Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Embedded linux

izua

Postări Recomandate

Cred că aici e locul potrivit, nu, after all, e forum de electronică?

S-a jucat cineva cu un linux pe un device embedded? Singura mea tangență a fost în simulator isis, cu uclinux, care evident e cam muci fără rețea.

În schimb, mă bate gândul să iau așa ceva:

http://bifferos.bizhat.com/

S-ar folosi, spre exemplu, cu un kernel custom în distribuție gentoo, iar tot ce îi trebuie lui s-ar compila separat, pe calculatoare mai puternice. Avantajul e că e pe set de instrucțiuni ia-86, deci probleme minime de cross-compilare. O jucărie din asta pusă să comande un strung/cnc ar face minuni.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• MifTy

2

• izua

2

Top autori în acest subiect

hm...mi se părea cunoscut nichul (bifferos) de undeva... şi n-a durat mult să-mi aduc aminte de unde: când mă agitam să resoftez routerul vechi (edimax br nu mai ştiu cum), l-am găsit printre cei care s-au jucat atâta cu procul din routerul ăla (ADM1502, parcă), c-a ajuns să recompileze dd-wrt pentru el.băgase şi un tutorial prin care înlocuise ledurile alea cu un ecran lcd, nu mai ştiu dacă 1 sau 2x16, şi resoftase bucăţica de cod care se ocupa de ledurile de status, astfel încât lcd-ul preluase sarcina lor, şi câteva chestii în plus... gen trafic, kps, şi alte alea...pe vremea aia tipul găsise o sursă de plăci de router cu adm-ul ăla, plăci care nu fuseseră băgate în carcase, şi avea un site cu tutoriale şi alte alea, în care se expunea metoda ca să transformi routerul ăla în mai orice altceva...una din plăci era sweex... ceva gen LB00002, parcă...caută pe forum, am dat linkurile pe-aici (nu ştiu cât mai sunt de valabile!!!), dar nu mai sunt foarte sigur unde anume: la diy, la hardware... :nebunrau: (nu, nu l-am făcut... luasem aproape imediat alt router, wireless de data asta, şi aveam pe vremea aia destul de puţin timp de stat cu nasul în plăcuţe şi listinguri...)

Link spre comentariu
  • 6 luni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări