Magnus Postat Iunie 24, 2010 Partajează Postat Iunie 24, 2010 salut,va rog datim o ideie sa construiesc un stabilizator de tensiune in gama 0-24V 0-5A,ceva recent am construit un stabilizator de tensiune cu un LM723 BD140 pus in punte si 2N3055 pusi in punte,am un transformator de 24V 5A,datim va rog o schema cu pcb cu tot ce pot gasi pe net sint pe baza de LM723 care e foarte instabil la temperaturi,si in plus e foarte sensibil la mici fluctuatii de intensitati cum ai depasit bariera cum tia ramas blocat LM pe scala maxima si numai variaza tensiunea Link spre comentariu
MifTy Postat Iunie 24, 2010 Partajează Postat Iunie 24, 2010 şi aici e "alimentatoare"???oi fi offtopic, dar 723 e instabil cu temperatura atunci când uiţi să filtrezi corect tensiunea lui de alimentare, uiţi să pui condensatorii de compensare, sau sunt devalorizaţi, şi, în fine, dacă foloseşti anumite scheme cunoscute ca instabile... Link spre comentariu
Magnus Postat Iunie 24, 2010 Autor Partajează Postat Iunie 24, 2010 stiu ca e offtopic dar datim o idee am adaugat cateva poza la capodopera si schema de principiuieri am terminat de facut "capodopera"si din greseala cu tot cu protectie iam dat un scut mic,dar potentiometru si-a pierdut rolul adica in loc sa pot regla in gama 0-26,6V acuma reglez decat in gama 25,7-26,6 Link spre comentariu
Magnus Postat Iunie 24, 2010 Autor Partajează Postat Iunie 24, 2010 va rog datim o idee ca ma cam disperat schema asta:(nu stiu ce e cu ea nu imi pot da seama:(( Link spre comentariu
radusa Postat Iunie 25, 2010 Partajează Postat Iunie 25, 2010 Schema asta ori e gresita in legarea LM-ului, ori nu intaleg eu deloc cum functioneaza in configuratia data.Si limitarea de curent de 5A data de ei mi se pare aiurea, avand in vedere ca trebuie sa deschidem jonctiunea BE a lui Q1 (aprox 0.65V) cu caderea de tensiune ce se obtine pe R9 si R10 in paralel. Deci limitarea, asa cum vad eu, va fi la 0.65V/0.05ohm=13ACauta alta schema, parerea mea. Link spre comentariu
moro Postat Iunie 25, 2010 Partajează Postat Iunie 25, 2010 Uite aici o schema asemanatoare cu ce probez eu remoricile schmitz, http://www.eleccircuit.com/l296-switchi ... -0-40v-4a/ , nu e chiar 5 amperi, dar un 4 amperi tot tragi din el, si randamentul este superior fata de un regulator liniar, poti implementa si protectii diferite. Bafta Link spre comentariu
Magnus Postat Iunie 25, 2010 Autor Partajează Postat Iunie 25, 2010 multumesc pt ajutoare,dar se pare ca devina era 2N3055-urile la cel mai mic scurt sau impuscat jonctiunea E-B ,am schimbat cu o pereche noua si vad ca merge, in sarcina nu lam testat la maxim urmeaza sa il forjez la maxim,shema prezentata de mine e luat tot dupa siteul unde mi-ai prezentat schema pe 4A,dar pare destul de interesanta si mai ales ca e 40V pacat ca nu are cablajul (PCB) :cry: un toroial a de 4A si 2x24 plus inca 2 transformatore romanesti de la Contactoare Buzau,deci ideea e sa am PCB-ul ca restul se rezolva si sursa sa merite efortul Link spre comentariu
Magnus Postat Iunie 25, 2010 Autor Partajează Postat Iunie 25, 2010 un program de facut cablaje gen Orcad poate sa imi sugereze cineva? Link spre comentariu
moro Postat Iunie 25, 2010 Partajează Postat Iunie 25, 2010 Altinum designer 2009 , eu sunt super multumit de el Link spre comentariu
Magnus Postat Iunie 25, 2010 Autor Partajează Postat Iunie 25, 2010 dam te rog link-ul de unde sa donloadez full version Altium designer ca vad ca e ceva de capul lui,si merg pe mana ta cu schema preentata la 4A pe 40V plus ca seama cu ceva mai frumos ca imi pot regla si intesitatea si tensiunea Link spre comentariu
yo9hnf Postat Iunie 26, 2010 Partajează Postat Iunie 26, 2010 Poti incerca si cu Sprint Layout. Este excelent !Cauta sa pui un 2n3055 vechi, de calitate.oFF TOPIC: Am uitat aseara minibormasina cu acumulatori pusa la incarcat pe sursa mea cu LM317 si 2n3055 , fara nicio protectie, bormasina picata jos de pe birou, explodata, acumulatorii cu capacele sarite iar unul cu miezul complet sarit. Sursa arata ca debita la maxim, 3A fiind cap de scala. Frigea extraordinar de tare toata carcasa ei (nu zic de radioatorul lui 2n3055). Cand am inchis sursa si pe urma am testat-, nu avea nicio problema (si a mers minim o ora cu min3A @ 5V (intrare 27V)). Link spre comentariu
nel65 Postat Iunie 26, 2010 Partajează Postat Iunie 26, 2010 Poti incerca si cu Sprint Layout. Este excelent !Cauta sa pui un 2n3055 vechi, de calitate.oFF TOPIC: Am uitat aseara minibormasina cu acumulatori pusa la incarcat pe sursa mea cu LM317 si 2n3055 , fara nicio protectie, bormasina picata jos de pe birou, explodata, acumulatorii cu capacele sarite iar unul cu miezul complet sarit. Sursa arata ca debita la maxim, 3A fiind cap de scala. Frigea extraordinar de tare toata carcasa ei (nu zic de radioatorul lui 2n3055). Cand am inchis sursa si pe .urma am testat-, nu avea nicio problema (si a mers minim o ora cu min3A @ 5V (intrare 27V)). Link spre comentariu
Magnus Postat Iunie 26, 2010 Autor Partajează Postat Iunie 26, 2010 da intradevar "carabusi"2N3055 uzati sau recuperati sint mai "stabilizati" de cat uni noi, jonctiunea e un pic "parlita"si cind vine vb de vechi sint mai buni aia romanesti de la fosta IPRS Baneasa,si cin vine vb de LM stiu ca ma gandesc la temperaturi cind e pus in sarcina:(( nu stiu cu L296 la ce temperaturi si cum lucreaza trebe sa arunc o privire peste datasheet Link spre comentariu
moro Postat Iunie 26, 2010 Partajează Postat Iunie 26, 2010 Traim in anul 2010, s-au inventat stabilizatoare de tensiune in comutatie cu randament superior fata de stabilizatoarele liniare cu tranzistor in serie sau cu mai multe pentru un curent mare.Daca vrei sa faci ceva cu adevarat performant te sfatuiesc sa folosesti L296 cu schema din datasheet, faci economie la o gramada de piese, in plus de asta ai reglaj pentru curent, ai feedback pe tensiunea de iesire ceea ce asigura o bucla de stabilizare buna plus eficienta.De cand s-au inventat regulatoarele de genul asta nici nu ma mai uit la stabilizatoarele liniare cu tranzistor in serie. Link spre comentariu
Magnus Postat Iunie 26, 2010 Autor Partajează Postat Iunie 26, 2010 va rog frumos sa ma ajutati cu un cablaj daca se poate ca nu am gasit de unde sa downloadez programe nus cu torenturile datim o mana de ajutor va rog frumos la schema asta sau sugeratim de unde sa downloadez Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum