Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

schema fotocelula - senzor crepuscular

djx700

Postări Recomandate

Salut! cred ca am postat bine aici !mai jos este o schema pe care am facut-o dar nu merge imi sta mereu releul cuplat fie noapte fie zi ce ar putea sa aibe ? dioda am pus-o de 1n4007 si rez de 7.5k am pus de 10 k....cineva pareri? releul este de 5 v inseriat cu o rez de 180 ohm 3 wmultumesc !yo9hnf : am modificat eu titlul

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• djx700

7

• remus68

2

• yo9hnf

1

• RazvanTi

1

Top autori în acest subiect

:nas: Cine a facut-o, e in cunostiinta de cauza! Asta e denumirea corecta a "jucariei" tale. Moderatorul are acest drept, pentru a face cit mai clar titlul topicului cu continutul acestuia. Tu nu ai habar de regulament! Trebuia sa il contactezi pe MP.
Link spre comentariu
Vizitator marius93d

eu am o schema mai simpla

Posted Image

D-Fotodioda

R1-

R2-10-39kOhm

T1-BC 107-109

BC 171-173

T2-AC 180K

Releul 9vcc

Cred ca R1 este 1Mohm dar nu stiu sigur

Link spre comentariu
Vizitator marius93d

eu am o schema mai simpla

Posted Image

D-Fotodioda

R1-

R2-10-39kOhm

T1-BC 107-109

BC 171-173

T2-AC 180K

Releul 9vcc

Cred ca R1 este 1Mohm dar nu stiu sigur

Scz dar am facut o greseala la schema la T1 vezi ca vine in dreapta - eu am pus cam aiurea uitate la T1 si iti dai seama
Link spre comentariu
  • 7 luni mai târziu...
  • 2 săptămâni mai târziu...

firul ala de urca in pat ce e?in caz ca nu auzi muzica sa te si zgaltaie nitel? :nebun: oricum asa am inceput toti. de la banalul radio cu o dioda si o "galena" de telefon, apoi "licuriciul" cu leduri, o automatizare mica si acum microcontrollere.perseverenta si spor in continuare la cat mai multe montaje!faptul ca ai descoperit singur greseala si ca ai si recunoscut aici (eu nu as fi spus) un 10+ de la mine :da

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări