cristimm Postat August 26, 2005 Partajează Postat August 26, 2005 Poate cineva sa imi spuna ce inseamna "ferro-fluid"? Este vorba chiar despre un fluid in tweeter? La ce ajuta exact? Link spre comentariu
DorinD Postat August 26, 2005 Partajează Postat August 26, 2005 Parca e vorba de un fel de ulei-gel-vaselina ce umple spatiul de intrefier cu tot cu bobina mobila si usureaza racirea in cazul tweeter-elor. N-am auzit sa se foloseasca in cazul difurilor de medii sau bass dar nu e exclus. Link spre comentariu
Mircea Bartic Postat August 26, 2005 Partajează Postat August 26, 2005 se foloseste si in difuzoare de bass :wink: Link spre comentariu
cristimm Postat August 26, 2005 Autor Partajează Postat August 26, 2005 Aha, m-am cam lamurt. Ceva link-uri / poze? Link spre comentariu
amper Postat Decembrie 18, 2005 Partajează Postat Decembrie 18, 2005 ar mai fi de spus ca inafara de racirea difurilor mai au un rol , acela de a mari randamentul difului , prin umplerea spatiului gol dintre piesele polare si bobina cu materialul magnetic pe care il contine (un fel de pulbere fina de fier) Deci are 2 proprietati magnetica si de disipare a caldurii bobinei.Sa ma corecteze cineva dak gresesc. Cand eram mic un prieten a facut cateva experimente punand vaselina siliconica in difuzoare rezultatele au fost spectaculoase as putea spune , difurile au putut fi forjate f tare, dar ca efect contrar puterea aplicata trebuia sa fie destul de mare ca sa poata urni membrana si pe frig trebuia ca vaselina sa se incalzeasca. In acest caz a fost vba doar de disipatie termica ar mai fi trebuit ca vaselina sa fie amestecata cu pulbere metalica magnetica care nu s-a gasit (nu merge cu pilitura de fier) Mai nou tot ferofluidul este utilizat la unitatile optice in bobinele care misca lentila laserului Link spre comentariu
dividivus Postat Decembrie 18, 2005 Partajează Postat Decembrie 18, 2005 Am citit undeva ca acest lichid se evapora cu timpul (nu scria in cat timp) si ca oricum este incert utilitatea sa atata timp cat este inca prezent. Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 14, 2019 Partajează Postat Octombrie 14, 2019 O porcarie ! Se aude mai incet tweeter-ul daca puneti ferrofluid , am facut eu experienta cu doua difuzoare identice la acelasi volum ! Tweeter-ul fara ferrofluid se auzea mai clar si mai tare , probabil acel lichid este pentru dat la maxim forja ca sa reziste mai mult bobina . Link spre comentariu
gauss Postat Octombrie 14, 2019 Partajează Postat Octombrie 14, 2019 S - or mai fi schimbat lucrurile din 2005 . Tehnologia a mai avansat . Link spre comentariu
Spitfire Postat Octombrie 14, 2019 Partajează Postat Octombrie 14, 2019 La boxele mele(Magnat Monitor 800) tweeterele au ferofluid, raspunsul pe inalte e foarte ok, nimic de reprosat, in plus pare o solutie durabila, nu s-a schimbat deloc in 12 ani. Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 14, 2019 Partajează Postat Octombrie 14, 2019 (editat) "gauss" Nu inteleg la ce te referi ! Eu acum am citit acest topic si experienta de care am spus am facut.o in urma cu un an . Este bine sa stie lumea ce inseamna acest ferrofluid , mai ales pentru ceea ce gasesti pe piata ! Unele difuzoare de inalte, au din fabrica acel lichid , dar altele nu ! Deci alea care nu il au din fabrica , nu necesita ferrofluid ca mai rau se aud ! Acum 2 minute, Spitfire a spus: La boxele mele(Magnat Monitor 800) tweeterele au ferofluid, raspunsul pe inalte e foarte ok, nimic de reprosat, in plus pare o solutie durabila, nu s-a schimbat deloc in 12 ani. Te inseli ! Este deja aproape uscat ! Scoate calota afara si curata bine lichidul . O sa simti diferenta mare la sunet ! Editat Octombrie 14, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 14, 2019 Partajează Postat Octombrie 14, 2019 (editat) Ferrofluidul impiedica bobina sa se miste ! Chiar daca vorbim despre tweeter , bobina lui se misca dar nu se vede cu ochiul liber , insa cu ferrofluid este blocata , iar sunetul nu este la fel de clar ,ca si cand bobina este libera ! Este adevarat ca acel lichid are rolul doar de conductor termic , dar nu si rol de imbunatatire al sunetului Editat Octombrie 14, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
gauss Postat Octombrie 14, 2019 Partajează Postat Octombrie 14, 2019 (editat) Acum 20 minute, adi_ady a spus: "gauss" Nu inteleg la ce te referi ! Eu acum am citit acest topic si experienta de care am spus am facut.o in urma cu un an . Este bine sa stie lumea ce inseamna acest ferrofluid , mai ales pentru ceea ce gasesti pe piata ! Unele difuzoare de inalte, au din fabrica acel lichid , dar altele nu ! Deci alea care nu il au din fabrica , nu necesita ferrofluid ca mai rau se aud ! Te inseli ! Este deja aproape uscat ! Scoate calota afara si curata bine lichidul . O sa simti diferenta mare la sunet ! Pai am scris foarte clar . Nu stiu ce experiente ati facut ( spuneti ca acum un an , in prima postare la care am raspuns nu reiese ) . Eu am folosit ( la niste boxe SONY , cu doua cai si membrana pasiva ) , si am fost multumit . Le - am pastrat cativa ani ( cu fluidul magnetic ) , le aveam de mult , fara fluid , si le - am instrainat . Dupa " fluidizare " , cativa ani . Merg si acum , noul proprietar e multumit . N - am nevoie sa citesc pe - aici ( " sa stie lumea " ) , sunt multe surse de informare , lucrurile s - au petrecut deja . Multumit si dvs . ? ... Editat Octombrie 14, 2019 de gauss Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 14, 2019 Partajează Postat Octombrie 14, 2019 Vorbim aici de fidelitate , nu despre unii care dau volumul la maxim ca sa urle ceva acolo ..si sunt multumiti daca urla cat mai tare posibil ! Link spre comentariu
gauss Postat Octombrie 14, 2019 Partajează Postat Octombrie 14, 2019 (editat) N - am ce sa mai fac . E tarziu ... , dar am sa - i transmit noului proprietar . Acum ascult mai mult la casti . Niste Koss , si un minidisk SONY , am fidelitate destula . Zic si eu ... Editat Octombrie 14, 2019 de gauss Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 14, 2019 Partajează Postat Octombrie 14, 2019 Subiectul acestui topic este uleiul ferrofluid , si repet , a fost pus acolo tocmai pentru ghiolbanii care dau la maxim si in distorsiuni , poate poate , mai are putina scapare , saraca bobina ! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum