Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cum se afla puterea in w reali a unui amplificator?

andreiciment

Postări Recomandate

Eu stiu de la cineva ca se masoara tensiunea in gol si se inmulteste cu 2,5 si asa se afla puterea unui amplificator in w reali.... :nas: e bine ?????? :nas: spunetimi varianta voastra...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 20
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bogdan_

3

• ratza

3

• andreiciment

2

• marianjoita

1

E o tampenie. In primul rand puterea debitata depinde de ce sarcina pui.Cum ai putea sa afli: -Pui o sarcina pe care vrei, de exemplu o rezistenta de 8 ohmi, 4 ohmi etc. -aplici sinus la intrare si cresti amplitudinea pana cand se vede ca se satureaza(pe osciloscop). -puterea maxima e Usat^2/(2*R)

Link spre comentariu
Vizitator viobio

deci varianta pe care am auzit-o eu e complet gresita nu??

nu exista variantaexista doar un mod de calculfizica si matematica sunt stiinte exactebogdan a descris varianta corecta-Pui o sarcina pe care vrei, de exemplu o rezistenta de 8 ohmi, 4 ohmi etc. -aplici sinus la intrare si cresti amplitudinea pana cand se vede ca se satureaza(pe osciloscop). -puterea maxima e Usat^2/(2*R)
Link spre comentariu

Halal fizica stiinta exacta,ca se invata in scoli legi de pe vremea lu` babacu.Ce s-a descoperit in ultima vreme da peste cap fizica traditionala.Pt fiecare amplif se da in documentatie, puterea maxima sinusoidala dupa tensiunea de intrare indicata pe o sarcina reala de Y ohmi.De ex la tensiunea de intrare de 0,775v, la tensiunea de alimentare a amplifului de Xvolti pe o sarcina de iesire de y ohmi se obtine o putere sinus de z vati la ...% distorsiuni.Daca si distorsiunile sunt luare in calcul ca putere, formula lui bogdan e valabila, daca nu U2/R este SFANTA.

Link spre comentariu

Nene doiul ala de la numitor n-are treaba cu distorsiunile, are treaba cu faptul ca puterea se calculeaza pe baza valorii RMS a tensiunii care este tensiune de vf/ radical din 2 si care radical din 2 la patrat e 2. Acu pricepusi? Si nu mai incepe si matale cu prostia aia ca fizica nu e stiita exacta.

Link spre comentariu

Ce s-a descoperit in ultima vreme da peste cap fizica traditionala.

Foarte corect! Cititi Monitorul Oficial de luna trecuta si o sa vedeti ca vechea lege a lui Ohm s-a abrogat. Curentul a fost redus cu 25%, ca la bugetari, ca deh, e criza. Toate rezistentele mele din sertar erau in panica si pichetau manerul sertarului cu lozinci anti sarcina electronului.Pace si rulmenti tuturor!Cirip
Link spre comentariu
Vizitator viobio

Halal fizica stiinta exacta,ca se invata in scoli legi de pe vremea lu` babacu.Ce s-a descoperit in ultima vreme da peste cap fizica traditionala.Pt fiecare amplif se da in documentatie, puterea maxima sinusoidala dupa tensiunea de intrare indicata pe o sarcina reala de Y ohmi.De ex la tensiunea de intrare de 0,775v, la tensiunea de alimentare a amplifului de Xvolti pe o sarcina de iesire de y ohmi se obtine o putere sinus de z vati la ...% distorsiuni.Daca si distorsiunile sunt luare in calcul ca putere, formula lui bogdan e valabila, daca nu U2/R este SFANTA.

am citit citeva din posturile taleintri cu succes la categoria incepatori care mai pricep ceva dar sunt cu nasul pe susdaca nu esti bine documentat sau scolit nu e bine sa spui prostiifizicamatematica chimia sunt stiinte exactenu mai scrie aberatii si nu te mai da mare!daca mai scrii prostii "te urmaresc si o sa ne ridem de tine"
Link spre comentariu

daca mai scrii prostii "te urmaresc si o sa ne ridem de tine"

cea mai tare amenintare care am auzit-o/vazut-o vreodata :ras: si acuma mai in gluma mai in serios:Gustav Robert Kirchhoff (n. 12 martie 1824, Königsberg, azi Kaliningrad — d. 17 octombrie 1887, Berlin) a fost un fizician german multilateral. - cele doua legi scurte si la obiect fara de care nu poti stii ce curent trece prin baie daca deschizi geamul la bucatarie.Georg Simon Ohm (n. 16 martie 1789, Erlangen – d. 6 iulie 1854, München) - a enuntat o lege prin care a stimulat cresterea PUI-lorMichael Faraday (22 septembrie 1791-25 august 1867) a fost un fizician şi chimist englez - dupa ce l-au cantarit au stiut cum sa masoare continutul unui borcanAndré-Marie Ampère (20 ianuarie 1775 – 10 iunie 1836), a fost un fizician şi matematician francez - omul asta daca avea magnet si la femei asa cum avea in viata de zi cu zi era un anonim azi.Alexander Graham Bell (March 3, 1847 – August 2, 1922) - omul care a umplut America de amplificatoare si le-a dat celularepe langa astia mai sunt cateva mii demne de mentionat si cam toti au murit inainte sa-i trimita la canal babacu. deci sa nu te mire ca lumea aude de ei de sute de ani si va mai auzi cateva mii...
Link spre comentariu

sau puti incerca cu un vatmetru dar sa fie la frecvente mari cam 18 kh nu incerca cu multimetru nu merge ala e la vro 50h si e diferenta intre h si kh oricum ii pui sarcina ii dai semnal si legi vatmetru la iesire in paralel cu difu apui dai volum aa si de ce vrei sa afli puterea amplificatorului nu e trecuta in schema?

Link spre comentariu

Prms=V2/2R ......si care deriva de fapt din integrala din patratul semnalului in tensiune impartit la rezistenta ......Pmuz ...reprezinta puterea muzicala in practica s-ar traduce prin puterea generata de o unda patrata cu aceasi amplitudine a uni unde sinusoidale.....ar mai fi si PMPO.........dupa parerea mea o porcarie adica publicitate pt prosti :rade:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări