Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

nu pot simula nici o schema in orcad

Vizitator damblagitu

Postări Recomandate

Vizitator damblagitu

Sal am instalat orcad mai multe versiuni si am aceeasi problema; fac schema in Capture , si cand vreau sa o simulez daca dau new simulation profile imi cere un fisier "Inherit from an existing profile" si nu am ce fisier sa-i dau. ma poate ajuta cineva?

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cirip

6

• M1Hai

3

• caddyct

2

• bogdan_

1

Top autori în acest subiect

Citeste si pe aici: http://www.del.ufms.br/demotut.pdf , capitolul 3.

Eu nu folosesc OrCAD ptr simulari. De fapt OrCAd e impropriu spus. Simulatorul este PSpice. Ce versiune folosesti? Daca e versiunea 9.1, foloseste Schematics, nu Capture ptr editarea schemei. E mult mai simplu de lucrat cu ea. Sau, si mai simplu, LTSpice. E o bijuterie si cu ala te pot ajuta. Orcadul il folosesc numai ptr cablaje.

Link spre comentariu

Pt damblagitu:Te rog posteaza aci ce m-ai intrebat pe privat, pentru ca n-am inteles (lipseste contextul), dar poate inteleg ceilalti.Cu capture si layout te pot ajuta, dar cu simulari nu, intreaba-l pe cirip, dar tot aici, ca sa beneficieze toti de raspunsuri, asa e frumos.

Link spre comentariu
Vizitator damblagitu

am o problema in orcad orice transformator as folosi imi da urmatoarele erori:

ERROR -- Less than 2 connections at node N125130

ERROR -- Less than 2 connections at node N014330

schema nu am facuto eu este luata dintr-o sursa de alimentare in stand-by

uite aici schema : http://rapidshare.com/files/405976720/schema.jpg.html

si nu stii unde pot gasi un trafo pentru aceasta schema?

multumesc mult de tot

Link spre comentariu

Ti-am explicat pe privat ca orice transformator nu este altceva decat o colectie de bobine cuplate.Ti-am trimis fisiserul de simulare care merge in PSpice 9 Student Edition.Ti-am trimis si poza cu simularea functionala. Atasez inca o data fisierele.Am impresia ca ma agit degeaba. Cred ca e vremea sa mai citesti si tu cate ceva.[attachment=1]SursaDamblagitu_sch.GIF[/attachment][attachment=0]SursaDamblagitu_plot.GIF[/attachment]

Link spre comentariu

Fa un print screen la schema care da eroare si posteaza sub forma de gif. Din tipul de eroare suna ca ai terminale neconectate.Schema pe care ti-am dat-o ai reusit sa o simulezi? La mine merge fara probleme, dupa cum ai vazut si in poza.

Link spre comentariu

Aceasta eroare: ERROR -- Less than 2 connections at node NXXXXX apare cand vrei sa simulezi o schema in PSpice, iar in schema respectiva ai o componenta care nu are asociat un model PSpice. In cazul acesta, transformatorul folosit in schema este luat dintr-o librarie non-PSpice (banuiesc ca din libraria Discrete este luat transformatorul), deci nu are un model PSpice. Neavand un astfel de model, la simulare transformatorul este considerat neconectat.

Link spre comentariu
Vizitator damblagitu

multumesc ca miai zis si da este luat din DISCRETE .nu stii un trafo care sa aiba si pspice?C:\Documents%20and%20Settings\Administrator\Desktoptrafo sa nu fie cu priza medianaadica asa cum este in schema asta.

Pt cirip:merge schema de la tine dar mi sa zis sa o fac si in capture.de asta ma tot chinui incontinu oricum iti multumesc mult

Link spre comentariu

Am si eu aceeasi problema in Orcad.Mentionez ca e vorba de versiunea 16.2In incercarea de a simula o schema in PSpice imi da eroarea "Cannot initialize profile".Idei? :jytuiyu

Link spre comentariu

Pentru transformatorul luat din libraria Discrete cred ca se poate asocia un model PSpice,dar trebuie sa cunosti parametrii transfomatorului. Despre modele PSpice pentru transformatoare vezi aici sau aici sau in pdf-ul atasat.

Pentru rezolvarea erorii "Cannot initialize profile" click here .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări