Shambala Postat Octombrie 14, 2021 Partajează Postat Octombrie 14, 2021 Le apreciaza pt ca in general au SPL mare si uneori au si un sunet interesant. Iar alteori termenul de comparatie este discutabil sau slabut. In plus, depinde foarte mult si de difuzoarele folosite, unele [bune] pot suna foarte placut. Un alt avantaj este ca cele cu fullrange-uri ce urca destul de sus nu necesita filtre, ceea ce automat elimina riscurile de sunete defazate. Am ascultat mai demult niste BLH-uri cu Lowther (multa vreme am crezut ca sunt VTP-uri, dar apoi m-am lamurit) si chiar sunau fabulos. Si nu erau cele mai scumpe Lowther-uri. Link spre comentariu
Haralambie Postat Octombrie 14, 2021 Partajează Postat Octombrie 14, 2021 Dar implicit asculti distorsiuni, mai ales la excursii mari. Au acumulari mari de energie, care e greu de eliminat astfel si umplerea cu fonoabsorbant e dificila, ce implica un balans pe muchie de cutit intre a elimina cu succes aceasta energie "negativa" si a nu pierde din detalii. Defazaje mari, raspuns prost la impuls. Practic sunt ca un clopot. Link spre comentariu
CornelM Postat Octombrie 14, 2021 Partajează Postat Octombrie 14, 2021 Eu sunt PRO pentru acest tip de boxe. Nu am eu foarte multe cunostinte in masuratori si toate chichitele de care se tot vorbeste pe acest forum. La mine se aude foarte bine, intr-o camera de bloc. Link spre comentariu
Nelu Velciu Postat Octombrie 14, 2021 Partajează Postat Octombrie 14, 2021 Acum 51 minute, Haralambie a spus: Tot ma minunez cum lumea apreciaza vtpurile Cred ca s_a înțeles ca nu am audiat astfel de boxe.. Și vroiam sa_mi fac o părere.. Poate ne împărtășiți și noua cite ceva, din moment ce ați făcut astfel de afirmație..... Link spre comentariu
Shambala Postat Octombrie 14, 2021 Partajează Postat Octombrie 14, 2021 Depinde foarte mult de muzica ascultata. Eu am ascultat pe acele BLH-uri muzica religioasa, asa ca posibilul raspuns prost la impuls nu deranja. Daca ar fi sa ascult acasa probabil ca m-ar deranja la tobe sau la secventele solo de contrabas sau chitara. Link spre comentariu
darius_bv Postat Octombrie 14, 2021 Partajează Postat Octombrie 14, 2021 Probabil dl. Haralambie a construit destule incinte VTP de si-a format o astfel de parere... Inseamna ca eu am avut noroc, ce sa zic? N-am avut multe incinte de-a lungul timpului (RFT/50W, Unitra/140W, Sony/150W si Wharfedale E-30) dar VTP-urile mele suna incomparabil mai bine decat tot ce am ascultat. Cel putin pe muzica clasica, opera, jazz au cel mai realist sunet! Sunt facute cu difuzoare de banda larga TB W8-1808. Deocamdata inca le mai ascult pe un amplificator cu siliciu de prin anii '70, dar abia astept ziua cand voi termina amplificatorul cu lampi. Cert este ca nu merg construite "la ghici". Cum mentionam anterior, difuzorul este esential in proiectarea incintei, altfel pot aparea probleme mari, precum depasirea Xmax si distrugerea difuzorului. Link spre comentariu
Haralambie Postat Octombrie 14, 2021 Partajează Postat Octombrie 14, 2021 Eu n-am construit niciun VTP, mi s-au parut un compromis. Am ascultat, nu-mi plac nici cum arata. Un coaxial Tannoy suna mai bine. Link spre comentariu
AlpHs00 Postat Octombrie 14, 2021 Partajează Postat Octombrie 14, 2021 Asta daca nu te referi la Tannoy Westminster Royal, o corcitura de horn inrudita cu VTP-urile ce le-ai hulit un pic mai sus Link spre comentariu
Sharky Postat Octombrie 15, 2021 Partajează Postat Octombrie 15, 2021 Pe mine ma bate gandul sa fac un cazan cu coaxialele. Am inteles ca iti flutura camasa pe tine de la atata bas. Pe selenium 8pw3 un difuzor care e f impotent sub 80hz ii da gain bun pana la 40-50. Nu e cel mai coerent bas, dar ii da bine. Link spre comentariu
arcgotic Postat Octombrie 15, 2021 Partajează Postat Octombrie 15, 2021 Daca as avea coaxiale, as face o boxa cum are Danley printre ultimele modele. https://www.danleysoundlabs.com/products/loud-speakers/synergy-molded-horns/sm100m/#slide4 Un CNC sigur se gaseste pentru bucata unde se monteaza difuzorul. Si apoi e simplu, trial and error pentru bass reflex port arie si lungime.. Link spre comentariu
Sharky Postat Octombrie 15, 2021 Partajează Postat Octombrie 15, 2021 La ce proiecte faci si probabil la cat de pretentios esti eu cred ca daca le-ai avea, le-ai vinde. Link spre comentariu
Mihai Cimpoeru Postat Octombrie 15, 2021 Partajează Postat Octombrie 15, 2021 Acum 3 ore, Sharky a spus: Pe mine ma bate gandul sa fac un cazan cu coaxialele. Am inteles ca iti flutura camasa pe tine de la atata bas. Pe selenium 8pw3 un difuzor care e f impotent sub 80hz ii da gain bun pana la 40-50. Nu e cel mai coerent bas, dar ii da bine. Si daca la final nu-ti place delay-ul le pui in portbagaj la masina pe post de sabufere. Doar ca tre sa dai jos butelia. Link spre comentariu
arcgotic Postat Octombrie 15, 2021 Partajează Postat Octombrie 15, 2021 Acum 2 ore, Sharky a spus: La ce proiecte faci si probabil la cat de pretentios esti eu cred ca daca le-ai avea, le-ai vinde. Cu un dinasta as face test... https://en.toutlehautparleur.com/haut-parleur-coaxial-sica-5-5c1-5cp-8-8-ohm-5-5-pouce.html?___store=tlhp_en&___from_store=v2&__cf_chl_jschl_tk__=pmd_F_VJccZkJG6oZrJ8MiDMmqg6REBAprh5GpeSzoPqpDU-1634294211-0-gqNtZGzNAmWjcnBszQiR Link spre comentariu
sesebe Postat Octombrie 15, 2021 Partajează Postat Octombrie 15, 2021 La coaxiale ideea este sa nu lasi wooserul sa coboare prea jos in frecventa ca sa nu aiba excursie prea mare a membranei ca sa nu produca o modulare deranjanta a inaltelor. Eu as face o boxa pe 3 cai cu un coaxial si woofer/subwoofer lateral, taiat pe la 80-120hz. Link spre comentariu
daniel_2004 Postat Octombrie 17, 2021 Partajează Postat Octombrie 17, 2021 La 14.10.2021 la 16:53, Nelu Velciu a spus: Daca este un coleg din bucuresti, care a făcut astfel de boxe, și este dispus sa ma primească la o mica audiție ii mulțumesc anticipat... Bună ziua! Dacă nu v-a lămurit vreun coleg până acum vă pot ajuta eu cu o audiție cu o pereche de TQWT (sunt înrudite cu VTP) echipate cu difuzoare Peerless. O zi bună! Daniel. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum