Vizitator damblagitu Postat Iunie 24, 2010 Partajează Postat Iunie 24, 2010 Sal am instalat orcad mai multe versiuni si am aceeasi problema; fac schema in Capture , si cand vreau sa o simulez daca dau new simulation profile imi cere un fisier "Inherit from an existing profile" si nu am ce fisier sa-i dau. ma poate ajuta cineva? Link spre comentariu
bogdan_ Postat Iulie 2, 2010 Partajează Postat Iulie 2, 2010 Scrii 'none' acolo la inherit si iti creeaza unul cu setarile default. Link spre comentariu
Vizitator damblagitu Postat Iulie 2, 2010 Partajează Postat Iulie 2, 2010 am incercat si nu a mers.o sa il instalez din nou Link spre comentariu
cirip Postat Iulie 3, 2010 Partajează Postat Iulie 3, 2010 Citeste si pe aici: http://www.del.ufms.br/demotut.pdf , capitolul 3. Eu nu folosesc OrCAD ptr simulari. De fapt OrCAd e impropriu spus. Simulatorul este PSpice. Ce versiune folosesti? Daca e versiunea 9.1, foloseste Schematics, nu Capture ptr editarea schemei. E mult mai simplu de lucrat cu ea. Sau, si mai simplu, LTSpice. E o bijuterie si cu ala te pot ajuta. Orcadul il folosesc numai ptr cablaje. Link spre comentariu
Vizitator damblagitu Postat Iulie 5, 2010 Partajează Postat Iulie 5, 2010 ma poate ajuta cineva cu o biblioteca pentru orice dioda de 100V/1A?si cu un tranzistor C3866?multumesc Link spre comentariu
cirip Postat Iulie 6, 2010 Partajează Postat Iulie 6, 2010 Schema simulata in OrCAD/PSpice Student 9.1.Tranzitorul/diodele nu sunt ce trebuie ptr ca nu am modele, dar ptr simulare merge. Link spre comentariu
em2006 Postat Iulie 10, 2010 Partajează Postat Iulie 10, 2010 Pt damblagitu:Te rog posteaza aci ce m-ai intrebat pe privat, pentru ca n-am inteles (lipseste contextul), dar poate inteleg ceilalti.Cu capture si layout te pot ajuta, dar cu simulari nu, intreaba-l pe cirip, dar tot aici, ca sa beneficieze toti de raspunsuri, asa e frumos. Link spre comentariu
Vizitator damblagitu Postat Iulie 11, 2010 Partajează Postat Iulie 11, 2010 am o problema in orcad orice transformator as folosi imi da urmatoarele erori: ERROR -- Less than 2 connections at node N125130 ERROR -- Less than 2 connections at node N014330 schema nu am facuto eu este luata dintr-o sursa de alimentare in stand-by uite aici schema : http://rapidshare.com/files/405976720/schema.jpg.html si nu stii unde pot gasi un trafo pentru aceasta schema? multumesc mult de tot Link spre comentariu
cirip Postat Iulie 11, 2010 Partajează Postat Iulie 11, 2010 Ti-am explicat pe privat ca orice transformator nu este altceva decat o colectie de bobine cuplate.Ti-am trimis fisiserul de simulare care merge in PSpice 9 Student Edition.Ti-am trimis si poza cu simularea functionala. Atasez inca o data fisierele.Am impresia ca ma agit degeaba. Cred ca e vremea sa mai citesti si tu cate ceva.[attachment=1]SursaDamblagitu_sch.GIF[/attachment][attachment=0]SursaDamblagitu_plot.GIF[/attachment] Link spre comentariu
Vizitator damblagitu Postat Iulie 11, 2010 Partajează Postat Iulie 11, 2010 Te-am inteles cirip dar de ce imi da eroare la orice trafo?am inteles ce mia-ai explicat Link spre comentariu
cirip Postat Iulie 11, 2010 Partajează Postat Iulie 11, 2010 Fa un print screen la schema care da eroare si posteaza sub forma de gif. Din tipul de eroare suna ca ai terminale neconectate.Schema pe care ti-am dat-o ai reusit sa o simulezi? La mine merge fara probleme, dupa cum ai vazut si in poza. Link spre comentariu
M1Hai Postat Iulie 11, 2010 Partajează Postat Iulie 11, 2010 Aceasta eroare: ERROR -- Less than 2 connections at node NXXXXX apare cand vrei sa simulezi o schema in PSpice, iar in schema respectiva ai o componenta care nu are asociat un model PSpice. In cazul acesta, transformatorul folosit in schema este luat dintr-o librarie non-PSpice (banuiesc ca din libraria Discrete este luat transformatorul), deci nu are un model PSpice. Neavand un astfel de model, la simulare transformatorul este considerat neconectat. Link spre comentariu
Vizitator damblagitu Postat Iulie 11, 2010 Partajează Postat Iulie 11, 2010 multumesc ca miai zis si da este luat din DISCRETE .nu stii un trafo care sa aiba si pspice?C:\Documents%20and%20Settings\Administrator\Desktoptrafo sa nu fie cu priza medianaadica asa cum este in schema asta. Pt cirip:merge schema de la tine dar mi sa zis sa o fac si in capture.de asta ma tot chinui incontinu oricum iti multumesc mult Link spre comentariu
caddyct Postat Iulie 11, 2010 Partajează Postat Iulie 11, 2010 Am si eu aceeasi problema in Orcad.Mentionez ca e vorba de versiunea 16.2In incercarea de a simula o schema in PSpice imi da eroarea "Cannot initialize profile".Idei? Link spre comentariu
M1Hai Postat Iulie 11, 2010 Partajează Postat Iulie 11, 2010 Pentru transformatorul luat din libraria Discrete cred ca se poate asocia un model PSpice,dar trebuie sa cunosti parametrii transfomatorului. Despre modele PSpice pentru transformatoare vezi aici sau aici sau in pdf-ul atasat. Pentru rezolvarea erorii "Cannot initialize profile" click here . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum