Vizitator dracula_pui Postat Februarie 19, 2011 Partajează Postat Februarie 19, 2011 Ei nu de la 4W direct la 100...Alimentezi mai intai socul din colectorul finalului existent(in statie) cu U1(13,8v) reacordezi putin filtrul pi existent, cu sarcina dummy daca ai, daca nu merge si pe o antena calibrata ok, cu power-metrul inseriat bineinteles, si vei avea initial o crestere pana pe la 10-12 W.Apoi abia intercalezi tranzistorul de putere(MRF, SD 1487, etc) repetor pe colector, apoi adaugi in colectorul finalului cel nou filtrul existent sau cel mai ok transmuci daca este in dotare. Obligatoriu pe radiator suplimentar.Tot ansamblul va suge lejer peste 5-8A.Acum ramane la inventivitatea fiecaruia amplasamentul si traseele necesare.Trebuiesc respectate cat de cat regulile radiofrecventzei. Schema atasata de KL 200 este exemplul cel mai elocvent al acestor adaptari.Doar pt lucrul in ssb mai trebuie "oleaca" lucrata partea de polarizare a bazei tr final...biass-ul, astfel incat sa-l tina mereu in "standby"...Este bine sa existe un comutator care activeaza aceasta polarizare numai in lucrul in ssb, in rest sa functioneze normal, pt evitarea unei incalziri nejustificate. Referitor la Zetagi BV131 e foarte adevarat ca sta prost la ventilatie...poti praji carnati pe el. Se rezolva cu un cooler de calculator, dar in SSB "baga brum". Merge cu un motor in CA. Al meu fierbe in suc propriu fara nicio racire suplimentara. Link spre comentariu
Terry34 Postat Februarie 19, 2011 Partajează Postat Februarie 19, 2011 imi cer scuze daca ma deplasez de la subiect, ma poate ajuta cineva cu datele unei antene 5/8 lambda de masina care suporta 1000W? mi s-a pus pata sa imi construiesc una dar nu pt masina, ci doar sa fie usoara si mica ca lungime nu ca una fixa exista antene la 500 ron care suporta 5 kW la noi dar pretul e destul de mare si nu vreau 5kW.Deci daca stie cineva atunci astept un PM. Link spre comentariu
Vizitator dracula_pui Postat Februarie 19, 2011 Partajează Postat Februarie 19, 2011 Nu am nimic impotriva optiunilor personale dar daca e sa fim realisti...e justificata constructia sau utilitatea unei antene cu o astfel de putere suportata? 1000W = 1Kw. Pt varianta mobila(auto) nu am auzit sa se foloseasca astfel de puteri.....Recomandarea personala pt varianta "auto" ar fi o antena cu castig bun in dB, care sunt oferite numai de cele cu elementul radiant cat mai mare.Inca nu s-au inventat antenele mici si"puternice"....Exista pe piata, ca in orice domeniu, tot felul de gaselnitze si tertipuri comerciale care sunt menite doar sa atraga cumparatori in necunostinta de cauza. Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 20, 2011 Partajează Postat Februarie 20, 2011 "Al meu fierbe in suc propriu fara nicio racire suplimentara." Nu-l lasa asa, ca va topi palsticul din spatele power-metrului si carcasa releului de comutatie emisie-receptie. Pe probate. Link spre comentariu
Vizitator dracula_pui Postat Februarie 20, 2011 Partajează Postat Februarie 20, 2011 asa este...a si inceput. Plasticul e over, l-am si scos si i-am atasat un led alb pt lumina la power-metru. O sa-i fac ceva...dar ma omoara timpul pt mine... Link spre comentariu
Vizitator kszenics Postat August 21, 2011 Partajează Postat August 21, 2011 Asa da! Mea culpa pentru gresala din schema. Acum mai ramane de experimentat cu bobinele si condensatorii, in mod normal la 14,4V poti ajunge pana pe la 20W. Succes si tine-ne la curent. Vezi un pic pe la alte amplificatoare comerciale cum fac comutarea emisie-receptie (de obicei un bipolar NPN cu detector cu dublare de tensiune in baze), pune-i releu de comutare si ai rezolvat problema!Succes!SALUT. asi avea nevoie de ceva finali RF. ma poti ajuta? Link spre comentariu
Vizitator yo87_racing Postat Martie 11, 2013 Partajează Postat Martie 11, 2013 pentru un amplif kl35 ce ar fi mai recomandat irf510 irf520 sau irf540, as prefera sa optez pentru irf540, am gasit international rectifier. de care ati folosit si s-au comportat cel mai bine? Link spre comentariu
Rx-Tx Postat Martie 14, 2013 Partajează Postat Martie 14, 2013 Unii recomanda irf540, eu iti recomand irf520N insa sa fie originali nu ceva contrafacut. Link spre comentariu
Vizitator yo87_racing Postat Mai 28, 2013 Partajează Postat Mai 28, 2013 Oare merita sa incerc un IRF540 in kl60? Adevarul e ca nu am nimic de pierdut, dar intreb ca fapt divers daca a folosit cineva. Link spre comentariu
C.D. Postat Mai 29, 2013 Partajează Postat Mai 29, 2013 IRF510 sunt singurii care pot fi folositi cu rezultate bune in HF si in special la 27MHz, deoarece au o capacitate foarte mica comparativ cu ceilalti (520,540) care au o capacitate dubla sau tripla fata de 510.De aici si rezultatele multumitoare cu IRF510 in HF. Sa nu uitam ca acesti tranzistori nu sunt de RF ci de comutatie. Link spre comentariu
Rx-Tx Postat Iunie 2, 2013 Partajează Postat Iunie 2, 2013 Singura problema cu IRF510 e ca nu poti stoarce toata puterea din el alimentat la 12V si atunci se prefera 520N (35-40W la 14V) Link spre comentariu
Vizitator alexcb027 Postat Septembrie 27, 2013 Partajează Postat Septembrie 27, 2013 buna ziua.am un amplificator zetagi B47 la care i-am schimbat cei doi tranzistori MS1307 cu IRF520N.nu reusesc sa scot mai mult de 6W in AM si cam tot atat in SSB.mentionez ca pe tranzistori scrie ca ar fi de la international rectifier.imi puteti da o idee care ar fi problema?multmuesc 73 Link spre comentariu
Rx-Tx Postat Octombrie 10, 2013 Partajează Postat Octombrie 10, 2013 Daca esti convins ca tranzistorii sunt buni si sunt montati corect, ramane sa verifici tensiunea din grila. Link spre comentariu
Vizitator PaulPPR Postat Februarie 16, 2015 Partajează Postat Februarie 16, 2015 ms1307 unde se situeaza fata de irf510 irf520 respectiv huf75343p3. care ar fi de preferat sa il aleg? mentionez ca am avut irfz22 daca nu gresesc. Link spre comentariu
Rx-Tx Postat Februarie 17, 2015 Partajează Postat Februarie 17, 2015 (editat) ms1307 unde se situeaza fata de irf510 irf520 respectiv huf75343p3. care ar fi de preferat sa il aleg? mentionez ca am avut irfz22 daca nu gresesc. E recomandat ca echivalent cu irf520n deci nu e departe de el. Caracteristicile exacte se vad in foaia de catalog. http://www.rigpix.com/components/ms1307.pdf Editat Februarie 17, 2015 de Rx-Tx Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum