Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Incinte VTP rezalizate plus poze

Postări Recomandate

Le apreciaza pt ca in general au SPL mare si uneori au si un sunet interesant.  Iar alteori termenul de comparatie este discutabil sau slabut.

In plus, depinde foarte mult si de difuzoarele folosite,  unele [bune] pot suna foarte placut.

Un alt avantaj este ca cele cu fullrange-uri ce urca destul de sus nu necesita filtre, ceea ce automat elimina riscurile de sunete defazate.

Am ascultat mai demult niste BLH-uri cu Lowther (multa vreme am crezut ca sunt VTP-uri, dar apoi m-am lamurit)  si chiar sunau fabulos. Si nu erau cele mai scumpe Lowther-uri.

Link spre comentariu

Dar implicit asculti distorsiuni, mai ales la excursii mari.

Au acumulari mari de energie, care e greu de eliminat astfel si umplerea cu fonoabsorbant e dificila, ce implica un balans pe muchie de cutit intre a elimina cu succes aceasta energie "negativa" si a nu pierde din detalii.

Defazaje mari, raspuns prost la impuls. Practic sunt ca un clopot.

Link spre comentariu

Probabil dl. Haralambie a construit destule incinte VTP de si-a format o astfel de parere... 

Inseamna ca eu am avut noroc, ce sa zic? N-am avut multe incinte de-a lungul timpului (RFT/50W, Unitra/140W, Sony/150W si Wharfedale E-30) dar VTP-urile mele suna incomparabil mai bine decat tot ce am ascultat. Cel putin pe muzica clasica, opera, jazz au cel mai realist sunet! Sunt facute cu difuzoare de banda larga TB W8-1808. Deocamdata inca le mai ascult pe un amplificator cu siliciu de prin anii '70, dar abia astept ziua cand voi termina amplificatorul cu lampi. 

Cert este ca nu merg construite "la ghici". Cum mentionam anterior, difuzorul este esential in proiectarea incintei, altfel pot aparea probleme mari, precum depasirea Xmax si distrugerea difuzorului. 

Link spre comentariu
Acum 3 ore, Sharky a spus:

Pe mine ma bate gandul sa fac un cazan cu coaxialele. Am inteles ca iti flutura camasa pe tine de la atata bas.

Pe selenium 8pw3 un difuzor care e f impotent sub 80hz ii da gain bun pana la 40-50. Nu e cel mai coerent bas, dar ii da bine.

Si daca la final nu-ti place delay-ul le pui in portbagaj la masina pe post de sabufere. Doar ca tre sa dai jos butelia.

Link spre comentariu
Acum 2 ore, Sharky a spus:

La ce proiecte faci si probabil la cat de pretentios esti eu cred ca daca le-ai avea, le-ai vinde.

Cu un dinasta as face test...

https://en.toutlehautparleur.com/haut-parleur-coaxial-sica-5-5c1-5cp-8-8-ohm-5-5-pouce.html?___store=tlhp_en&___from_store=v2&__cf_chl_jschl_tk__=pmd_F_VJccZkJG6oZrJ8MiDMmqg6REBAprh5GpeSzoPqpDU-1634294211-0-gqNtZGzNAmWjcnBszQiR

Link spre comentariu
La 14.10.2021 la 16:53, Nelu Velciu a spus:

Daca este un coleg din bucuresti, care a făcut astfel de boxe, și este dispus sa ma primească la o mica audiție ii mulțumesc anticipat... 

Bună ziua!

Dacă nu v-a lămurit vreun coleg până acum vă pot ajuta eu cu o audiție cu o pereche de TQWT (sunt înrudite cu VTP) echipate cu difuzoare Peerless.

O zi bună!

Daniel.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări