dsa1951 Postat Iunie 24, 2010 Partajează Postat Iunie 24, 2010 Ma poate ajuta cineva cu schema radioreceptorului Solo 500 ,eventual si cu montarea atei de scala.Va multumesc....................Nu are nimeni schema aparatului Solo 500? Link spre comentariu
ChRS Postat Iunie 29, 2010 Partajează Postat Iunie 29, 2010 Schema o sa o postez maine dupa ce o voi scana. Legarea atei se poate face in 2 metode. Una dintre ele intoarce scala (de la 1650 la 530) dar nu mai stiu care dintre ele. Aparatul il am la bunica mea, daca il aveam la mine, va spuneam sigur ce metoda trebuie sa legati. Stiu ca metoda 2 are nevoie de ata mai lunga. Link spre comentariu
dsa1951 Postat Iunie 30, 2010 Autor Partajează Postat Iunie 30, 2010 Multumesc, multumesc foarte mult pentru amabilitate. Link spre comentariu
ChRS Postat Iunie 30, 2010 Partajează Postat Iunie 30, 2010 Am reusit sa scanez si schema radioreceptorului, sper sa se vada clar: http://img40.imageshack.us/img40/2428/schemasolo500.png Ca sa o puteti salva, da-ti click dreapta pe imagine si apoi selectati "Save as". Link spre comentariu
elctropan Postat Februarie 13, 2018 Partajează Postat Februarie 13, 2018 Vă salut, Aş dori si eu schemele cu montarea aţei de scală. Mulţumesc mult. Link spre comentariu
leoncris Postat Februarie 14, 2018 Partajează Postat Februarie 14, 2018 http://www.filehost.ro/3172777395/solo500b_1_jpg/ http://www.filehost.ro/3172777396/solo500b_2_jpg/ schema : http://www.filehost.ro/3172777397/solo500_jpg/ Link spre comentariu
elctropan Postat Februarie 14, 2018 Partajează Postat Februarie 14, 2018 Vă salut dl leoncris si multe mulţumiri. Am descărcat. Oare ştie cineva ce defecţiune ar putea avea aparatul: pe UL,UM, US fâşâie, fluieră, se simte când roteşti condensatorul variabil, dar nu prinde niciun post auzibil. Pe UUS merge foarte bine. Multumesc din nou. Link spre comentariu
neculavasile Postat Februarie 14, 2018 Partajează Postat Februarie 14, 2018 verifica zona oscilator,tens, starea cund etc Link spre comentariu
mosu20 Postat Februarie 14, 2018 Partajează Postat Februarie 14, 2018 Ar trebui sa verificati, in primul rind daca oscilatorul local functioneaza. Ma rerefer la oscilatorul pentru AM. Daca imi timiteti prin mp o adresa de mail va pot trimite caietul service. Spor la munca. Am uitat sa specific. Exista un topic deschis exact pentru documentatii de genul acesta. Vedeti https://www.elforum.info/topic/40939-caiete-service/page-34 Link spre comentariu
elctropan Postat Februarie 14, 2018 Partajează Postat Februarie 14, 2018 Vă salut si mulţumesc. Am într-adevăr o schema relativ vizibilă(dată de dl leoncris). Ar fi bun şi caietul service.Voi trimite mp. O să fac măsurătorile tensiunilor de alimentare conform schemei. Defectul pe care îl are aparatul ar avea simptome de condensator variabil defect(am mai avut caz de aşa ceva) - nu am condensator variabil de probă. Dacă tasta este apăsată pe UM si apropii mâna de bobina de intrare de pe bara de ferită de pe UM, se simte foarte puternic creştere de semnal. La fel şi cu tasta de UL apăsată.Pe US nu intră niciun post, dar, se simte puternic când pui mâna pe antena telescopică. Link spre comentariu
PINTI Postat Februarie 14, 2018 Partajează Postat Februarie 14, 2018 Mai mult ca sigur este CV. Nu se mai misca armaturile pe partea de oscilator local sau/si circuitul de intrare. Ieri am reparat un RR Cosmos cu acest defect. Link spre comentariu
Mark S Postat Februarie 14, 2018 Partajează Postat Februarie 14, 2018 (editat) In marea majoritatea a cazurilor, defectul este din CV sau comutatoare. Curatati cat se poate de bine comutatoarele cu spray de contact (sau alcool izopropilic, benzina sau deodorant obisnuit), apasand pe ele in acelasi timp si repetati operatiunea de mai multe ori. Ptr CV e un remediu care da rezultate, injectati cu o seringa ulei de motor sau untura de porc (nu e gluma). Chiar si in cazul in care defectiunea persista, remediile de mai sus sunt foarte utile ptr buna functionare pe viitor ( curatareea comutatoarelor si injectarea de ulei in CV). Editat Februarie 14, 2018 de Mark S Link spre comentariu
elctropan Postat Februarie 14, 2018 Partajează Postat Februarie 14, 2018 Mulţumesc de îmbărbătări. O să urmăresc cu atenţie CV şi voi face şi ce mi-aţi recomandat(untura). CV este 2x296pF+2x18pF. Este de gabarit un pic mai mare decât cele de Zefir, Cora, Alfa!!!Oare pe unde as putea găsi aşa ceva? Link spre comentariu
elctropan Postat Februarie 15, 2018 Partajează Postat Februarie 15, 2018 Am demontat CV şi am probat doar pe MA cu alt CV de valori apropiate - nu are nicio influenţă. Mai sap. Link spre comentariu
NICA Postat Februarie 16, 2018 Partajează Postat Februarie 16, 2018 acest aparat statea prost cu condensatorii ceramici Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum