ohmi,pt 3,2v si 20mA. Pe prima rezistenta vei disipa 0,3W iar pe a 2-a, 0,2W. Deci pune rezistente de 0,5W.

Cu 180 ohmi si 3,3v,obtii 50mA :speriat

Oricum,cel mai bine ar fi sa folosesti un alimentator de 12v,ca altfel o sa disipi multa caldura (nu ai scris cate grupuri ai,asa ca nu-ti pot spune cat exact)

n-am avut rabdare si m-am apucat de treaba :cry: am pus rezistente de 220 ohm si am alimentat la 19 v 4.74A.. functioneaza dar frig rezistentele de poti praji cartofi.. deci sa le schimb si sa pun de 470ohm? am 43 de grupuri a cate 3 leduri inseriate cu cate o rezistenta iar un led e singur..
Link spre comentariu

initial asa am vrut sa alimentez la 12v si am pus rezistente de 100 ohmi dar n-am alimentator decat o sursa reglabila dar e cam incomod sa o folosesc de fiecare data cand vreau sa fac cate un cablaj si mai ales ca nu pot sa trag curent suficient de cat au nevoie ledurile ca am un traf cam slabut si puntea redresore e si ea varza..,apoi am facut rost de scaner si mi-a venit ideea cu alimentatorul de laptop deoarece se potriveste mufa de alimentare cu cea a scanerului...si pot sa trag suficient curent.

acum astept un raspuns de la "Dr. L" sa-mi zica daca e in regula sa pun rezistente de 470 ohmi 0.5w

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări