DanuAL Postat August 31, 2013 Partajează Postat August 31, 2013 Gude, Stern Austria, etc. - tot un fel de p%&@ calului.In comparatie cu ce se facea acum 4-5 ani, Stern, a clacat rau de tot. Gasesti pietre compatibile si la Einhell. Link spre comentariu
enjoy Postat Noiembrie 24, 2013 Partajează Postat Noiembrie 24, 2013 Burghiele de centruire (forma A, 118 grade) se mai pot ascuti? Link spre comentariu
alin 105 Postat Noiembrie 24, 2013 Partajează Postat Noiembrie 24, 2013 Bineinteles ca se pot reascuti, dar spre deosebire de un burghiu obisnuit la care nu conteaza extrem de mult precizia gauririi -ce conteaza ca un burghiu de 6 face o gaura de 6.13- la strung povestea se schimba.Ascutite din mana, varful burghiului de centruire va fi invitabil deviat de la axa perfecta.Ca urmare gaurirea piesei se va face intrun centru "fals". Daca ascutirea amborelui se face pe o masina dedicata,burghiula va fi ca si nou Link spre comentariu
philiprobz Postat Noiembrie 24, 2013 Partajează Postat Noiembrie 24, 2013 Se prea poate sa gresesc dar parerea mea este ca, desi initial punctul de contact al varfului amborelui cu piesa este usor deviat datorita unei reascutiri imperfecte, prin natura geometriei amborelui acesta face o gaura corecta in cele din urma . Din ce am vazut eu burghiul de centruire nu se lasa tras, furat de gaura asa cum se intampla in cazul burghielor normale. Nu emit pretentii asupra corectitudinii celor spuse dar asta este parerea mea. Link spre comentariu
alin 105 Postat Noiembrie 24, 2013 Partajează Postat Noiembrie 24, 2013 poate la ambori de diametre mai mari sa se produca o oarecare autocentrare datorita geometriei de care spuneai, aparand un efect similar alezarii cu un cutit interior.Dar la ambori mici de 4-6 mm nu prea se intampla asta.O gaura descentrata de ambore genereaza o axa deviata si pentru burghiul normal care urmeaza la gaurire.Si mai depinde si de natura materialului, poate la aluminiu si nefereoase sa fie mai blanda bataia, dar la oteluri.... Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 24, 2013 Partajează Postat Noiembrie 24, 2013 Este corecta presupunerea lui philiprobz. Cu toate astea, gaura nu este perfect centrata, datorita diferitelor erori. Link spre comentariu
DanuAL Postat Noiembrie 24, 2013 Partajează Postat Noiembrie 24, 2013 Cu alte cuvinte, e o pierdere de timp si nu merita sa ascuti amborii, atata timp cat nu-i ascuti corespunzator, pe o masina de ascutit speciala. Pierdere de timp, ma refer ca n-o sa mai dai gaura de centrare CENTRATA, ci vei da o ''gaura'' si atat, iar cand te vei folosi de acea gaura ca sa proptesti piesa in varful rotativ, vei fi surprins ca piesa bate. Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 24, 2013 Partajează Postat Noiembrie 24, 2013 Nu-i adevarat. Exista burghie cu un singur tais. Deci nu conteaza daca prin ascutire manuala s-a creat o anumita nesimetrie. La burghiele de centruire, conteaza in primul rand rigiditatea acestora, iar in acest caz rigiditatea este asigurata printr-un raport minimal intre diametrul dornului burghiului si lungimea lui. Link spre comentariu
enjoy Postat Noiembrie 24, 2013 Partajează Postat Noiembrie 24, 2013 Am ascutit unul de 2.5 si pare sa taie ca nou. Folosesc o masina Gude GBS80, la mana nu m-as fi complicat. Link spre comentariu
DanuAL Postat Noiembrie 24, 2013 Partajează Postat Noiembrie 24, 2013 Nu-i adevarat. Exista burghie cu un singur tais. alea nu-s ptr. dat centre. Discutam de ambori care in general au doua taisuri tocmai ptr. o centruire (mai) precisa. Nu vreau sa va contrazic, dar probe am facut destule si va spun din proprie experienta. Se intampla sa-l reascutiti la polizor, dar nu corect. Veniti cu un alt burghiu mai mare ulterior. Daca varful subtire n-o mers pe centru, burghiul cu cota mai mare o sa fuga/traga si el gresit. Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 24, 2013 Partajează Postat Noiembrie 24, 2013 Doar informativ, burghiele cu un singur tais, sunt utilizate tocmai pentru o centrare mai buna. Cel mai bun argument este acela ca se folosesc in special la gaurirea tevilor unor arme de foc. Altminteri asta este o alta discutie si deci propun sa o incheiem aici si acum, ca fiind offtopica. Link spre comentariu
alin 105 Postat Noiembrie 25, 2013 Partajează Postat Noiembrie 25, 2013 Cum precizam si eu, poate la amborii cu diametru mai sanatos se produce o oarecare autocentrare, dar depinde de strung.Un ambore mai subtire va dansa dupa centrul fals Link spre comentariu
radu cnc Postat Noiembrie 27, 2013 Partajează Postat Noiembrie 27, 2013 Burghiele de centrare le ascut fara probleme din mana si nu sunt probleme in exploatare.Ele dau gaura centrica indiferent practic de ascutire si cum se spunea in postarile de mai sus tine de rigiditatea fixarii lui, chiar daca papusa ar fi descentrata(multe sunt asa chiar daca unii nu stiu asta), el va taia cu un tais si se comporta ca un cutit mic pentru gaura, inevitabil se va centra dupa partea mai mare conica a lui sau se va rupe. Alte variante nu sunt.De regula la centruirea unei gauri se folosesc viteze mari de rotatie. Link spre comentariu
Florin berdila Postat Decembrie 16, 2013 Partajează Postat Decembrie 16, 2013 Din ce pot face un obiect sa pot trasa pe metal fara sa se toceasca varfu sau cum sunt acele cu vidia sau ce o fi va rog mul in a ma ajuta cu raspuns Link spre comentariu
Voltus Postat Decembrie 17, 2013 Partajează Postat Decembrie 17, 2013 Pentru burghie de mici dimensiuni 0.6-3mm eu folosesc ceva asemanator cu asta . Rezultatele sunt foarte bune iar dispozitivul este destul de usor de realizat . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum