Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ferro-fluid tweeter

cristimm

Postări Recomandate

@ adi_ady  - eu am zis ca poti scrie orice doresti sa ne transmiti, dar trebuie sa intelegi sa o faci in subiectul tau.

Tot ce este off-topic aici va fi sters in 24 de ore.

Poti sa deschizi alt subiect si mut eu acolo posturile.

Editat de Shambala
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 47
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Shambala

7

• gauss

5

• Mircea

4

• costy2011

4

salut tuturor,

am doua perechi de boxe acasa si la ambele,twiterele au ferro-fluid in ele.cu inima stransa am desfacut prima pereche sa le schimb ff.in functie de diametrul difuzorului gasiti seringi gata preparate cantitativ.atentie!!!exista ff special.eu am luat din ro de prin cluj parca.concluzia:merita!acum sunetul este mult mai clar.detaliile sonore sunt mult mai accentuate.

daca cineva este interesat sa faca operatia asta,vin cu detalii.

IMG_0832.jpg

IMG_0833.jpg

IMG_0834.jpg

IMG_0845.jpg

IMG_0846.jpg

IMG_0847.jpg

IMG_0829.jpg

IMG_0830.jpg

IMG_0831.jpg

Editat de costy2011
incarcare poze
Link spre comentariu

Nu stiu de ff fals.

eu am cumparat de aici:https://www.poweraudio.ro/ferofluid_driver_1_inch?search=ferrofluid,sunt foarte seriosi.

mai mult a costat transportul.tot acolo gasesti mai multe date depre ff.momentan am vazut ca nu este pe stoc dar sunt sigur ca gasesti si in alta parte.pe e-bay este mult mai scump.

oricum,eu am simtit diferenta la sunet.ca si termen de comparatie:asculti muzica la niste casti sony de buget mediu dupa care treci pe audio technica.

procedeul este foarte simplu:demontezi driverul(eu am trasat semn pe spate-magnet si corpul bobinei ca sa fie prins in acelasi loc).scoti suruburile driver-ului cu atentie sa nu scape surubelnita in calota si tragi usor in exterior in asa fel incat sa iasa din intrefier.dupa asta introduci hartie de imprimanta in intrefier si practic "aduni'ce a ramas din ff.

cu putin alchool izopropilic diluezi ce a mai ramas in intrefier,aduni tot cu hartia.astepti sa se usuce.cand ai apropiat seringa cu ff de magnet o sa vezi ca ff se duce singur in intrefier,acolo unde-i este locul.

pentru reasamblare,nu mai este nevoie sa-ti spun ce ai de facut.

spor la treaba!

Link spre comentariu

Exact despre ff-ul de la pwa s-a pretins ca este un ulei nenorocit care nu face decat sa franeze bobina tweeterului. Tu nu ai citit posturile care ulterior au iscat scandalul din acest subiect ?  (acum sunt sterse de autor)

Link spre comentariu

nu,nu am apucat sa le citesc.in situatia asta.........ce pot sa zic?

eu am venit aici sa va impartasesc experienta mea.sincer,nu trebuiau sterse decat daca incalcau anumite reguli.

ideea este ca in acelasi timp cu mine,a cumparat si un coleg de la munca.diferenta de sunet a simtit-o si el.are niste drivere destul de scumpe(nu mai stiu ce brand)si nu s-a plans pana acum.

Link spre comentariu

Am citit putin in diagonala, ce am remarcat este ca multi din useri nu si-au pus problema cum dracului un ulei fara particule feromagnetice in amestec, ar putea sta un suspensie un campul magnetic din intrefier. Interesanta lectura.

La fel de putini inteleg ce temperaturi poate sa atinga infasurarile unul traductor altminteri destul de compact, in cazul de fata un TW. 

Nu mai discutam de avantaje. Niste idioti inginerii care l-au propus, de la bun inceput...

Succes!

https://en.wikipedia.org/wiki/Ferrofluid

Starting in 1973, ferrofluids have been used in loudspeakers to remove heat from the voice coil, and to passively damp the movement of the cone. They reside in what would normally be the air gap around the voice coil, held in place by the speaker's magnet. Since ferrofluids are paramagnetic, they obey Curie's law and thus become less magnetic at higher temperatures. A strong magnet placed near the voice coil (which produces heat) will attract cold ferrofluid more than hot ferrofluid thus pulling the heated ferrofluid away from the electric voice coil and toward a heat sink. This is a relatively efficient cooling method which requires no additional energy input.[11]

Bob Berkowitz of Acoustic Research began studying ferrofluid in 1972, using it to damp resonance of a tweeter. Dana Hathaway of Epicure in Massachusetts was using ferrofluid for tweeter damping in 1974, and he noticed the cooling mechanism. Fred Becker and Lou Melillo of Becker Electronics were also early adopters in 1976, with Melillo joining Ferrotec and publishing a paper in 1980.[12] In concert sound, Showco began using ferrofluid in 1979 for cooling woofers.[13] Panasonic was the first Asian manufacturer to put ferrofluid in commercial loudspeakers, in 1979. The field grew rapidly in the early 1980s. Today, some 300 million sound-generating transducers per year are produced with ferrofluid inside, including speakers installed in laptops, cell phones, headphones and earbuds.[14]

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Păi ce ne mai miră ?  Dacă o siguranţă se tot arde, de ce să nu pui un cui solid în loc ?  Aşa şi cu ferofluidul.....dacă fraierii ăia de producători nu şi-au dat seama (?) că el influenţează într-o anumită măsură sunetul, noi suntem mai şmecheri şi-l scoatem.Ce dacă se va încinge bobina ? Să trăiască şi bobinatorii...

Pe principiul ăsta, poţi scoate catalizatorul unei maşini şi motorul se simte mult mai bine, chiar va ,,trage,, mai bine.....dar maşina va polua în draci.Fiindcă se poate, nu ?

Editat de validae
Link spre comentariu

Prima aplicatie a lichidului magic am constatat - o in 1981 , am cumparat dintr - o consignatie un amplituner cu boxe Panasonic pe 2 cai , cele cu tweeterul iesit in afara cutiei , cu lamele ca de radiator si aplecate usor in jos , forma rectangulara , culoare argintie . Probabil  n - as fi aflat despre ... , dar era pe spatele fiecarei boxe o notitza destul de succinta , care pomenea  despre . Adevarul este ca sunau bine , 50 W declarati , 25 W amplitunerul , fara " gauri " in sunet , probabil basul era de banda larga , desi avea suspensie de buret . Ma rog , unul negru , dens , mai aproape de un caucius spongios . Membranele albe , calota argintiu mat , aratau interesant . Am tinut ansamblul vreo 2 ani , apoi l - am cedat unei cunostiinte care ma exaspera , la fiecare vizita imi facea propuneri . Despre amplituner , sa - l achizitioneze . 

Editat de gauss
Link spre comentariu
Acum 3 ore, validae a spus:

Pe principiul ăsta, poţi scoate catalizatorul unei maşini şi motorul se simte mult mai bine, chiar va ,,trage,, mai bine.....dar maşina va polua în draci.Fiindcă se poate, nu ?

Analogia asta nu e bună pentru că motorul unei mașini chiar va câștiga putere fără catalizator (evacuarea gazelor se face mai rapid fără...)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări