Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator E-350 inlocuire potentiometre

luciann

Postări Recomandate

Vreau sa-i schimb potentiometrele caci sunt prea vechi si baraie de numa, am umblat prin oras pe la magazinele de specialitate dar nu gasesc potentiometre asa cum erau pe atunci, ma refer la cele mai mariMai are cineva asa ceva in stare buna de functionare si vrea sa le vanda ? :freaza: Sau trebuie sa adaptez treaba pentru cele noi ? :jytuiyu Mersi.Ca dimensiuni e cam asa;

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• luciann

5

• misuraelectronic

2

• zal

1

• iulidan2

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Eu am înlocuit puţometrii de ton cu unii de Kashtan, doar că am dus fire la placă, ei neavînd aceeaşi prindere şi dimensiune. Balansul nu l-am folosit niciodată, iar volumul îl ţineam la juma şi schimbam nivelul din comutator. Alte variante ar fi unii chinezeşti ptr tonuri şi balans, dar tot cu sîrme făcute legăturile şi prinşi cu şaibe pe şasiu că sînt mai mici. Ptr volum e mai complicat, ori pui o chinezărie simplă şi renunţi la filtru (loudness), ori te chinui să faci o adaptare ptr filtru, la puţometru fără priză.Butoanele vor trebui ori scurtate, ori umplute găurile de ax cu ceva să stea pe axe.

Link spre comentariu

Nu inteleg la ce te referi cu volumul, ca cel putin la mine prinderea e la fel, adca se prinde de sasiu printr-o piulita, iar ca valoare e la fel cu cele de tonuri, si pe el scrie tot liniar, mai sunt si alte diferente, si nu sunt scrise nicaieri?Btw, in final la varianta asta m-am gandit si eu, sa fac ceva prelungiri la picioare si sa lipesc asa pe cablaj.

Link spre comentariu

potentiometrul original de volum este stereo , liniar si are corectie fiziologica ...! de gasit ,nema...nu se mai gaseste pe nicaieri...! doar stereo , liniar si fara corectie fiziologica veti gasi ... dar recomandat ar fi sa nu puneti chinezesti pe volum , pentru ca in cel mai scurt timp se va alege praful de ei...si va trebui sa o luati de la capat...!eu mi- am servit clientii mei pentru asa ceva cu piher spania , sau radiohm germania , sau meggit anglia...si a iesit o treaba super-lux...!

Link spre comentariu

Sa spunem ca cel de la volum nu e o problema asa de mare, are un singur loc, undeva intre 20-30 pe scara de volum, unde baraie putin, in rest e ok.In schimb tin neaparat sa-i schimb pe cei de la tonuri dar mai ales pe cel de balans, care e groaznic, suna de imi sar tablourile de pe perete.Deci sa inteleg ca la cele de tonuri si balans pot folosi linistit potentiometre liniare cu valorile corespunzatoare?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări