manely Postat Iunie 24, 2010 Partajează Postat Iunie 24, 2010 Salutare!Am pus intr-un pahar apa dar nu conduce curentul. Ce pot amesteca in apa ca sa o pot face buna conductoare de curent?? Tre sa fac un proiect ca sa-i zic asa, in care sa torn apa intr-un bazin si knd curge apa prin furtunel sa inchida doi contacti.Multumesc!!! Link spre comentariu
Vizitator mirciulik Postat Iunie 24, 2010 Partajează Postat Iunie 24, 2010 Cel mai la indemana cred ca ar fi sarea. Dar nu stiu ce rezistenta iti va face. Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Iunie 24, 2010 Partajează Postat Iunie 24, 2010 manely scrie : "Am pus intr-un pahar apa dar nu conduce curentul" Ati folosit apa distilata de ati ajuns la concluzia asta ? Faceti un senzor de umiditate banal cu un Darlington, sa vedeti rezultat ! Link spre comentariu
manely Postat Iunie 24, 2010 Autor Partajează Postat Iunie 24, 2010 Am pus apa de la robinet Link spre comentariu
Vizitator comfel Postat Iunie 25, 2010 Partajează Postat Iunie 25, 2010 Salutare!Am pus intr-un pahar apa dar nu conduce curentul. Ce pot amesteca in apa ca sa o pot face buna conductoare de curent?? Tre sa fac un proiect ca sa-i zic asa, in care sa torn apa intr-un bazin si knd curge apa prin furtunel sa inchida doi contacti.Multumesc!!!apa prin furtun curge la supra plin ......???? Link spre comentariu
E_manuel Postat Iunie 25, 2010 Partajează Postat Iunie 25, 2010 Asa proiect asa profesor de vreme ce folositi lichide expuse direct pentru deschiderea unui circuit,probabil te face inginer pentru urmatorul baraj... Foloseste schema din atasament,X1 si X2 le legi de doua fire de cupru de circa 10 cm pe care le pui in acvariu respectiv sa zicem. Tranzistorul nu este critic,poti folosi si de tip PNP dar si PNP insa ai nevoie sa modifici schema daca folosesti un alt tranzistor decat cel indicat de mine,am incercat cu el pentru ca este usor de gasit prin casa unui amator. Condensatorul nu este critic deci poti folosi unul de circa 16 V 100 microfarazi. In loc de led poti pune un voltmetru ( de preferat analogic,e mai usor de vazut ) care de exemplu arata cresterea conductibilitatii odata cu adaugarea sarii de bucatarie in apa,dar poti lasa si acel led care se aprinde tot mai tare odata cu adaugarea sarii de bucatarie. http://www.postimage.org/image.php?v=Pqr6Eh9 Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Iunie 25, 2010 Partajează Postat Iunie 25, 2010 De ce tot vreţi să "săraţi" apa, aveţi impresia că este dielectric ?!! Link spre comentariu
MifTy Postat Iunie 25, 2010 Partajează Postat Iunie 25, 2010 în general, apa sărată e mai bună conducătoare de electricitate... Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Iunie 25, 2010 Partajează Postat Iunie 25, 2010 Da, şi în general şi întotdeauna conduce mai bine, dar şi "nesărată" este mai mult decât suficient de bună conducătoare. Îi este destul un etaj cu impedanţă marede intrare (mosfet sau chiar Darlington) şi două contacte inoxidabile...În colecţia Tehnium sunt o droaie de sesizoare de umiditate, automate de menţinere aapei între două nivele, etc., pe care le poate adapta uşor scopului. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum