Bogdi16 Postat August 26, 2005 Partajează Postat August 26, 2005 SalAm un amplif pe 2 canale 2x100 la care ascult 2 boxe facute de mine cu Sb-8. pe 8 ohmi Amplifu azi l-am adus, cand i-am dat drumu la muzica am realizat ca bassu pe un canal este mult mai puternic ba chiar prea puternic cand pe celelalalt canal suna perfect. Membrana la dif are o cursa mult prea mare. Care poate fii problema cu, canalul respectiv ?? Am schimbat boxele de pe un canal pe altu si a facut la fel. Deci boxele nu au nimik ! THX Link spre comentariu
Sharky Postat August 26, 2005 Partajează Postat August 26, 2005 Inverseza intrarile..poate e de la sursa de semnal... Link spre comentariu
C0B Postat August 26, 2005 Partajează Postat August 26, 2005 Scuze de offtopic.Sharky mane..am vazut semnatura ta si de 5 minute ma prapadesc de ras..prea tare.On topic.Ai verificat sa nu fi cablat aiurea boxa ? Link spre comentariu
Bogdi16 Postat August 26, 2005 Autor Partajează Postat August 26, 2005 Am verificat boxele de 2 ori nici una nu e defazata toate sunt legate bine. O sa trag o privire la intrari in amplif sa nu fie inversate.Astept alte sfaturi.THX Link spre comentariu
Bogdi16 Postat August 28, 2005 Autor Partajează Postat August 28, 2005 i posibil sa ma fure un condensator de intrare? Link spre comentariu
Bogdan Postat August 28, 2005 Partajează Postat August 28, 2005 Acest lucru este perfect normal daca amplifu este stereo s-au mai bine zis daca sursa de semnal este stereo. La stereo sunt doua canale pe care pe care vin semnale diferite, pe un canal vine mai mult bas iar pe celalalt mai multe inalte. Aceste semnale diferite recompun sunetul original. Deci stai linistit ca nu-i nici o problema. Si la mine se aude la fel (am ampliful legat la calculator, placa de sunet STEREO), si de altfel tot la fel se aude la toti prietenii mai care au statii legate la calculator Daca s-ar auzi la fel ambele canale atunci ar fi mono. Link spre comentariu
Bogdi16 Postat August 28, 2005 Autor Partajează Postat August 28, 2005 Omule sa stii ca se poate sa ai drepate. Sunetul scos este super clar si aproape lipsit de disorsiuni. Am fol faderul si diferenta de bass dintre canale este evidenta dar cand merg ambele boxe desii nu sunt facute cu difuri de firma sunetul este f clar si puternic (tin sa specific ca nu am montate ink nici un filtru deci dif Sb8 merge pe toate frecventele momentan pana fac si filtrul) Deci e posibil sa nu fie nici un defect ci sa mearga asa de la mama natura? Ar fii interesant Ms de ajutor, oricum o sa ma mai interesez sa fiu sigur de treaba asta! Link spre comentariu
Vizitator Loft Postat August 28, 2005 Partajează Postat August 28, 2005 Ca sa scapi de dubii incearca sa faci sunetul mono inainte sa intre in amplif, fie din player fie unind firele de semnal ale celor doua canale (sa ma corecteze cineva daca nu e recomandata a doua solutie). Sau macar incearca cu cat mai multa muzica. Ar fi chiar culmea sa sune TOATA la fel! (de fapt nu are cum!) Link spre comentariu
razvan_paul Postat August 28, 2005 Partajează Postat August 28, 2005 Nu stiu daca e bine sa uneasca firele, dar poate sa puna iesirea de la un singur canal pe ambele intrari. Link spre comentariu
Bogdi16 Postat August 29, 2005 Autor Partajează Postat August 29, 2005 Nu stiu daca e bine sa uneasca firele, dar poate sa puna iesirea de la un singur canal pe ambele intrari.Si dak fac cum zici tuh ce rezolv? i ca si cum as lega boxele pe un singur canal.Oricum am fol optiunea mono de pe amplif dar la fel bass mai tare pe o parte!!!!!! Dak cobor bassul din amplif atunci iti dai seama mai greu dar dak i dau tare membrana de la Sb8 are o cursa mult prea mare! nu spun si celalalt canal scoate bass dar nu se compara! Link spre comentariu
radu25 Postat August 29, 2005 Partajează Postat August 29, 2005 Inverseaza intrarile in amplif. daca problema se muta pe celalta boxa atunci e din sursa de semnal. Daca ramane pe acelasi canal verifica filtrele trece banda de la intrarile celor doua canale. sa fie la fel. daca sunt la fel schimba totusi condensatorii de la intrare. Eposibil ca unul sa fie devalorizat. Link spre comentariu
Bogdi16 Postat August 29, 2005 Autor Partajează Postat August 29, 2005 OkMs mult de ajutor o sa vad ce rezolv ;)Ms din nou. Link spre comentariu
Bogdi16 Postat August 29, 2005 Autor Partajează Postat August 29, 2005 Sugurantele ar putea avea vreo vina. Caci acuma fol sigurante de 8 ohmi cand ampu are nevoie de 4 ohmi care si astea sunt litate ca s-au ars.O sa le schimb sa vad dak este vreo diferenta caci totusi tre sa le schimb. Link spre comentariu
adi_0106 Postat August 29, 2005 Partajează Postat August 29, 2005 sigurantele se masoara in ohmi ??? :w00t: :w00t: eu stiam ca se masoara in Amperi - cati amperi suporta pana sa se arda Link spre comentariu
Vizitator Postat August 29, 2005 Partajează Postat August 29, 2005 Nu e normal sa ai basul mai puternic intr-una din boxe. La sistemele stereo amplificatoarele trebuie sa fie IDENTICE ... Incearca cum ti s-a spus, sa inverserzi intrarile pentru a determina daca nu cumva primesti semnalul cu bass mai puterinc pe unul din canale.Daca semnalul e "bun" adica nu ai bas mai puterinc pe unul din canale atunci verifica 1) Condensatoarele de pe intrare2) Condensatoarele din reteaua de reactie negativa3) Eventualul condensator de cuplaj al difuzoarelor. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum