Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ferro-fluid tweeter

cristimm

Postări Recomandate

• Răspunsuri 47
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Shambala

7

• gauss

5

• Mircea

4

• costy2011

4

Parca e vorba de un fel de ulei-gel-vaselina ce umple spatiul de intrefier cu tot cu bobina mobila si usureaza racirea in cazul tweeter-elor. N-am auzit sa se foloseasca in cazul difurilor de medii sau bass dar nu e exclus.

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...

ar mai fi de spus ca inafara de racirea difurilor mai au un rol , acela de a mari randamentul difului , prin umplerea spatiului gol dintre piesele polare si bobina cu materialul magnetic pe care il contine (un fel de pulbere fina de fier) Deci are 2 proprietati magnetica si de disipare a caldurii bobinei.Sa ma corecteze cineva dak gresesc. Cand eram mic un prieten a facut cateva experimente punand vaselina siliconica in difuzoare rezultatele au fost spectaculoase as putea spune , difurile au putut fi forjate f tare, dar ca efect contrar puterea aplicata trebuia sa fie destul de mare ca sa poata urni membrana si pe frig trebuia ca vaselina sa se incalzeasca. In acest caz a fost vba doar de disipatie termica ar mai fi trebuit ca vaselina sa fie amestecata cu pulbere metalica magnetica care nu s-a gasit (nu merge cu pilitura de fier) Mai nou tot ferofluidul este utilizat la unitatile optice in bobinele care misca lentila laserului

Link spre comentariu
  • 13 ani mai târziu...

O porcarie ! Se aude mai incet tweeter-ul daca puneti ferrofluid , am facut eu experienta cu doua difuzoare identice la acelasi volum ! Tweeter-ul fara ferrofluid se auzea mai clar si mai tare , probabil acel lichid este pentru dat la maxim forja ca sa reziste mai mult bobina .

Link spre comentariu

La boxele mele(Magnat Monitor 800) tweeterele au ferofluid, raspunsul pe inalte e foarte ok, nimic de reprosat, in plus pare o solutie durabila, nu s-a schimbat deloc in 12 ani.

Link spre comentariu

"gauss" Nu inteleg la ce te referi !  Eu acum am citit acest topic si experienta de care am spus am facut.o in urma cu un an . Este bine sa stie lumea ce inseamna acest ferrofluid , mai ales pentru ceea ce gasesti pe piata !  Unele difuzoare de inalte, au din fabrica acel lichid , dar altele nu ! Deci alea care nu il au din fabrica , nu necesita ferrofluid ca mai rau se aud !

Acum 2 minute, Spitfire a spus:

La boxele mele(Magnat Monitor 800) tweeterele au ferofluid, raspunsul pe inalte e foarte ok, nimic de reprosat, in plus pare o solutie durabila, nu s-a schimbat deloc in 12 ani.

Te inseli ! Este deja aproape uscat !  Scoate calota afara si curata bine lichidul . O sa simti diferenta mare la sunet !

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Ferrofluidul impiedica bobina sa se miste ! Chiar daca vorbim despre tweeter , bobina lui se misca dar nu se vede cu ochiul liber , insa cu ferrofluid este blocata , iar sunetul nu este la fel de clar ,ca si cand bobina este libera !  Este adevarat ca acel lichid are rolul doar de conductor termic , dar nu si rol

de imbunatatire al sunetului

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
Acum 20 minute, adi_ady a spus:

"gauss" Nu inteleg la ce te referi !  Eu acum am citit acest topic si experienta de care am spus am facut.o in urma cu un an . Este bine sa stie lumea ce inseamna acest ferrofluid , mai ales pentru ceea ce gasesti pe piata !  Unele difuzoare de inalte, au din fabrica acel lichid , dar altele nu ! Deci alea care nu il au din fabrica , nu necesita ferrofluid ca mai rau se aud !

Te inseli ! Este deja aproape uscat !  Scoate calota afara si curata bine lichidul . O sa simti diferenta mare la sunet !

Pai am scris foarte clar . Nu stiu ce experiente ati facut ( spuneti ca acum un an , in prima postare la care am raspuns nu reiese ) . Eu am folosit ( la niste boxe SONY , cu doua cai si membrana pasiva ) , si am fost multumit . Le - am pastrat cativa ani ( cu fluidul magnetic ) , le aveam de mult , fara fluid , si le - am instrainat . Dupa " fluidizare " , cativa ani . Merg si acum , noul proprietar e multumit . N - am nevoie sa citesc pe  - aici ( " sa stie lumea " ) , sunt multe surse de informare , lucrurile s - au petrecut deja . Multumit si dvs . ? ...

Editat de gauss
Link spre comentariu

N - am ce sa mai fac . E tarziu ... , dar am sa - i transmit noului proprietar . Acum ascult mai mult la casti . Niste Koss , si un minidisk SONY , am fidelitate destula . Zic si eu ...

Editat de gauss
Link spre comentariu

Subiectul acestui topic este uleiul ferrofluid , si repet , a fost pus acolo tocmai pentru ghiolbanii care dau la maxim si in distorsiuni , poate poate , mai are putina scapare , saraca bobina !

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări