Vizitator deajey Postat Iunie 24, 2010 Partajează Postat Iunie 24, 2010 Am o mica intrebare...vreau sa fac un proiect in care vreau sa folosesc un motor dintrun HDD SATA ....dupa ce am inlaturat toate circuitele si alea alea am scos motorul...motorasu are 4 borne...si daca pun + la 1 borna si - la alta barno se invarte 1 secunda si se opreste...si asa face oricum leg ....stie careva cum sa il leg sa mearga incontinuu?? Link spre comentariu
izua Postat Iunie 24, 2010 Partajează Postat Iunie 24, 2010 e motor bldc. 3 dintre borne sunt "intrări", iar una e de referință. trebuie să le comuți una după alta. Viteza între comutări succesive îți va da viteza motorului, iar ordinea de comutație îți va da sensul. Nu-l poți lega pur și simplu la o sursă și să meargă, fără electronică de comandă. Link spre comentariu
fenddder Postat Iunie 25, 2010 Partajează Postat Iunie 25, 2010 se numeste motor stepper..ai nevoie de un driver pt el.cel mai simplu e cu NE555. http://forum.allaboutcircuits.com/image ... tepper.jpg Link spre comentariu
stefanstudio Postat Iunie 28, 2010 Partajează Postat Iunie 28, 2010 pai cum spunea si mai sus nu o sa mearga e motor pas cu pas Link spre comentariu
Vizitator deajey Postat Iunie 28, 2010 Partajează Postat Iunie 28, 2010 ok mersi de ajutor Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum