Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ferro-fluid tweeter

cristimm

Postări Recomandate

• Răspunsuri 47
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Shambala

7

• gauss

5

• Mircea

4

• costy2011

4

Cine a urmarit topicul cu incintele Monacor, a remarcat ca fac referire chiar acolo la problematica raspunsului in spectrul inaltelor.

In cazul acela, nu s-a ajuns in punctul in care sa se lucreze la filtre, ce vreau sa subliniez insa este ca orice discutie referitoare la raspunsul in frecventa/amplitudine, fara un context clar, masurat, controlat si confirmat obiectiv, este lipsita de sens.

A fost atat scandal pentru afirmatii lipsite de fond. Ca tipa mai tare, ca tipa mai putin tare... ce inseamna mai tare?

Un headroom suficient de consistent din partea amplificatorului, poate atrage cu sine contextul si conditiile de a face scrum un TW, nu mai vorbim de relativul si subiectivul efect pe care il are ferofluidul asupra raspunsului. In contextul in care discutam de puteri electrice mici si traductoare cu eficienta extrem de mare, excludem din start utilizarea ff.

Nu stiu daca am fost suficient de clar, rezultatul Monacor este ca la un 120W electric, efectiv nu rezisti in proximitatea lor, si asta in aer liber, iar eu am ajuns in situatia in care trebuie sa trag foarte tare in jos mediile-inaltele. Cel mai probabil cu un filtru performant, l-pad, s.a.m.d. Si atunci, oare, de unde discutia asta cu influenta negativa a ff-ului?

Am dovedit noi oare prin masuratori si determinari obiective ca the end product incinta acustica X, pusa la punct si masurata, aduce argumente contra?

Am uitat oare ce reprezinta si ce implica stiinta?

Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...

Driverele profesionale nu au ferrofluid , deci daca ar fi fost pe bune teoria despre acel lichid , l-ar fi pus de exemplu B&C , Celestion, etc ... dar este utilizat defapt in unele tweetere hi-fi de putere mica , si chiar s-a demonstrat ca in timp se usuca , iar sunetul pe inalta devenea mai incet ! rezolvarea a fost simpla, s-a curatat spatiul intrefier , iar inalta se auzea mult mai bine ! Faza cu incinsul bobinei nu are legatura cu lichidul , atata timp cat la distorsiuni oricum se arde usor bobina si daca ar avea ferrofluid 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări