Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Aparat de sudura cu mos-fet-uri

dynky

Postări Recomandate

• Răspunsuri 40
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dynky

13

• em2006

8

• nickrvl

7

• high_voltage_tm

5

Top autori în acest subiect

Multumesc tuturor,in special lui zolibus si deloc lui nickrvl,deoarece misto-ul lui nu ar trebui sa-si gaseasca loc pe acest Forum si daca s-ar uita in atasamentul lui zolibus,ar constata ca intr-adevar,siguranta are forma paralelipipedica,(daca stie ce inseamna asta) avind formatul aproximativ al unui BD-u,cu specificatia respectiva. Da ,(BD-ul)nu prea seamana cu poza de deasupra comentariului fara sens,al lui,dar seamana cu piesa pt. care am deschis topicul,asa ca pe viitor ii recomand sa nu se mai bage ca musca in p-------a iepei,daca nu stie despre ce este vorba.

Link spre comentariu

Multumesc tuturor,in special lui zolibus si deloc lui nickrvl,deoarece misto-ul lui nu ar trebui sa-si gaseasca loc pe acest Forum si daca s-ar uita in atasamentul lui zolibus,ar constata ca intr-adevar,siguranta are forma paralelipipedica,(daca stie ce inseamna asta) avind formatul aproximativ al unui BD-u,cu specificatia respectiva. Da ,(BD-ul)nu prea seamana cu poza de deasupra comentariului fara sens,al lui,dar seamana cu piesa pt. care am deschis topicul,asa ca pe viitor ii recomand sa nu se mai bage ca musca in p-------a iepei,daca nu stie despre ce este vorba.

MISTO? cu riscul de a deschide o discutie oftopic, unde e mistoul? acolo unde i-ti recomand o posibila solutie in a-ti dea seama ce fel de "piesa" e aia? sau acolo unde em2006 posteaza o poza la care comentariul meu ziceca ca "TU" ai zis ca seamana cu un BD dar un pic mai mare? adica nu seamana.Ma rog, cu scuzele de rigoare, scuza-ma ca am vrut indrazneala sa te ajut, sau cel putin eu asa credeam.
Link spre comentariu

Daca intru pe Forum cu o problema,o fac pt. ca am nevoie de sfaturi pertinente de la useri care sunt binevoitori si isi pierd din timpul lor, ca sa ofere altora din experienta ,sau cunostintele lor,motiv pentu care profit inca odata si le multumesc foarte mult,dar nici nu-mi convine ca un ratacitor printre topicuri,care poate fi si mai tinar decit mine,in loc sa vina cu o ideie constructiva,sau macar sa-si dea cu parerea,buna,rea,cum o fi ea,face tot felul de remarci nepotrivite si neavenite,lucru pt. care nu pot sa le multumesc,ci chiar dimpotriva.Nu doresc sa fac polemici sterile,ce implica efort,timp si nervi,de aceea vreau sa las lucrurile asa cum sunt si sa ma opresc aici.(nu am citit si nici nu ma intereseaza replica ta,nickrvl)

Link spre comentariu

Daca intru pe Forum cu o problema,o fac pt. ca am nevoie de sfaturi pertinente de la useri care sunt binevoitori si isi pierd din timpul lor, ca sa ofere altora din experienta ,sau cunostintele lor,motiv pentu care profit inca odata si le multumesc foarte mult,dar nici nu-mi convine ca un ratacitor printre topicuri,care poate fi si mai tinar decit mine,in loc sa vina cu o ideie constructiva,sau macar sa-si dea cu parerea,buna,rea,cum o fi ea,face tot felul de remarci nepotrivite si neavenite,lucru pt. care nu pot sa le multumesc,ci chiar dimpotriva.Nu doresc sa fac polemici sterile,ce implica efort,timp si nervi,de aceea vreau sa las lucrurile asa cum sunt si sa ma opresc aici.(nu am citit si nici nu ma intereseaza replica ta,nickrvl)

Om de Dumnezeu, uite o poza cu respectivul "bimetal" care nu e tocmai bimetal si de aia ti-am cerut o poza, sa stim ce ai tu acolo altfel vorbim vorbe, dupa cum se vede in poza e acelasi tip pe care il prezinta em2006.[attachment=0]DSC02746.JPG[/attachment]De acum mergi in pace....
Link spre comentariu

Nick, problema e deja lamurita, asta e important.El nu are termistor acolo, ci termostat bimetalic.

Intradevar problema e rezolvata ce mai conteaza cum te porti cu cei din jur (nu fac referire la tine) insa tot nu vad unde este misto-ul acela asta in idea de a ma corecta pe viitor.M-am aprins degeaba cred si asa se poate continua la infinit, e ultima postare pentru ca transform topicul in bodega si i-mi cer scuze daca intradevar am facut misto si nu mi-am dat seama.
Link spre comentariu

Accept scuzele.A gresi, este ceva omenesc.Respectul meu.(telefonul cu camera,imi este la reparat.Cind il primesc,voi reveni cu poza,daca imi spune cineva cum postez pozele)

Link spre comentariu

Rezolvat !!! Intrerupta siguranta termica cu bimetal. Am inlocuit-o cu una de 10A/250V/130grade C. Cu aceasta ocazie, multumesc in special tuturor care mi-au raspunssi fara ajutorul carora nu as fi reusit,cit si celor care au avut bunavointa sa parcurga topicul. Succes in activitate tuturor !!!

Link spre comentariu

Nu e bine ce ai facut. Decat daca vrei sa protejezi termostatul, si nu tranzistorii. De la 80 de grade pana la 130 e cale lunga. E ca si cum ai fi suntat termostatul original.

Link spre comentariu

Chiar stateam si ma gindeam azi de dimineata,ca pina siguranta ajunge la 130 grade,tranzistorul(tranzistorii ) va fi pirlit(pirliti) demult.Am cautat pe net,dar nu am gasit.Va trebui s-o schimb si abea dupa aceea va fi rezolvat.Iti multumesc pt. interventia la timp.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

@dynky,M-ai facut curios si am acceptat la reparat un Solter de 150A (N-am mai lucrat Solter). Am constatat ca placa de baza e facuta de fapt in Italia, pe o configuratie care mi-e cunoscuta, si cu ani in urma am prins greata de ea, datorita hibridelor cu care e facuta partea de comanda, cel putin hibridele care mi-au mai trecut prin mana consider ca n-au ce cauta in echipamente care lucreaza in conditii de santier, sunt fragile si se fisureza usor la socuri, si nefiind mulate in epoxid cum ar trebui sa fie, dar nu sunt, din motive de economie). sunt foarte expuse, doar se stie ca sudorii au obiceiul sa polizeze cat mai aproape de invertor, ca sa aiba ventilatorul ce sa traga inauntru.Pentru ca mi-am bagat mortul in casa, i-am facut un releveu complet ca sa pot pune altceva in locul modulelor hibrid, compatibil pin cu pin, deci va trebui sa refac partea de comanda. Hibridul sigur defect are sterse marcajele de pe componente (controlerul PWM si tranzistorul pt trafo driver), dar ca sa se pupe cu releveul, integratul e cel mai probabil NE5560 (obsolete). Te rog sa te uiti in invertorul tau, daca cumva e tot pe hibride, si sa-mi confirmi tipul integratului, daca se mai vede marcajul, de asemenea m-ar mai interesa frecventa de lucru (daca ai osciloscop) ca sa stiu cum sa refac noul circ de c-da, daca ma iau dupa bobina de iesire (fara miez), frecventa ar trebui sa fie mare, 60-70 KHz, dar daca ma iau dupa restul nu cred ca e mai mult de 20-30KHz, dar daca as sti exact integratul si componentele de la pinii RT, Ct, n-ar mai fi dubii.Am atasat o poza cu inculpatul.[attachment=0]solter inver m150 detaliu hibride.rar[/attachment]

Link spre comentariu

Imi pare foarte rau ca nu pot sa te ajut,aparatul a fost ridicat de catre client,care e plecat din tara.Pot sa-ti spun ca integratele nu erau hibride,era un model mai nou.Din cite stiu,modelele mai vechi erau cu integrate hibride.Multumesc.

Link spre comentariu

Circuitele hibride sint facute de un fabricant cu sigla diMARIO ....sursa sigura de defecte mai devreme sau mai tirziu...altminteri destul de prezente in invertoarele fratilor nostri de ginte latina...de multe ori ajuta o recositorire cu simt de raspundere a pinilor ce sustin hibrizii si fac legatura cu placa de baza !

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

...de multe ori ajuta o recositorire...

N-am avut bafta asta, sunt f bine lucrate la terminale, totusi i-am dat de cap, dar cu mult efort, a fost necesar releveu complet la ambele hibride, plus restul, ca sa fie clar ce s-a intamplat acolo (n-am avut nici o documentatie).Multumesc pt amabilitate.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări