dj_bryz Postat Noiembrie 6, 2015 Partajează Postat Noiembrie 6, 2015 (editat) Sunt de parere ca incinta cu spatele deschis a fost facuta sa ajute difuzorul sa urce in frecventa si sa ii dea si putina grosime in timbru. Ar merge incercata o varianta de VTP cu terminatie de horn.....dar voi face incinta pentru BG20......pentru ca difuzorul oricum se va intuneca fiind pus in oricare din astea 2......plus ca eu ii pun tweeter la "capatai" indiferent de incinta care o aleg si il tai pe la 11khz....asa ca nu ma sperie daca nu mai urca in vtp cat urca in open back. Ce ma atras pe mine la difuzoarele astea ...si la toate de banda larga ...este cum pot reda o toba mica! Tipul asta de difuzoare au exact ce le lipseste boxelor pe 3 cai. Eu am T+A Criterion tmr 80 ...sunt cam cele mai bune incinte pe 3 cai ..din cate am avut,mai ales ca sunt t-line iar wooferul vifa are fs la 28hz......insa cand vine vorba de media seas cu care sunt echipate....ma cam lasa rece.Fata de banda larga....aceste boxe ..suna ca si cum lovesti 2 betisoare....insa pe philips-uri parca ai bate din palme. Poate ca exagerez putin ....si poate daca ar asculta cineva boxele ar spune wow....insa eu de cand am dat de banda larga nu ma mai multumeste nici o combinatie de 3 cai. Asa ca am lasat T+A pentru bubuiala ..si ce trebuie pentru ce trebuie. Editat Noiembrie 6, 2015 de dj_bryz Link spre comentariu
VTP Postat Noiembrie 7, 2015 Partajează Postat Noiembrie 7, 2015 @dj_bryz, Hai, totusi, pentru a ramane in cadrul legilor acusticii, sa punem unele lucruri pe drumul cel bun: - in orice carte de acustica vei gasi stipulat ca incinta are rostul de a ajuta difuzorul sa redea frecventele joase; - incinta nu intervine in redarea frecventelor medii si inalte, difuzoarele pentru aceste frecvente fiind separate de incinta wooferului. Aceasta si pentru ca emisia lor este directionala si directionata pe centrul difuzoarelor in cauza; - ca atare, nicio incinta deschisa nu va ajuta difuzorul sa redea mai bine frecventele inalte. Ceea ce numesti grosime in timbru este o modificare timbrala rezultata din faptul ca la frecvente joase, SPL-ul ansamblului incinta + difuzor se modifica in sensul cresterii, fata de caracteristica difuzorului singur. Modificarea timbrala depinde de la incinta la incinta, caracteristica de frecventa finala fiind diferita. In unele cazuri se poate obtine o caracteristica de frecventa la joase care intervine nedorit in raspunsul acustic total. - incintele cu difuzor de banda larga, cu 2 sau mai multe cai, au, fiecare, caracteristici acustice proprii, calitati si defecte diferite, astfel ca fiecare poate avea preferinte pentru oricare din variante! - ideea ca un tip de incinta este superior este absurda: daca ar fi adevarat, pana acum, aceasta s-ar fi impus definitiv! Realitatea ne arata doar ca sunt pe piata mai multe tipuri de incinte, si, daca un tip devine predominant, este, de cele mai multe ori, rezultatul tehnicilor de marketing decat o superioritate demonstrata; - comparatia intre incinte de acelasi fel este fara suport, daramite o comparatie intre single driver si TL !!!! - aprecierea incintelor este subiectiva .......................... deci este loc pentru toate variantele, care, pot reda mai bine sau mai putin bine toba mica! Link spre comentariu
mely17 Postat Noiembrie 10, 2015 Partajează Postat Noiembrie 10, 2015 Buna ziua. Vreau sa ma apuc de acest proiect cu Visaton BG20 http://postimg.org/image/chws65h81/full/ . L-a mai facut cineva? A taiat in unghi placile? Daca da il rog sa ma ajute putin cu unghiurile de taiere ca sa nu mai stau sa calculez si eu. Va multumesc Link spre comentariu
VTP Postat Noiembrie 10, 2015 Partajează Postat Noiembrie 10, 2015 Buna ziua. Vreau sa ma apuc de acest proiect cu Visaton BG20 http://postimg.org/image/chws65h81/full/ . L-a mai facut cineva? A taiat in unghi placile? Daca da il rog sa ma ajute putin cu unghiurile de taiere ca sa nu mai stau sa calculez si eu. Va multumesc Poate nu e lipsit de importanta sa te gandesti si la modul in care maresti amortizarea in spatele difuzorului BL. Sa nu uitam ca difuzorul BL nu are un Xmax si o putere admisibila mare. In principiu, o palnie de cuplare cu mediul ambiant este benefica, dar nu trebuie sa pierzi din vedere si ce ti-am semnalat mai sus pentru "sanatatea" difuzorului. Link spre comentariu
dj_bryz Postat Februarie 8, 2016 Partajează Postat Februarie 8, 2016 (editat) Am in lucru 2 incinte cu JBL 8128 (fullrange de tavan) niste difuzoare foarte bune. 50-16Khz 97 db 25w (La cat de bine urca ...nici nu am nevoie de tweeter). Momentan am chituit imperfectiunile si urmeaza restul. photo hosting sites Editat Februarie 8, 2016 de dj_bryz Link spre comentariu
dj_bryz Postat Februarie 13, 2016 Partajează Postat Februarie 13, 2016 (editat) Editat Februarie 13, 2016 de dj_bryz Link spre comentariu
vivian Postat Februarie 13, 2016 Partajează Postat Februarie 13, 2016 Impresii auditive in comparatie cu ce mai ai prin casa???? Link spre comentariu
dj_bryz Postat Februarie 13, 2016 Partajează Postat Februarie 13, 2016 (editat) Vivian...am de gand sa pastrez incintele astea. Cine vrea sa se convinga il rog sa cumpere 2 difuzoare ca acestea. Pretul este de 180ron/buc si vine cu tot cu carcasa alba de plastic. Pana nu isi face cineva ...sau pana nu vin cu ele la urmatoarea intalnire...degeaba scriu aici. Imi place enorm de mult sunetul...si am stat mult si m-am gandit daca le fac vtp sau open back. Philips-urile vechi mureau cand le bagam in vtp....insa spre surprinderea mea aceste jbl-uri se comporta perfect in incintele astea(adica nu isi pierd vocea deschisa care o au in open back si au un timbru mai bun). Despre inaltele philips pot spune ca se comporta binisor,sunt taiate cu 1uf ...dar nu fac fata atat de bine pentru ca jbl-urile au 97db. Pe viitor vreau sa pun ft17h de la Fostex si cam asta ar fi setup-ul. Am in lucru si un sub frumusel(pentru unele ocazii)...echipat cu unul din cele doua difuzoare Wigo Acoustic pe care le detin. Sunt difuzoarele din boxele Saba Professional 1300 si mai sunt cateva firme care le-au folosit. Au fs la 25hz si sunt niste mid-woofere de 12" pe placul meu. Pana sa cumpar palul pentru 2 incinte cu dimensiunile celor de la Saba........le-am pus in 2 t-lineuri care le aveam prin casa. In t-line avem un bass foarte lung si cam moale...dar mai amplificat din cauza incintei. In compresie se misca mai mult difuzorul dar sunetul este altul. Mai ai coaxialele? Editat Februarie 13, 2016 de dj_bryz Link spre comentariu
vivian Postat Februarie 13, 2016 Partajează Postat Februarie 13, 2016 Nu exista zi in care sa nu imi incante urechile cel putin 1 ora. Chiar si la aceasta ora tarzie ! Uite si o poza acum facuta ,pacat ca e muta. Link spre comentariu
VTP Postat Februarie 14, 2016 Partajează Postat Februarie 14, 2016 @vivian, Imi pare rau ca la intalnire de la viobio nu am apucat sa discutam cateva chestii de amanunt privind incintele. Acolo au lucrat pe amplificatoare pentru care tuningul era diferit. Nu mai stiu pe ce amplificator lucreaza incintele in prezent, dar daca considerati ca e necesara o discutie pe aceasta tema, ma contactati! Intre un amplificator cu tuburi (mai ales de putere mica) si unul SS de putere mai mare, sunt diferente care trebuie, de cele mai multe ori, corectate. Lucrurile nu sunt complicate si nici laborioase. SUCCES! Link spre comentariu
Dominicue Postat Februarie 15, 2016 Partajează Postat Februarie 15, 2016 Bravoo :aplauze Florin . Sa le stapanesti/asculti cu placere . Link spre comentariu
dj_bryz Postat Februarie 15, 2016 Partajează Postat Februarie 15, 2016 Multumesc ! Te astept si pe tine cu o postare aici. Link spre comentariu
Mihai Cimpoeru Postat Februarie 29, 2016 Partajează Postat Februarie 29, 2016 Salut ! Am avut ocazia sa ascult la intalnirea userilor cu amplificatoarea pe lampi incintele domnului Vivian. Intrucat ma intereseaza acest proiect ( versiunea pe 8 inch) doresc sa va intreb daca se poate face ceva cu intarzierea frecventelor joase care ies pe horn fata de sunetul difuzorului ? Link spre comentariu
klauss00 Postat Mai 11, 2016 Partajează Postat Mai 11, 2016 (editat) salutare! Am cumparat din Italia doua dif Ciare CH252 care conform catalogului producatorului sunt varianta pe 4 ohmi a dif PH250 si sensibilitate crescuta (98 dB). Vreau sa fac o incinta pt ele si am avut de ales intre un BLH, VTP publicat de dl. Mateescu in Tehnium (varianta 2, Fs 45Hz) si o alta varianta de VTP sugerata de dl. Mateescu (Fs 40Hz). Luand in calcul dificultatea executiei, gabarit, Fs am ales varianta a 2-a publicata in Tehnium nr.1/2006 (Fs 45Hz). Sper ca a fost o decizie buna. Intrebarile ar fi: -ce TIP de tweeter sa folosesc tinand cont ca Ft va fi in jur de 10kHz. Am un piezo fabricat de Trio model T14-0016. Sau sa folosesc ceva cu calota moale? -MDF de cat sa fie 18 sau 22? - marginea difuzorului sa fie montata "ingropat" (grosimea e de 8mm iar buretele este pe partea exterioara)? - caderea de sensibilitate sa o consider 2dB sau asta e in functie de cum e distribuit materialul fonoabsorbant? -tinand cont ca va fi legat cu un SE de 4W am nevoie de spik-uri? Multumesc anticipat! Editat Mai 11, 2016 de klauss00 Link spre comentariu
Toader Postat Mai 11, 2016 Partajează Postat Mai 11, 2016 Am si eu doua perechi PH250 si nu stiu la ce proiect sa ma opresc.Spor. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum