Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Incinte VTP rezalizate plus poze

Postări Recomandate

• 1 lună mai târziu...

Salutare, am facut o incinta astazi cu pal de 16 si dimensiunile exterioare : 100cm inaltime ,23.3 latime si 30 adancime.

Portul are 6cm iar peretele separator are 84x20cm

In incinta este montat unul din cele doua philips ad 7080.

Dupa cateva piese ascultate am obs. ca mai mult huruie decat sa coboare macar putin..adica sa sune linistit si putin pufos.

Despre voce si altele nu zic nimic pentru ca suna foarte bine acest difuzor...dar pe partea de joase nu il ajuta incinta.

Se aude spart asa ..iar cand intorc incinta cu portul in sus si bag o bucata de melana pe port in jos...parca se mai indulceste treaba dar nu cat trebuie. Mi se pare mare rau incinta si de asta suna a spart....ca si cum nu ar avea jumate din peretele din spate.

Daca acopar portul cu o placa de lemn...suna putin mai ok dar ii ia basul de tot...si se comporta ca o compresie facuta prost.

Ce sa fac?

Distanta dintre terminatia separatorului si capacul de sus...trebuie sa fie egala cu inaltimea portului? Spun asta ca eu am portul de 6cm si distanta dintre capac si peretele separator este de 10cm

Este prima incinta vtp facuta...

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image
Posted Image

Posted Image

Posted Image
Editat de dj_bryz
Link spre comentariu

Ale tale arata foarte bine! Felicitari.

Eu am stat cu tarsa la cur sa fac port ca al tau....si am facut de 6 cm. Cred ca daca faceam cat al tau ..suna ca o oala mare cazuta pe gresie....dar nu spun ca asa suna si ale tale...sa nu intelegi gresit.

Este adevarat...difuzorul meu are fs 100...119 (depinde de site-ul unde cauti) ..dar oricat as zice eu ...suna foarte foarte bine.

Urca pana la 15khz si este de ajuns ...plus ca se misca destul de putin conul fata de alte difuzoare care le-am avut .. de diametrul acestui philips...si nu vorbesc aici de "dai blana pana nu mai are unde".

Eu sunt obisnuit cu basii mei de 10inch carnosi din boxele care acum stau pe bara....dar la timbrul vocal redat...pot spune ca aceste FR bat la cur boxele pe 3 cai..care stau pe tusa

Revenind....am facut o incinta si urmeaza sa o fac si pe cealalta....pentru ca este urat rau in mono plus ca nu iti dai seama de spatialitate si etc.

Voi pune autocolant model pin alb ...dar nu in seara asta.

Am uitat sa precizez ca difuzoarele sunt "lovite" de lm3886.

Oare ajuta mai mult daca faceam forma "L" la gura portului?

Editat de dj_bryz
Link spre comentariu

Eu am lucrat dupa proiectul din atasament.

Pal-ul de 22 l-am cumparat de la Arabesque, o singura foaie, care mi-au asigurat si taierea dupa cotele date de mine. 

Toate placile le-au taiat perfect, n-au avut nici macar 0,5mm eroare la dimensiuni.

Mai jos, un programel in care bagi dimensiunea foii de pal si a tuturor placilor care iti trebuie si programul ti le aranjeaza astfel pe foaia de pal incat sa rezulte cat mai putine pierderi.

Atentie, programelul este demo, functioneaza doar 30 zile, odata instalat. 

Spor pe viitor la alte incinte!

VTP.rar

Link spre comentariu

Foarte bun programul pentru cine are nevoie.Eu tai placile la hornba...Problema mea este ca trebuie sa fac alta incinta ...pentru ca asta nu a iesit bine.......

La hornba... am inteles ca taie doar cat ai nevoie. Adica nu platesti placa intreaga. Cum e?

Si inca o chestie care ma freaca la FE206EN... e de 8 inch, are SPL mare, Fs relativ mic, dar xmax de nici 1mm??

Link spre comentariu

La Hornb la capat la 313....la Dedem pe luica...poti sa tai exact cat ai nevoie dar nu piese de domino. La hornb...  baietii nu pot taia la unghi si nu pot face gauri pentru difuzor.

Minum 5 placi si nu mai mica placa de 10x10cm.

Editat de dj_bryz
Link spre comentariu

@bogdanc2011,

Dece ti se pare surprinzator ca Xmax este f.mic????

Este perfect normal sa fie un Xmax mic, odata ce difuzorul trebuie sa reproduca bine toata gama de frecvente. Break-up-ul se manifesta mai putin pregnant si nu coloreaza sunetul. Raspunsul tranzitoriu este f.bun, si, utilizat intr-o incinta potrivita, difuzorul BL are si bas suficient pentru muzica (nu manele).

Desigur, nu este difuzorul ideal, dar nicio solutie nu este ideala, toate reprezinta compromisuri mai mari sau mai mici.

Link spre comentariu

Nu am reusit sa fac alta incinta din cauza programului aglomerat si lipsa documentatiei....despre acest model de difuzor.

Ce nu inteleg eu este...de ce in aer liber difuzorul suna foarte bine iar in incinta parca totul este infundat si vocea nu mai este asa stralucita.

Chiar daca urca pana la 15khz ....parca nu are inalte si necesita un super tweeter.

Am pus un tweeter filtrat cu 1uf ..pentru inceput si se simte o diferenta buna ....pentru ca tweeterul reda exact ce ii lipseste FR-ului...(inca nu stiu daca este atat de bun condensatorul sau ce mai trebuie pus,daca trebuie ordin 2 sau etc).

Dar....si cu tweeterul pus tot groasa si infundata este vocea.

Cand am timp si gasesc niste dimensiuni bune ....voi face incintele si poate atunci se schimba treaba.

Editat de dj_bryz
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Cum se poate fixa panoul lateral astfel încât să mai am acces la interiorul incintei şi totuşi să nu vibreze şi să nu scape aerul pe la îmbinări?

Nu ai nevoie de panou lateral demontabil!

Prin deschiderea difuzorului ai suficient spatiu pentru acces in interior!

Practic NU ai dece sa umbli in interior UNDE nu ajungi dupa asamblare!

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări