Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Incinte VTP rezalizate plus poze

Postări Recomandate

Se pare ca am fost inteles gresit. Difuzoarele Fostex au fost folosite in acele incinte o perioada destul de lunga, dupa ce mai testasem diverse difuzoare Beyma, Isophon etc. Dar la un moment dat am renuntat la ele, difuzoarele le-am vandut iar cutiile au stat la pastrare. Motivul este bineinteles subiectiv.Difuzoarele de la Sorin au avut inca de la inceput scopul de a completa acele cutii in ideea folosirii lor ca incinte alternative. Dar se pare ca au depasit asteptarile. Fata de Fostex FE206E pot fi sigur doar de faptul ca basul este mult mai prezent. In rest nu pot face comparatii pentru ca, asa cum am spus, a trecut mult timp de cand am vandut Fostex-urile.Dar sper sa le putem compara in curand cu Fostex 208 Sigma.

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...
  • 1 an mai târziu...

Am ascultat 2 zile in faza de "aproape gata". Ce sa spun difuzoarele Alnico SABA au o medie de invidiat, cu un SPL mare in zona 800-2200 Hz, dar trebuie potolite. Tweeterele trebuie si ele temperate. Acum testez un filtru si sper sa reusesc o linearizare cit mai buna.Inca un proiect, de data asta cu un difuzor mare, 30 cm diametru, RFT L3401, de banda larga https://picasaweb.google.com/100591562823636348352/RftL3401 :daUrmeaza in curind un proiect pentru difuzorul P10213, 12.5va, 6.3ohmi, 13 inch, din boxele Club2000.https://picasaweb.google.com/100591562823636348352/6f3pSe#5643378121443502114

Sunt curios cum a iesit proiectul cu dif. L3401, cum se aude. Am si eu 2 bucati si vreau sa fac 2 boxe pt un amplificator cu tuburi de 5w
Link spre comentariu

https://picasaweb.google.com/100591562823636348352/P10213

Este un proiect al dlui Mateescu, eu adaptind alt difuzor si alt stuffing. Personal ascult pe ele aproape zilnic.

https://picasaweb.google.com/100591562823636348352/RftL3401?authkey=Gv1sRgCKeJyOnnzNryUw

Este un proiect floor-coupled. In link este si un proiect BR "oficial", la care mi-am permis doar sa ii simulez raspunsul in frecventa (graficul cu verde, cutia "originala" este in poza cu gri).

Raspunsul in frecventa il gasiti in toate cele 3 cazuri. Sunetul este specific difuzoarelor cu membrana din hirtie. SPLul f. mare.

Editat de Liviu Ianush
Link spre comentariu

https://picasaweb.google.com/100591562823636348352/P10213

Este un proiect al dlui Mateescu, eu adaptind alt difuzor si alt stuffing. Personal ascult pe ele aproape zilnic.

https://picasaweb.google.com/100591562823636348352/RftL3401?authkey=Gv1sRgCKeJyOnnzNryUw

Este un proiect floor-coupled. In link este si un proiect BR "oficial", la care mi-am permis doar sa ii simulez raspunsul in frecventa (graficul cu verde, cutia "originala" este in poza cu gri).

Raspunsul in frecventa il gasiti in toate cele 3 cazuri. Sunetul este specific difuzoarelor cu membrana din hirtie. SPLul f. mare.

La incintele propuse nu trebuie si material fonoabsorbant? Ce ati folosit?

Editat de klauss00
Link spre comentariu

Minetul, vatelina sunt furnituri pentru plapumi, perne si cuverturi de pat si se gasesc la magazine care au astfel de materiale. In Bucuresti, unul este Bucur Obor.

Tineti cont, la modul cel mai general, ca materialul fono se utilizeaza de la caz la caz, nu este ceva prestabilit. Are ca rost sa preintampine coloratiile care pot aparea in domeniul mediilor joase in unele cazuri. Nu este obligatoriu sa aveti coloratii, nu este o problema sa le inlaturati chiar daca nu ati pus material fono de la inceputul constructiei.

Vatelina de 5 - 10 mm este utila la tapetarea peretilor ( daca e nevoie ) iar minetul poate fi utilizat pentru a umple volume mari sau pentru a fi plasata in anumite puncte. Poate rezolva toate problemele curente sau mai dificile.

Atentie! Excesul de material fono NU ESTE BUN! (la nicio incinta, de orice tip!)

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Buna ziua!

M-am decis sa realizez proiectul propus de dl. Ianush cel cu inaltimea de 100,5 cm. Toata suprafata interna trebuie tapetata cu material fonoabsorbant? Eu voi folosi vatelina, am gasit la un magazin in Cluj.

Vatelina de 5 mm o puneti pe peretii laterali paraleli  (stanga + dreapta ), pana la deschidere si pe capacul superior.

Sa aveti si minet pentru cazul ca aveti coloratii la difuzoarele cu care lucrati.

Dar intai probati fara minet.

Succes!

Link spre comentariu

Tot incerc sa cumpar minet dar nu gasesc nici in ruptul capului, multi vanzatori nici nu au auzit de el. Daca are cineva de vanzare minet astept o oferta.

Vatelina de 5 mm o puneti pe peretii laterali paraleli  (stanga + dreapta ), pana la deschidere si pe capacul superior

nu trebuie pus material fonoabsorbant si pe peretele inclinat din interiorul incintei? eu am vazut la un proiect in care partea anterioara era tapetata. 

Link spre comentariu

Tot incerc sa cumpar minet dar nu gasesc nici in ruptul capului, multi vanzatori nici nu au auzit de el. Daca are cineva de vanzare minet astept o oferta.

nu trebuie pus material fonoabsorbant si pe peretele inclinat din interiorul incintei? eu am vazut la un proiect in care partea anterioara era tapetata. 

Lasa ce ai vazut! Iti trebuie minet ca sa inlaturi eventualele coloratii care apar cu unele difuzoare. Intai fa incintele, probeaza-le si daca e nevoie, discutam!

Daca nu va treceti locatia, pot crede ca ai cautat la un mall , pe Luna, sau la un magazin pe Saturn!

In Bucuresti, la Bucur Obor.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări