Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Fantezia S604A

Vizitator danm3gtr

Postări Recomandate

Vizitator danm3gtr

Am primit aseara un radio promis de un batranel un aparat Fantezia model S604A cu toate lampile in el.L-am luat bucuros sub aripa si i-am facut niste poze dupa care l-am suflat in interior cu aspiratorul.Incerc sa-l repun in functiune, desi omul mi-a spus ca e functional, dar am observat multe defecte, in primul rand priza e varza, 2, ata de la scala nu exista, un difuzor e mancat de "mouşi", un beculet de pe scala mi s-a rupt in mana, si cam atata din prima inspectie rapida.Atasez poze cu el la cateva minute dupa ce l-am primit :d :101

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 25
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• doru3160

6

• YO7DIG

2

• mila

2

• Trabant

2

Top autori în acest subiect

Cu ceva migala si rabdare merita sa-l restaurezi , aparatul arata mai bine decit multe aparate pe care le-am refacut si reparat eu , e de munca dar se poate , succes si unde nu sti intreaba ...

Link spre comentariu

De fapt la aspect e de lucru cel mai mult,dar cum se spunea si mai inainte,au fost aparate mult mai ponosite decat asta,si li s-a redat stralucirea,aici baza e buna,cutia e integra,are si capacele,scala e ok,deci merita restaurat,cu mici investitii materiale si mari investitii de efort,va iesi un aparat frumos.Succes,si asteptam poze cu produsul finit :rade:

Link spre comentariu
Vizitator danm3gtr

O sa incerc prima data sa vad ce rezolv cu elctronica din el, pana acuma cu voltajele e ok..probleme sunt la clape..contacte foarte proaste, rugina multa...si multe..multe...multe :cry: surube de inlocuit.ziceti-mi ceva substanta pentru rugina la surube.Care stiti?si cam cat ar fi in gnrl

Link spre comentariu

Sunt spray-uri degripante la auto,inainte de a apare tot felul pe piata libera,foloseam gazul(petrol lampant),e cam puturos,dar daca ii dai timp sa lucreze(chiar aplicat in mai multe randuri,pe perioada de zile...),face treaba,desi au fost cazuri cand a trebuit folosit burghiu,dat capul la o parte,dat gaura si alt filet...se intampla,nu stai sa te rogi de el,daca dupa ce ai incercat nu se misca sau mai rau,cedeaza capul,se rupe :rade: PS-multe imbinari filetate au cedat dupa ce au fost incalzite,daca nu e pericol pt ce e amplasat in jur,da rezultate si metoda asta(prin incalzire intelegand macar 150 grade,datorita dilatarii si contractarii repetate,exista sansa sa cedeze stratul de oxid,rugina)Succes.

Link spre comentariu

Eu am desfacut multe suruburi ruginite cu otet. Poti incerca oricare dintre variantele domnului "doru3160" si poti incerca si cu otet. La mine a mers foarte usor cu otet.Bafta ! :da :aplauze

Link spre comentariu

Merge cu(aproape) orice acid(otetul e acid acetic diluat)dar exista riscul de corodare si dupa ce ne-am terminat treaba,trebuie facuta o neutralizare corecta cu o baza si apoi spalare cu apa din abundenta...

Link spre comentariu

Pentru degripare se poate folosi cu succes lichidul de frana (DOT2 sau DOT3) romanesc. Se pune o picatura si se lasa cateva ore; eventual se repeta operatia. Atentie ! Lichidul este coroziv. Evitati contactul cu materiale plastice, vopsea etc.(NU FORTATI ! LUATI UN CIOCAN MAI MARE!!) :sparge:

Link spre comentariu

Pentru degripare se poate folosi cu succes lichidul de frana (DOT2 sau DOT3) romanesc. Se pune o picatura si se lasa cateva ore; eventual se repeta operatia. Atentie ! Lichidul este coroziv. Evitati contactul cu materiale plastice, vopsea etc.(NU FORTATI ! LUATI UN CIOCAN MAI MARE!!) :sparge:

Da ajuta si lovirea usoara a capului surubului dupa ce lichidul folosit a stat minim 15 min.
Link spre comentariu
Vizitator viobio

O sa incerc prima data sa vad ce rezolv cu elctronica din el, pana acuma cu voltajele e ok..probleme sunt la clape..contacte foarte proaste, rugina multa...si multe..multe...multe :cry: surube de inlocuit.ziceti-mi ceva substanta pentru rugina la surube.Care stiti?si cam cat ar fi in gnrl

cu ce o sa incepi depanarea ?cu ce etaj?
Link spre comentariu
Vizitator vdrapaca

cu ce o sa incepi depanarea ?cu ce etaj?

Interesanta intrebare, privind schema. :da As incepe cu demontarea transformatoarelor de alimentare si de iesire. Apoi cu ... o baie buna a intregului sasiu, apoi uscarea cu feonul a circuitelor acordate si cam a tot ceea ce inseamna bobina. Apoi as lasa sasiul la dospit vreo 3-4 zile (a se citi "la uscat"). In timpul asta as curata, grosier, carcasa. As trece apoi la curatirea si cosmetizarea pieselor "grele" transformatoarele, klavirul si CV-ul.- apoi as reface alimentatorul ca sa am cu ce sa alimentez comod aparatul. Prin alimentator inteleg si tot ce ceea ce tine de condensatoare de filtrare si decuplare corespunzatoare etajelor din aparat.- apoi urmeaza amplificatorul de AF ca sa baraie ceva acolo, - apoi as merge spre detectorul MA si FI - un fir agatat pe diverse puncte calde ale circuitelor cuplate ar trebui sa imi ofere ceva posturi arabesti...- apoi OL - apoi ARF (care este si mixer). Dupa ce am partea electronica functionala, as trece la carcasa, dar acolo e opera de arta si se realizeaza mai greu.Alte optiuni, cu motivatiile aferente?BAFTA!
Link spre comentariu
Vizitator danm3gtr

Am verificat amplificarea care este ok deocamdata.Am inceput prin a inlocuit toate firele alea vechi si darapanate cele mai importante, cu voltaje mari, antena, intrarea catre amplificare din sasiu, difuzorul aditional firele de pe trafuri, ca sa arate mai a altcumva.O sa imi aduca maine cineva niste surse terminate, din care o sa-mi iau piese ca sa inlocuiesc pe dedesubtu lui.Sasiul l-am facut cu un smirghel ceva mai dur, ca la rugina de pe el...nici cu smirghelu meu nu am scos chiar tot dar macar sa nu-mi infectez birou cu de toate.Lampile sunt ok in sensu ca am pus ech81 si ebf81 in darclee-ul meu s643a si merg toate in regula.Ochiul magic nu stiu cu s-a facut ca s-a rupt filamentul.Daca il lovesc incet vad cum face scanteie la filament.L-am inlocuit.Din trafu de iesire nu stiu ce sa zic...arata foarte rau...tolele sunt indoite si se desfac usor din varful trafului, dar de sunat..suna.Traful de alimentare e ok voltajele cerute merg.O sa mai atasez niste poze, acuma fac doar in gros...in mare...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări