Nelu Velciu Postat Octombrie 19, 2021 Partajează Postat Octombrie 19, 2021 La 17.10.2021 la 11:47, daniel_2004 a spus: Bună ziua! Dacă nu v-a lămurit vreun coleg până acum vă pot ajuta eu cu o audiție cu o pereche de TQWT (sunt înrudite cu VTP) echipate cu difuzoare Peerless. O zi bună! Daniel. Multumesc anticipat. Am încercat sa va dau un pm dar nu reușesc. Daca aveți puțin timp va las nr meu0786428020 Link spre comentariu
merck Postat Octombrie 19, 2021 Partajează Postat Octombrie 19, 2021 La 14.10.2021 la 19:47, darius_bv a spus: N-am avut multe incinte de-a lungul timpului (RFT/50W, Unitra/140W, Sony/150W si Wharfedale E-30) dar VTP-urile mele suna incomparabil mai bine decat tot ce am ascultat. Cel putin pe muzica clasica, opera, jazz au cel mai realist sunet! Sunt facute cu difuzoare de banda larga TB W8-1808. Cu difuzoare scumpe (in jur de 300 de euro) nu prea poti sa obtii un sunet prost, ca doar nu le faci in dusmanie . Nici comparatia cu alte boxe unde un difuzor nu ajunge nici la 150 de euro nu-i corecta. Personal, cred ca de unde esti acum cu boxele pentru a urca mai mult ... trebuie sa bagi mana adanc in buzunar . Ramane sa ridici si restul componentelor din lantul audio la nivelul TB W8-1808. De la amplificatorul cu lampi ai sa obtii niste medii frumoase, dar la bass sigur va fi mai deficitar decat actualul amplificator si .... in functie de trafuri, poti avea o atenuare pe inalte. Un sfat in urma unor auditii: cauta un supertweeter pe care sa il tai de la 10kHz in sus, ai sa ramai masca cum "iti amplifica bass-ul" . N-am nici o jena sa recunosc ca inainte de auditii daca cineva imi spunea ca un supertweeter "amplifica" basul ziceam ca este o basina audiofila! (inginereste aveam dreptate sa spun ca este basina audiofila, insa din ecuatie eu scoteam perceptia urechii care se pare ca lucreaza altfel decat niste masuratori). Link spre comentariu
darius_bv Postat Octombrie 19, 2021 Partajează Postat Octombrie 19, 2021 Exact acelasi lucru mi l-a recomandat un prieten si in ultimele zile am facut cateva teste cu niste tweetere horn "imprumutate" de la Wharfedale E30 cu tot cu filtre, bineinteles. Intr-adevar, efectul este evident si foarte pozitiv, ca sa nu folosesc epitete audiofile. Cu siguranta voi ramane la aceasta varianta: incinte VTP si tweetere horn amplasate deasupra. Ramane sa aleg niste tweetere bune, pe care sa le tai pe la 5-6KHz, pentru ca urechile mele cam dau rateuri de la o vreme... daca le tai pe la 10KHz raman doar elemente de decor (pentru mine, desigur). Cat despre extensia buzunarelor (cred ca la asta v-ati referit ) deocamdata pas: sunt foarte multumit. Trebuie sa recunosc, totusi, ca inca mi-a ramas gandul la niste hornuri Tractrix... Va multumesc mult pentru sfaturi! Link spre comentariu
VTP Postat Octombrie 20, 2021 Partajează Postat Octombrie 20, 2021 E interesant: nu numai istoria se transmite distorsionat si interpretata partinic. Si cu informatiile tehnice se intampla la fel! Am sa reiterez cateva aspecte si date care sunt destul de alterate in unele postari; - orice incinta se straduie sa ajute difuzorul pentru joase sa fie eficient in zona unde are Fs. Acolo difuzorul canta dar nu se aude din cauza valorii mari a impedantei. Nu intervine in partea medie si superioara a domeniului audio; - incinta Voigt ( VTP ) este prin dimensiunea sa o incinta in 1/4 lungime de unda ( TQWT ), dar principiul de functionare este DIFERIT asa ca nu poate fi asemanata sau tratata ca unTQWT. Reamintesc faptul ca aceasta incinta este un HORN DE OSCILATIE , date despre acest tip de incinta se gasesc pe net. - timbrul incintelor este dat de suma traductoarelor utilizate cu precizarea ca la frecvente joase, caracteristica de frecventa a unui woofer este legata de incinta in care este montat. Ansamblul difuzor + incinta poate avea timbru diferit in functie de incinta in care este montat; - la VTP basul NU este amplificat, randamentul este mai bun comparativ cu celelalte tipuri de incinte ( exceptand hornul ); - nu mi-am dat seama cum basul ramane in urma, dar asta e din vina mea exclusiva! - incerc sa pun pe seama declaratiei proprii a unuia dintre participanti la discutie, respectiv ca nu a construit nicio incinta VTP, exprimarea unor pareri care nu sunt sustinute de nimic. VTP-ul are acumulari mari de energie, greu de eliminat este o afirmatie ciudata, mai ales ca incinta este deschisa si neobturata in interior cu oarece ceva! Lipsa experientei proprii: umplerea cu material fonoabsorbant e dificila. Dar de ce sa umpli cu material fono? Asa se proceda la liniile de transmisie de conceptie veche. Exista si linii de transmisie cu absorbtie!!! - defazaje mari?, raspuns la impuls prost! Cu ce au fost masurate? Ce le determina? - VTP-ul reprezinta un compromis ??? Compromis cu ce sau fata de ce??? - am mai gasit afirmatia ca wooferul nu trebuie lasat prea jos in frecventa in cazul coaxialelor ca sa nu aiba excursie mare si sa moduleze inaltele. Afirmatia este discutabila, pentruca cel care vrea sa abordeze o incinta echipata cu coaxiale, va studia ( se presupune! ) fisa tehnica a traductoarelor si va constata ca producatorul traductoarelor s-a gandit la acest aspect! Faptul ca aceste difuzoare echipeaza incinte cu o destinatie profesionala precisa, demonstreaza acest lucru. - se pot face incinte care nu plac si cu difuzoare scumpe si cu difuzoare cu pret accesibil. Pretul mare al traductorului nu garanteaza obtinerea unei incinte de calitate. - si ultimul lucru: perceptia reproducerii sunetului este subiectiva, ceea ce exclude si comparatiile intre traductoare, incinte si alte elementele lantului audio. SUCCES in ce intreprindeti! Link spre comentariu
Mihai Cimpoeru Postat Octombrie 21, 2021 Partajează Postat Octombrie 21, 2021 Eu incintele astea le-am asculat la una din intalnirile de la Vio. Din ce am inteles de la colegii de pe forum prezenti la intalnire este un VTP cu un coaxial de la B&C. Basul era impresionant ca extensie si cantitate, insa era in urma a ce iesea din difuzor. Apoi ce iesea din difuzor era o aglomeratie de medii, insa asta e alta discutie. Link spre comentariu
VTP Postat Octombrie 21, 2021 Partajează Postat Octombrie 21, 2021 Da, este, dupa aspect un VTP. Dupa diagnoza dvs. , incinta ajuta bine wooferul coaxialului sub aspectul reproducerii frecventelor joase. Ceea ce semnalati este o nealiniere a caracteristicii de frecventa din zona de medii. E o problema ce tine de reteaua de separare, dar corectabila. De altfel, la coaxiale, gasirea solutiei corecte pentru linearizarea caracteristicii de frecventa nu este usor de rezolvat fara multe teste de auditie pentru corectie. Nicio incinta nu are influenta asupra zonei de medii si inalte reproduse de traductoarele specifice acestor domenii de frecventa. Link spre comentariu
sesebe Postat Octombrie 21, 2021 Partajează Postat Octombrie 21, 2021 Aici țin sa va contrazic: majoritatea incintelor își pun amprenta și asupra mediilor. Nu am experienta cu VTP-urile și deci asupra lor nu pot sa ma pronunt. Link spre comentariu
Mihai Cimpoeru Postat Octombrie 21, 2021 Partajează Postat Octombrie 21, 2021 Acum 37 minute, VTP a spus: Ceea ce semnalati este o nealiniere a caracteristicii de frecventa din zona de medii. E o problema ce tine de reteaua de separare, dar corectabila. Din filtre puteai rezolva problema cu mediile, insa ce poti face cu delay-ul basului? Link spre comentariu
VTP Postat Octombrie 21, 2021 Partajează Postat Octombrie 21, 2021 Acum 7 minute, sesebe a spus: Aici țin sa va contrazic: majoritatea incintelor își pun amprenta și asupra mediilor. Nu am experienta cu VTP-urile și deci asupra lor nu pot sa ma pronunt. Daca aveti dreptate, atunci: - ori incinta isi pune amprenta si asupra mediei IN TOATE CAZURILE, - ori incinta NU isi pune amprenta si asupra mediei; - daca isi pune amprenta asupra mediei, atunci NIMIC NU O POATE OPRI sa-si puna amprenta si asupra reproducerii inaltelor! - daca aveti dreptate, pana acum solutiile constructive ale incintelor s-ar fi impartit deja in 2 categorii, ceea ce nu se constata nici in industria de profil si nici la cei care lucreaza in regim DIY! - ceea ce pare a fi interventia incintei in domeniul mediilor are legatura cu solutiile alese pentru incinta, respectiv difuzoarele utilizate si reteaua de separare a lor ( frecventa de taiere, ordinul retelei ). Aceste elemente determina in cea mai mare parte, timbrul incintei! Link spre comentariu
VTP Postat Octombrie 21, 2021 Partajează Postat Octombrie 21, 2021 Acum 16 minute, Mihai Cimpoeru a spus: Din filtre puteai rezolva problema cu mediile, insa ce poti face cu delay-ul basului? Ce intelegeti prin delay-ul basului? Basul il auzeati cu ce intarziere? O secunda, doua, noua? Cum explicati senzatia asta? Va intreb pentruca ori exprimarea dvs. este neadecvata, sau, uitati ca primele incinte din lume sau bazat pe instrumente muzicale care au ca principiu de functionare hornul, indiferent ca este de lungime egala cu lungimea undei emise, cu jumatate sau cu o patrime ( TQWT ) Link spre comentariu
sesebe Postat Octombrie 21, 2021 Partajează Postat Octombrie 21, 2021 Cu dumneata nu se poate discuta normal. Da, incinta își pune amprenta nu numai asupra mediilor dar și asupra înaltelor. Vezi poziționarea tweeterului pe placa frontala, aducerea lui la nivel (prin îngropare) sau nu, hornul din fata ce este folosit în unele construcții, camera din spatele membranei (care este boxă lui defapt) care are diferite tipuri de tratament și diferite forme și volume. Am postat asta ca să nu crezi ca am vorbit de aiurea de pe net sau altele cind am spus ca incinta își pune amprenta și asupra mediilor. Ramii in lumea ta și nu te aștepta ca eu să continui polemica pe tema aceasta. Dacă nu știi ce înseamnă că basul sa aibă delay, sa fie defazat atunci e clar ca nici nu as avea ce discuta. Ma dezamăgiți. Link spre comentariu
VTP Postat Octombrie 21, 2021 Partajează Postat Octombrie 21, 2021 Sper ca pana la urma te vei lamuri asupra faptului ca legile fizicii nu se schimba dupa confuziile oamenilor. Poate ca le poti explica cum si dece apar fenomenele pe care le sesisezi dumneata! No other comments! Link spre comentariu
vily Postat Octombrie 21, 2021 Partajează Postat Octombrie 21, 2021 Boxele alea mari din poză nu pot face altceva din muzică în afară de ghiveci. Pot suna cât de cât acceptabil pentru un grup restrâns de instrumente. În rest, aleluia. Megafon de gară. Link spre comentariu
Mihai Cimpoeru Postat Octombrie 21, 2021 Partajează Postat Octombrie 21, 2021 1 oră în urmă, VTP a spus: Ce intelegeti prin delay-ul basului? Basul il auzeati cu ce intarziere? O secunda, doua, noua? Cum explicati senzatia asta? Va intreb pentruca ori exprimarea dvs. este neadecvata, sau, uitati ca primele incinte din lume sau bazat pe instrumente muzicale care au ca principiu de functionare hornul, indiferent ca este de lungime egala cu lungimea undei emise, cu jumatate sau cu o patrime ( TQWT ) Prin delay ma refer la faptul ca basul era in urma a ce iesea din difuzor. Am ascultat atunci piese pe care le cunosteam si toate aveau aceeasi problema. Distanta mare pe care o face unda din spatele difuzorului pana iese din cutie face sa iasa cu intarziere. Si basreflex are aceeasi problema, insa rezonatorul este mult mai scurt si astfel group delay este mai mic. Acum 2 minute, vily a spus: Boxele alea mari din poză nu pot face altceva din muzică în afară de ghiveci. Pot suna cât de cât acceptabil pentru un grup restrâns de instrumente. În rest, aleluia. Megafon de gară. Pe tine cine te-a suparat? Link spre comentariu
vily Postat Octombrie 21, 2021 Partajează Postat Octombrie 21, 2021 (editat) Guvernul. Le-am ascultat atunci dar și cu altă ocazie. Bani și muncă în zadar. Editat Octombrie 21, 2021 de vily Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum