Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

VERMONA Regent 2023

Postări Recomandate

Salutări tuturor!Cunoaşteţi cineva mai în amănunt modelul ăsta de amplificator? Mă interesează pentru că am unul pe acasă, dar din păcate cine l-a avut înainte şi-a bătut joc de el (carcasa este jalnică, etajele finale înlocuite cu kit-uri made-in China) singurele lucruri utile fiind transformatorul (original), condensatorii şi puntea (originali şi aceştia). Vreau să folosesc transformatorul în alt amplificator dar nu prea sunt convins de puterea acestuia (miezul are vreo 9 cmp) deşi pe carcasă este menţionată puterea consumată de la reţea de 380 W, ţinea în cârcă două etaje de 100 W sinus, are primar + secundar complet separate (două carcase cu primar + 2 secundare pe fiecare), sârma secundarului destul de grosuţă (la o apreciere ochiometrică 1,6) şi 26 V c.a. pe fiecare din cele 4 secundare. Schema de conexiuni iniţială a fost cu secundarele două câte două în paralel şi înseriate grupele pentru alimentare simetrică.Dacă mă puteţi ajuta cu ceva experienţă... mulţumesc anticipat!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

To vio_gl: Tot aşa am zis şi eu după ce am făcut măsurătorile şi nişte calcule, dar de ce se mai omorau să pună două carcase fiecare cu câte două secundare cu sârmă destul de grosuţă? Cred că ceva ne scapă... Miezul nu pare a fi făcut din vreun material special aşa că... Minţeau oare atât de mult nemţii pe atunci, pentru că ei spun că etajele finale aveau 100 W sinus fiecare, iar diferenţa este destul de mare faţă de ce ne rezultă nouă din calcule (de la 81 W până la min. 350 W e diferenţă mare)To 89-CEC: La modelul ăsta de amplificator nu există ataşamentul din păcate... Înainte să deschid topicul am căutat cam peste tot... O să încerc să iau legătura şi cu jimmy!

Link spre comentariu

Bun,bun,atunci puterea reala a transformatorului este de 80wa sau ?Intreb pentru ca am si eu un traf mult mai mic construit ca acela din poza,care conform miezului ar trebui sa tina maxim 4va,dar pe el scrie cu totul altceva.Doua primare,doua secundare.

Link spre comentariu

Miezul e din tole L+L, se calculează secţiunea dublu, 18cm2 cam 320W.

Am avut şi eu amplifuri din seria asta, dar secţiunea trafo era mai mare, 24cm2, sîrmă de 1,5mm în secundar, erau cît un radiator din poză şi mergeau 3 zile reci în club. :aplauze

Link spre comentariu

Am atasat schemele etajului final, vu-metrelor si defazorului din amplificator, precum si diagrama legaturilor dintre module. Mi-a trecut si mie prin mana un astfel de amplificator, cu cativa ani buni in urma, cand il mai vizitam pe domnul profesor de electronica la Palatul Copiilor. Mie personal mi-a placut amplificatorul, mai ales ca era printre putinele amplificatoare de putere mare pe care pusesem mana pana atunci.

Link spre comentariu

WOW!

Mulţumesc tuturor pentru răspunsuri. Aţi fost la înălţime, ca de obicei!

:aplauze

To vio_gl: Cu amplificatorul, dacă ar mai fi săracul în varianta originală, probabil că l-aş fi recondiţionat şi l-aş fi folosit ca atare. Din păcate, aşa cum am mai spus, doar traful, cond. de filtraj, puntea redresoare, VU-metrele şi carcasa într-o stare destul de precară mai există din el.

To zal: Cred că asta era chichiţa pe care nu o înţelegeam: secţiunea care se consideră dublă în cazul miezului L+L. Sincer nu ştiam, dar omul cât trăieşte învaţă, doar pentru asta suntem pe forum şi întrebăm sau răspundem.

To Jimmy: Mulţam' fain pentru scheme!

Cred că o să mă apuc încetişor, fără prea multă grabă să recondiţionez carcasa (vopsit, îndreptat, şuruburi, etc.) şi cu două kit-uri de 100 W pe care le-am cumpărat deja de la sorteh să o readuc la viaţă!

Încă odată mulţumesc tuturor!

Link spre comentariu

WOW!

...

To zal: Cred că asta era chichiţa pe care nu o înţelegeam: secţiunea care se consideră dublă în cazul miezului L+L. Sincer nu ştiam, dar omul cât trăieşte învaţă, doar pentru asta suntem pe forum şi întrebăm sau răspundem.

...

E valabil asta la toate trafo cu un singur circuit magnetic şi bobinele împărţite pe 2 carcase, adică cu miezuri C+C, L+L, U+I...

Sigur că ai să găseşti pe forum şi alte păreri, mai fantastice (miezuri din materiale extraterestre, inducţii duble în miez...), dar asta-i cea mai simplă explicaţie. RDG-iştii au folosit destul de des trafo de genul ăsta (pick-up-urile Koncert, alimentatoarele de trenuleţ, tehnica de calcul Robotron...).

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări