Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

cum aleg puterea difuzoarelor pt. o boxa de 100W

Vizitator dexo

Postări Recomandate

Vizitator dexo

Vreau sa construiesc o boxa de 100W si nu stiu care e puterea difuzoarelor pt bas, medii si inalte . Am inteles ca e un raport ce se respecta ( in general ) dar nu stiu care e acela .Multumesc celor ce incearca sa ma ajute!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Bogdi16

1

• djlove

1

• buzea

1

• remus68

1

Top autori în acest subiect

Vizitator dexo

la o boxa de 200W recomandai urmatoarele:medii 8PW3 inalte ST302 sau Bas QS15P30 medii QS08P30 inalte QS T20si proportiile:Basul 100-120% Medii 80-100% Inalte 60-80%_________________La o boxa de 100W de ce sunt alte proportii ?

Link spre comentariu
Vizitator Vasile

Am zis doar ca nu este strict :lol: Depinde la ce vrei sa folosesti boxele, daca vrei ceva profesional atunci proportiile trebuie sa fie mai mari.Si cu notatiile de pe difuzoare nu-i cam roz treaba pentru ca unele sunt notate in putere RMS si altele in putere muzicala fara ca acest lucru sa fie specificat de producator

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator Vasile

Puterea muzicala este 2xputerea RMS, aceasta este definitia ei in standarde.Daca un producator o pune de 10 ori puterea RMS este treaba lui si grija noastra :lol:

Link spre comentariu
Vizitator DJ DNA

Vasile ,Sa vezi risul lumii , am citit recent ca Dupont va dezvolta niste adezivi ce vor putea rezista la 390 grade celsius . In combinatie cu fir de un aliaje ce Cupru se va putea dezvolta o bobina ( Voice Coil ) ce va putea fi folosita pina la o temperatura de 360 grade celsius . La ora actuala ATON - nr.1 mondial in materie de bobine nu face nimic ce rezista la o temperatura mai mare de 285 grade . Daca stirea este reala , o sa vedem in citiva ani niste difuri cu putere muzicala de 3 - 4 ori mai mare decit cea RMS si chestia va fi pe bune . :lol: :lol: :lol: :lol: Acu o sa vina unu' care e nou pe forum si o sa zica :" Ce prostii spune asta ? Fabricantii de boxe de calculator stiu chestia asta de ani de zile ! "

Link spre comentariu
  • 4 ani mai târziu...

eu din cate am citit ........raportul este ceva de genupentru fregvanta joasa(bass).....................P=1pentru fregvanta medie.............................P=0,1pentru fregvanta inalta.............................P=0.01adica daca ai bass de 100w difi mediu va avea 10 W si cel de inalte 1wcel putin asa scrie in CALEIDOSCOP AUDIO o carte aparuta prin1982

Link spre comentariu

eu din cate am citit ........raportul este ceva de genupentru fregvanta joasa(bass).....................P=1pentru fregvanta medie.............................P=0,1pentru fregvanta inalta.............................P=0.01adica daca ai bass de 100w difi mediu va avea 10 W si cel de inalte 1wcel putin asa scrie in CALEIDOSCOP AUDIO o carte aparuta prin1982

Ai citit bine ! :da
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări