gauss Postat Octombrie 14, 2019 Partajează Postat Octombrie 14, 2019 Nu - i mai transmit , ca se supara daca - i spun ca e ghiolban . Link spre comentariu
Mircea Postat Octombrie 14, 2019 Partajează Postat Octombrie 14, 2019 Ferro-fluidul liniarizeaza impedanta difuzorului, printre altele. Ceea ce e bine. 1 Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 14, 2019 Partajează Postat Octombrie 14, 2019 Acum 1 minut, Thunderer a spus: Ferro-fluidul liniarizeaza impedanta difuzorului, printre altele. Ceea ce e bine. Nu asta ne intereseaza ! Mai mult ne intereseaza sunetul unui driver . Cel cu ferrofluid se aude mai incet decat ala simplu ! Fa test cu doua difuzoare la fel si o sa auzi diferenta ! Daca un tweeter este folosit corect , pana in pragul de distorsiuni , nu moare niciodata ! Link spre comentariu
Усилитель Postat Octombrie 14, 2019 Partajează Postat Octombrie 14, 2019 Nu stiam de tweetere cu ferrofluid , am montat difuzoare Pioneer de bas inca in 1994 ,intr-o masina ,pe pervazul din spatele scaunelor din spate ,sunau mai tare decat suratele de aceasi dimensiuni si wataj.Ferrofluidul asigura racire in plus dar rolul principal pt care s-au dezvoltat a fost intarirea fortei cimpului magnetic ,aerul este rau conductor in acest sens.Mici bilute de metal ,in general o forma de ferita sunt imbracate in invelis de plastic si amestecate cu un lichid ,de obicei ulei . Link spre comentariu
Mircea Postat Octombrie 14, 2019 Partajează Postat Octombrie 14, 2019 E foarte important pentru amplificator sa vada o impedanta liniara. Nu detaliez de ce. Ca fapt divers, am tweetere cu ferro-fluid si le-am pus l-pad caci se auzeau prea tare. Deci? Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 14, 2019 Partajează Postat Octombrie 14, 2019 (editat) Pai ele se aud tare , pentru ca dai tare in ele cu amplificatorul ! Anuleaza corectorul de ton , sa fie totul pe 0 . Dai volum la sfert sa se auda totul clar si scoate lichidul dintr-un tweeter ( cel din stanga de exemplu ) . Pune o melodie originala WAV ( originala inseamna fara pierderi si sa aiba minim 60 Mb o melodie de 5 min) . Cu volumul fixat la sfert si din sursa si din amplificator , executa balans stanga dreapta ...ai sa auzi diferentele ! Editat Octombrie 14, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
Haralambie Postat Octombrie 14, 2019 Partajează Postat Octombrie 14, 2019 (editat) Il propun pe adi_ady moderator pe rubrica de boxe. Se vede ca se implica, are argumente si urechi de masurare. Editat Octombrie 14, 2019 de Haralambie Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 14, 2019 Partajează Postat Octombrie 14, 2019 (editat) :))) Doamne ajuta ! Obsesia de boxe o am din copilarie , dar facultatea de electronica ,pe departe Editat Octombrie 14, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
Mircea Postat Octombrie 14, 2019 Partajează Postat Octombrie 14, 2019 Nu am balans la amplificator. Difuzorul de joase (testat) avea SPL de 96dB. Mult peste cel al tweeterului (89dB). Nu scot fluidul caci va trebui sa-i liniarizez eu impedanta apoi. Ca fapt divers, mai toate proiectele de boxe de pe net au L-pad, ma gandesc acum ca toti au corectoare de ton reglate aiurea sau nu. Intreb, nu emit generalitati. Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 14, 2019 Partajează Postat Octombrie 14, 2019 (editat) Pai tu crezi ca muzica de exemplu , se asculta pe corectii de ton ? Sau liniar , fara corector ? O boxa buna , trebuie sa sune bine pe liniar , deci daca ridic inaltele , deja am coloratura proasta si muzica nu se aude original . Editat Octombrie 14, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
Haralambie Postat Octombrie 14, 2019 Partajează Postat Octombrie 14, 2019 Acum 22 minute, adi_ady a spus: :))) Doamne ajuta ! Obsesia de boxe o am din copilarie , dar facultatea de electronica ,pe departe Incercati sa va adresati conducerii, eu va sustin am si vechime. Puteti incepe un topic va rog cu alte lucruri constatate? Presupun ca sunt multe persoane ce pot invata. Link spre comentariu
Mircea Postat Octombrie 14, 2019 Partajează Postat Octombrie 14, 2019 Adi, eu ascult cu moderatie. Ceea ce-mi reprosezi nu se aplica. D-aia ma intereseaza liniaritatea, nu racirea. Dar cred ca nu vom converge catre un consens. E OK, ne exprimam opinii la subiect. Link spre comentariu
Shambala Postat Octombrie 14, 2019 Partajează Postat Octombrie 14, 2019 Da, glumeste. Exista doi moderatori la aceasta rubrica, iar activitatea este destul de modesta. Pe de alta parte nu va opreste nimeni sa scrieti despre orice experiente si / sau cunostinte doriti sa impartasiti. Singura rugaminte este sa aveti la indemana si argumente sau material bibliografic pt demonstrarea unor eventuale afirmatii controversabile. Link spre comentariu
icar Postat Octombrie 14, 2019 Partajează Postat Octombrie 14, 2019 De obicei nu asculti muzica intr-un spatiu ideal. Asta inseamna ca ai reflexii, in faza sau nu, absorbtii. Pentru asta sunt corectoarele. Nu poti asculta un semnal linuar in conditii neliniare. Racire bobinei are importanta cind debitezi 100 W pe sarcina de 100 W. Daca mergi cu 2 W, nu ai ce raci. Impedanta unui dufuzor nu este liniara functie de frecventa. Nu cred ca e o noutate. In fine, multe le gasesc gaselnite comerciale, atita timp cit prea putini audiofili au ureche de dirijor! Link spre comentariu
Stef Postat Octombrie 14, 2019 Partajează Postat Octombrie 14, 2019 (editat) MUSCA-N LAPTE! Sony a fost firma care a echipat navetele americane din programul Spate Shuttle cu difuzoare cu fluid feromagnetic. Deci utilizarea fluidului e mult mai veche. Am auzit și de difuzoare japoneze de la începutul anilor 70... Editat Octombrie 14, 2019 de Stef Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum