Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Incinte VTP rezalizate plus poze

bogdan69

Postări Recomandate

Felixx - ALA pare un dif serios. L-ai ascultat, cum suna fata de 206 ?si apropo, costa 300usd la madisound ... :rade:Parerea mea este ca pana si acela are nevoie de un tweeter, deci si de filtre. (Fie ele pasive sau active, pt cine are suficiente amplificatoare.

Link spre comentariu

Este un 206E modernizat si imbunatatit, evident pentru cine compara parametrii dar si constructia, de unde si pretul de 3 ori mai mare. Cine nu are incinte de auditie merita sa faca un efort pentru ca rezolva multe dintr-un foc. Un horn mai elaborat constructiv va ajuta mai mult difuzorul si efortul merita pentru ca se obtine o crestere calitativa din punct de vedere a linearizarii. (Hornurile recomandate de Fostex sunt solutii care usureaza montajul, gen: taiere la Brico si montaj acasa fara complicatii, fara prea multa mizerie din slefuiri repetate, suprafete riflate, etc.)

Link spre comentariu

Parerea mea: orice incinta ai face cu orice difuzor - cat o fi el de scump - pentru a obtine un raspuns cat de cat liniar trebuie folosita un soi e egalizare, filtrare, etc.

Parerea mea este ca pana si acela are nevoie de un tweeter, deci si de filtre.

Subscriu: fara filtre corespunzatoare din start rezultatul va fi lamentabil.Am atasat o fisa tehnica cu mai multa engleza http://www.kdenki.com/Datasheet/FOSTEX/fe163fe203.JPG si un proiect http://www.madisoundspeakerstore.com/images/FE203En-S-Cab2.pngPoate "nasc" si eu o propunere de TQWT :jytuiyu .
Link spre comentariu

Chiar daca faci un RLC pentru eq tot scapi mai ieftin decat 2 cai.Dar asta obligatoriu dupa ce-l pui in incinta si-l masori/asculti.Cu un STW sau nu....este discutabil si mai mult ...preferential.Oricum,un xover la 12khz este "altceva" decat unul la 2khz-4khz.L-am ascultat "pe repede inainte" si impresia a fost mai buna decat 206 in aceeasi incinta (BLH) cu un control mai bun pe joase.Foarte,foarte "sensibil" pentru amplificatoare cu tuburi (atentie la humm).Vezi ca link-ul tau (Liviu) este pentru modelul 203 vechi.Cel nou este un "upgrade" la 203.Seas-ul nu merita comparativ cu 203EN-S.Cocoasele trebuie sa vezi daca sunt de la incinta sau din "proprietatile" difuzorului.Masoara raspunsul cu difuzorul montat doar pe un panou de cca. 1m2. si fa comparatia.Camera de compresie din spatele difuzorului (la BLH) poate fi si ea supusa unui tuning,precum si toboganul.Pretul este ...relativ ...scump/ieftin....dar pentru iubitorii de spl/tuburi/single driver,reprezinta una din foarte putinele alegeri pe care le pot face.

Link spre comentariu

seasul l-am dat ca o alternativa mai accesibila la buzunarul romanului nu ca competitie pt fostexpoate ca nu se ridica chiar la nivelul fostexului,naiba stie ,ca din poze toate arata bine si frumos,dar la 1/3 din pret este destul de interesant

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

As vrea sa stiu daca vreun posesor de VTP-uri a folosit spikeuri metalice si daca acestea fac vreo diferenta? Momentan eu am montat cate patru discuri de PAL la fiecare incinta pe care am lipit cate un disc de pasla la interfata cu parchetul. Intentionez sa achizitionez spikeuri si as vrea sa stiu daca se merita...

Link spre comentariu

Spike-urile sunt elemente de cuplare, ce ai facut tu este o decuplare - total opus.In general "se" merita folosite spike-uri la toate incintele, rezultatele sunt proportinale cu pretul.

Link spre comentariu

As vrea sa stiu daca vreun posesor de VTP-uri a folosit spikeuri metalice si daca acestea fac vreo diferenta? Momentan eu am montat cate patru discuri de PAL la fiecare incinta pe care am lipit cate un disc de pasla la interfata cu parchetul. Intentionez sa achizitionez spikeuri si as vrea sa stiu daca se merita...

Pentru ca stau intr-o casa ce are peste 75 de ani, parchetul, montat pe dusumea oarba misca astfel ca, daca bat cu piciorul intr-un cap al camerei, in partea opusa, CD=playerul "sare santurile", am fost fortat sa izolez incintele, mai ales cand ascult mai "tare". Pe o placa de gresie am pus 4 "sprarcuri" egale de silicon, care, dupa uscare, suporta o greutate suficienta. Pe placi am asezat incintele, prevazute cu spike-uri. La cele la care am plinta de asezare am folosit pasla de circa 2 cm grosime drept "picioare".Sigur, se poate merge oricat: intr-o poza facuta in camera de auditie a lui Robbie Williams, incintele PMC erau puse pa cate 4 mese cu spike-uri pentru fiecare incinta, iar fiecare tablie a meselor avea "elemente de decuplare".Deci se pot utiliza elemente de cuplare, decuplare, recuplare, purjare si aderare dupa dorinta. Daca "se merita"??? In limitele bunului simtz, DA, in rest, fiecare face ce vrea!
Link spre comentariu

Spike-urile sunt elemente de cuplare, ce ai facut tu este o decuplare - total opus.In general "se" merita folosite spike-uri la toate incintele, rezultatele sunt proportinale cu pretul.

Ce recomandati?Cuplarea sau decuplarea?Cuplarea cu ce?
Link spre comentariu

Ce recomandati?Cuplarea sau decuplarea?Cuplarea cu ce?Sincer? Recomand;- cuplarea la bunul simt;- decuplarea la prostiile spuse pe forum!Orice solutie care da rezultate in conditii reale este buna! Ce parere si-ar face oamenii daca as recomanda:- spike-uri de titan cu varfuri de 20 de microni;- in cazul in care nu gasiti de titan, din otel C120 calit si cu varfuri de 37,5 microni (unghiul de ascutire 98,75 grade ), sub care se pun pastile de fonta cenusie criogenizata!- sau pastile de Supronyl de 22,47 mm diametru plasate in varfurile unui triunghi isoscel cu varful la 12,56 mm de marginea fetei????Sa nu ne incurcam in termeni aiurea si sa luam partea practica si mai ales eficace!

Link spre comentariu

http://www.audioholics.com/education/loudspeaker-basics/speaker-spikes-and-cones-2013-what2019s-the-point

Ultima fraza este elocventa.

http://www.sonicdesign.se/sdfeet.html

Cuplarea (nu decuplarea) cu spike-uri a incintelor aduce teoretic un raspuns mai bun pe bass, pentru ca incinta (daca nu este masiva) poate oscila (pot aparea diferente de faza - cam asa este teoria "purista") insa eu consider ca singurul avantaj major este ca nu iti transmite vibratia in parchet si atunci nu iti mai tremura transportul (cdplayerul).

Poti cadea in partea cealalta aproblemei, daca "banutii" spike-urilor aluneca pe podea, te poti trezi cu boxele deplasindu-se prin camera.

Aceste discuri sunt lipite pe o placa masiva (granit, marmura etc.). http://members.ii.net/~reality/lsk/floating-spikes.jpg

La incintele VTP cu deschiderea in jos sunt bune in loc de piciorusele clasice.

E foarte discutat avantajul spike-urilor.

Link spre comentariu

Liviu, indiferent ce scrie unul sau altul, pe net sau aiurea, ceea ce am scris eu este corect.Este o greseala frecventa de limbaj, am gasit-o in multe rewiev-uri, unele "prestigioase", dar tot greseala ramane.Gandeste putin logic - cum fct. fiecare situatie.Cu 2-3 ani in urma o faceam si eu, si chiar VTP a atras atentia (pe hi-fi multimedia) asupra ei.

Link spre comentariu

Ai dreptate. Am corectat. :jytuiyu (teoria de ce este cuplare http://books.google.de/books?id=pAtwmxs-jaMC&pg=PA61&hl=ro&source=gbs_toc_r&cad=4#v=onepage&q&f=false) Mai toata lumea interpreteaza spike-urile de la incinte ca cele pentru transport sau turntable.

Ce recomandati?Cuplarea sau decuplarea?Cuplarea cu ce?

La incinte cuplezi (cu podeaua care este un element masiv) pentru a atenua deplasarea punctului nodal de generare a frecventei joase, iar la restul decuplezi din considerente de oscilatii si vibratii. (bine acum si turntable-ul il poti cupla, exista plint-uri masive)
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări